Erzurum'da Kış Festivali Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Erzurum'da Kış Festivali Başlıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Winterfest 2014" kış festivali, düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

12.12.2014 14:06  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Winterfest 2014" kış festivali düzenlenen basın toplantısı ile başladı.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Xanadu Snow White Otel'de düzenlenen basın toplantısına Erzurum Vali Vekili Ömer Hilmi Yamlı, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu, Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Başkanı Dilek Okuyucu, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Türkiye Kızak Federasyonu Başkanı Serkan Yaşar, Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyon Başkan Vekili Ziya Ceylan, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, TSYD Başkanı Naci Arkan, spor medyasının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı. Basın toplantısında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, yeni Türkiye yolunda yeni Erzurum'u inşa edeceklerini söyledi. Sekmen, "Görevi Erzurumlulardan devraldıktan sonra yeni Türkiye yolunda yeni Erzurum'u inşa edeceğimizi belirtmek istiyorum. Son 1 yıllık yapmış olduğumuz hizmetlerde şehrimizin turizm ve cazibe merkezi haline gelmeye başladığını hep birlikte görüyoruz. Hedefimiz kentimizin turizm değerleri arasında yer alan Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerini dünyanın sayılı merkezleri, kış turizm merkezleri arasında lider bir konuma ulaştırmaktır. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz kış festivali Winterfest 2014 organizasyonunu her yıl aynı tarihlerde düzenleyerek gelenekselleştirmeyi arzuluyoruz. 2011 Kış Olimpiyat meşalesinin yakıldığı bu güzel kenti düzenlediğimiz görkemli ve büyük organizasyonlarla, festivallerle uluslararası arenada tanıtacağımız bir festival haline getirmeyi hedefliyoruz. 3 gün dolu dolu bir organizasyon söz konusudur. Arkasından yapılacak sportif yarışmalarla 25 Aralık'a kadar bu faaliyetlerde devam edecek. Bunun arkasından Ocak ayında gerçekleştireceğimiz yine uluslararası nitelikteki Tortum Şelalesi'nde tırmanma festivali gerçekleştireceğiz ve bu uluslararası konumda olacak. Bu festivalimize de birçok sporcumuzu davet edeceğiz. Ayrıca Şubat ayında da bir kar festivali yapılarak yine bu farklılığı sürdürmeyi düşünüyoruz" dedi.

"EYOWF'DA ERZURUM'U, ÜLKEMİZİ EN GÜZEL ŞEKİLDE TEMSİL ETMEYİ HEDEFLİYORUZ"

Başkan Sekmen, "2019 Avrupa Gençlik Kış Olimpiyatları'nı (EYOWF) da şehrimize almış bulunuyoruz. Bu olimpiyatlara gerek tesis, gerek sporcu olarak arzumuz en iyi şekilde hazırlanmak. Burada Buz Hokeyi Federasyon Başkanımız, Geleneksel Kış Sporları Federasyon Başkanımız, Kızak Federasyon Başkanımız, Buz Pateni Federasyon Başkanımız ve Kayak Federasyon Başkanımız buradalar. Hep birlikte 2019 EYOWF olimpiyatlarına en görkemli bir şekilde hazırlanarak Erzurum'u ve Doğu Anadolu'yu, ülkemizi en güzel şekilde temsil etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

PALANDÖKEN VE KONAKLI KAYAK MERKEZLERİNİN ÖZELLEŞTİRİLMESİ

Sekmen, "Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezlerinin de özelleştirmeden alınarak, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin uhdesinde çalıştırmayı hedefliyoruz. Çünkü yerel yönetimin çok daha önemli ve etkin olduğunu, çok daha güzel hizmetler yapacağı kanaatiyle olaya yaklaştık. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve bakanlarımızla görüşerek onları ikna ettik. Dün Maliye Bakanımızla bu işin nasıl yapılacağını karara bağladık. Bunun takipçisi konumundayız. Önümüzdeki yıllar çok daha etkin bir şekilde turizme katkı sağlayacağımızı buradan ifade etmek isterim" şeklinde konuştu.

"KIŞI KABUS DEĞİL NİMET OLARAK DEĞERLENDİRECEĞİZ"

Erzurum'da kış mevsiminin kabus olarak algılandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, bundan sonra belediye olarak kışı bir nimet olarak değerlendirmeyi hedeflediklerini söyledi. Sekmen, "Festivalimiz heyecanlı, dopdolu ve kış mevsiminin nimetleriyle bir Erzurum oluşturmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede gençlerimiz kış sporu aktivitelerinde kendilerini geliştirerek kış olimpiyatlarında şehrimizi, ülkemizi temsil edeceklerdir. Tabi bundan evvel yapılan Soçi Olimpiyatları'na ne kadar az sporcu gönderdiğimizi bilgilerinize arzu ediyorum. Bu kadar imkanı olan bir ülkenin bu olimpiyatlarda dünyanın neresinde olursa olsun kış olimpiyatlarına çok büyük katılımlarla ve iyi hazırlanmış sporcularla katılımı bizim arzumuzdur. Biz bundan önce görev aldığımız yerlerde başta Türk futbolu ve güreşi olmak üzere büyük katkılar yaptıklarımızı ifade etmek isterim. Burada da Türk sporuna önemli katkıların olacağını, ayrıcalıklı olarak kış sporlarına büyük destek vereceğimizi ifade etmek istiyorum" dedi.

"ERZURUM'UN DAĞLARI TÜRKİYE'NİN BEYAZ PETROLÜNÜ TAŞIYOR"

Erzurum'un dünyada arzu ettikleri seviyede tanınmadığını görerek üzüldüklerini ifade eden Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ise, "Bir ışık, bir milat dün oluştu ve Sayın Başkanımızın girişimleri, Sayın İçişleri Bakanımızın gerçekten çok yoğun çabaları ve federasyonumuzun işbirliği ile Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da olurları ile artık Erzurum'da bundan sonraki sürecin bundan önceki gibi olmayacağı müjdesini mutlulukla sizlerle paylaşmak istiyorum. Erzurum'un dağları Türkiye'nin beyaz petrolünü taşıyor. Her dağdan binlerce varil eşdeğerinde bölgemize ve ülkemize gelir üretmemiz mümkündür" diye konuştu.

"ERZURUM HAK ETTİĞİ YERLERE GELECEK"

Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, "Dünya sporunda Erzurum'u bir marka haline getirmek istiyorsak bunu hep beraber yapabiliriz. Bundan hiç şüphemiz yok. Belediyemizle beraber en çok ortak noktamız olduğu konu burasıdır. Böyle bir kış festivalinin yapılması bizi son derece memnun etti. Festivali düzenleyen herkese teşekkür ediyoruz. Şehrimiz Erzurum'umuz hak ettiği yerlerden daha iyi yerlere gelecek" şeklinde konuştu.

AK Parti Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ise, Türkiye'nin birçok alanda değişim yaşadığını ve turizm alanında Türkiye'nin 17. sıradan 6. sıraya yükseldiğini belirterek, UNIVERSIAD olimpiyatlarının yapılmasıyla Erzurum'da kış sporlarının gelişmeye başladığını söyledi.

TSYD Başkanı Naci Arkan, böylesine güzel bir festival için Erzurum'da bulunmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını belirterek, Başkan Sekmen'e teşekkür etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum'da Kış Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.

  • Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu
    00:52 Hastane bahçesindeki trafo yangını paniğe neden oldu

    Karabük'ün Safranbolu ilçesinde bulunan hastanenin bahçesindeki trafoda çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın, hızlı bir şekilde kontrol altına alınarak söndürüldü. Tedbir amacıyla hastanenin elektriği bir süre kesildi.

  • Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu
    00:48 Giresun'da Soyulan Kuyumcudan Çalınan Altınlar Bulundu

    Giresun'un Bulancak ilçesinde gerçekleşen kuyumcu soygununda çalınan altınlar, Giresun Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucunda kısa sürede bulundu. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı, Giresun'un huzuru için çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.


Advertisement