Erzurum'daki "Daeş, El Kaide, El Nusra" Davası - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki "Daeş, El Kaide, El Nusra" Davası

Erzurum'da, terör örgütleri DAEŞ, El Kaide ve El Nusra'ya üye oldukları iddiasıyla haklarında 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açılan 10'u tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

25.05.2016 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da, terör örgütleri DAEŞ, El Kaide ve El Nusra'ya üye oldukları iddiasıyla haklarında 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açılan 10'u tutuklu 19 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Rıfat Esen, Abdulkadir Şimşek, Emrah ve Adem Araci, Yunus Dinçkan, Kubilay Erçel, Yahya Demir, tutuksuz sanıklar Fuat Karademir, Orhan Polat, Muhammed İşler, Mustafa Nurullah Çekiç, Murat Akkuş, Ahmet Çelebi, Ethem Karabulut, Alibey Tursun ile önceki celsede tutuklu olmalarına karşın duruşma arasında tahliye edilen Muhammed Emre Eser, Ercan Boztaş ve avukatları katıldı. Tutuksuz sanıklardan Abdullah Demircan ve Samet Çanğa ise celsede yer almadı.

Sanık Ethem Karabulut, dava dosyasında yer alan ve bir topluluğa karşı yaptığı konuşmaya ilişkin savunmasında, 2003 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığında vaiz olarak 2003'te görev yaptığını, bunun dışında düğünlere ve sempozyumlara çağrıldığını belirterek, "Bu gittiğimde bir düğündü. Düğün sırasında sohbetimi yaptım. Bu rutin olarak yapmış olduğum bir uygulamaydı." dedi.

Bu olayın 2012 yılının sonlarına doğru olduğunu belirten Karabulut, şunları kaydetti:

"Bana söylenen şey, siyah zemin üzerine yazılı bir poster olduğuydu. Bana orada ne işin vardı diye soruldu. Bu tarihte de böyle bir örgüt mevcut değildi. Ben zaten vaaz verdikten sonra oradan ayrıldım. Biz normalde resmi olarak çağrıldığımız derneklere gideriz. Derneğin sohbetine gelen arkadaşlar düğün sohbeti olduğunu söylediler ve vaaz verip veremeyeceğimi sordular. Bu rutin olarak yapmış olduğum bir uygulamadır. Piyes ve tiyatro oynanırken oradaydım ancak düğünün nasıl olacağı husunda bilgim yoktu. Uygulamadan sonra dağılıp gittik. Orada vermiş olduğum vaazın içeriğinde bir sıkıntı yoktur. Orada benim iradem dışında yapılan bir uygulamada benim bir suçum yoktur."

Sanık Yunus Dinçkan ise ilahiyat fakültesi öğrencisi olduğunu, 8 aya yakın tutuklu olmasına karşın suçunun ne olduğunu bilmediğini savundu.

İddianamede 3 örgütten bahsedildiğini belirten Dinçkan, şunları söyledi:

"Bu örgütler kendileriyle çatışan örgütlerdir ve ben bu örgütlere üye olmaktan suçlanıyorum. Diğer tutuklu sanıklara nazaran tutuklu kalmama neden olacak bir delil de yok. Suçum olmadan ceza çekiyorum gibi anlamaya başladım. Terör örgütleriyle ilişkim yoktur. Alanım ile ilgili olduğu için toplumda konferanslar ve sohbetler olur. Ben bunlara giderim, zaten benim alanımla ilgili şeyler. Suç olduğunu bilseydim katılmazdım. Fakültemde yüzlerce arkadaşım var, onlar da aynı şeyleri yapıyorlar ancak terörist diye itham edilmiyorlar. Benim terörist sıfatıyla itham edilmem rahatsız etmektedir. Tahliyemi talep ediyorum."

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, sanıklar Ahmet Çelebi, Ercan Boztaş ve Orhan Polat'ın imza yükümlülüklerinin kaldırılarak yurt dışına çıkış yasağı getirilmesine, oturumlara katılmadığı için henüz ifadesi alınamayan sanık Abdullah Demircan'ın bir sonraki celseye zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Erzurum merkezli olarak terör örgütleri DAEŞ, El Kaide ve El Nusra'ya yönelik operasyonda, gözaltına alınan 19 kişiden 10'u tutuklanmıştı. "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan haklarında dava açılan sanıkların 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istenmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki 'Daeş, El Kaide, El Nusra' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İskenderun'da Kaçak Sigara Operasyonu: 1250 Paket Sigara ve 15 Elektronik Sigara Ele Geçirildi
    16:19 İskenderun'da Kaçak Sigara Operasyonu: 1250 Paket Sigara ve 15 Elektronik Sigara Ele Geçirildi

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapılan operasyonda, bir iş yerinde 1250 paket kaçak sigara ve 15 elektronik sigara ele geçirildi. Operasyonda 1 şüpheli gözaltına alındı.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi
    16:17 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı yenerek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçında ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı 91-64 yenerek seride 2-0 öne geçti ve finale yükseldi.

  • AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır
    16:17 AK Parti Eskişehir İl Başkanı: Teşkilatımız Seçime Hazır

    AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, partisinin teşkilatının seçime hazır olduğunu açıkladı. Albayrak, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 5 bin 700 teşkilat mensubunu görevlendirdiklerini belirtti. Seçimlerde problemsiz ve şaibeye mahal vermeden sonuçları takip edeceklerini ve gerektiğinde itirazda bulunacaklarını söyledi. Albayrak, belediye başkan adaylarıyla birlikte aylardır sahada çalıştıklarını ve Eskişehir'in gerçek belediyecilikle buluşmasına bir adım kaldığını ifade etti.

  • Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza
    16:15 Kocaeli'deki bazı okullara Rekabet Kurulu'ndan ceza

    Rekabet Kurulu, Kocaeli'de faaliyet gösteren bazı okulların eğitim ve yemek ücretlerini birlikte belirlemek, öğretmen maaşlarını birlikte tespit etmek ve birbirlerinin öğretmenlerini istihdam etmemek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettikleri gerekçesiyle ceza verdi. My Kolej ve Nesibe Aydın okulları uzlaşma başvurularını kabul ederken, diğer okullarla uzlaşma süreçleri devam ediyor.

  • Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu
    16:15 Bilecik'te firari hükümlü yakalandı ve cezaevine konuldu

    Bilecik'te kesinleşmiş 2 yıl hapis cezasıyla aranan firari hükümlü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı. Emniyetteki ve adliyedeki işlemleri tamamlanan hükümlü, cezaevine teslim edildi.

  • Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi
    16:15 Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, vatandaşları dolandırıcılık konusunda bilgilendirdi

    Adana'da İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, internet üzerinden yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilgilendirmek amacıyla ortak çalışma başlattı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı tarafından verilen cuma namazı öncesi yapılan vaazda, siber dolandırıcılık konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, polisler de cami avlusunda vatandaşlara dolandırıcılığa karşı alınabilecek önlemleri içeren broşürler dağıttı.

  • AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika
    16:11 AK Parti Siyaset Akademisi'nden 244 kadına sertifika

    Diyarbakır'da AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları tarafından düzenlenen 'AK Parti Siyaset Akademisi' programını tamamlayan 244 kadına sertifikaları takdim edildi. Programda konuşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları İnsan Hakları Başkanı Oya Eronat, siyaset akademisinin kadınlar için yapıldığını belirterek, Cumhurbaşkanı'nın kadınlara verdiği değeri vurguladı. Sertifikalar, depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına da verildi.


Advertisement