Erzurum'daki "Kırmızı periler diyarı"nda hafta sonu yoğunluğu - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki "Kırmızı periler diyarı"nda hafta sonu yoğunluğu

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunca Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Erzurum'un Narman ilçesindeki peri bacaları, hafta sonunda güneşli havayı fırsat bilen vatandaşları ağırladı.

20.11.2022 16:15  Güncelleme: 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunca Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan Erzurum'un Narman ilçesindeki peri bacaları, hafta sonunda güneşli havayı fırsat bilen vatandaşları ağırladı.

Halk arasında "Kırmızı periler diyarı" olarak bilinen ve oluşumu 300 milyon yıl öncesine dayanan Narman Peri Bacaları, Amerika'nın Kolorado Vadisi'ndeki Grand Kanyon ile benzerliğiyle dikkati çekiyor.

12 ayrı kanyonu bünyesinde barındıran doğa harikası peribacaları, her yıl çok sayıda turisti ağırlıyor.

UNESCO Türkiye Milli Komisyonunca Dünya Geçici Miras Listesi'ne alınan peri bacaları, Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Narman Belediyesince hazırlanan ortak projeyle turizme kazandırıldı.

Bölgenin önemli turizm potansiyelinin başında yer alan peri bacalarında fayton gezisi, ATV'li safari ve atlı turlar düzenleniyor. Hafta sonu güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar burada yoğunluk oluşturdu.

Ziyaretçilerden Fatma Özdemir, AA muhabirine, güneşli havayı fırsat bilip çocuklarıyla "Kırmızı periler diyarı"na geldiklerini söyledi.

Peri bacalarının, çocuklarının kültürel gelişimi açısından önemli bir yeri olduğunu belirten Özdemir, "Fayton gezisi ve ATV turlarıyla doyasıya eğlendik. Daha önce hiç kullanmamıştık. Çocuklarla çok güzel vakit geçirdik." dedi.

Ailesiyle bölgeye gelen Çağlar Aydın da bölgenin turizme açılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Böyle bir yer olduğunu biliyorduk ama bu kadar harika olduğunu hiç tahmin etmiyordum. Yeni farkına vardık. Diğer insanlar da artık buranın farkına vardı. Dışardan da çok insan geliyor. Bölge turizmi açısından çok değerli bir yer. Biz de artık buranın kıymetini bileceğiz. Herkesin de yatırım yapmasını bekliyoruz." diye konuştu.

İzmir'den gelen Özge Yiğit ise peri bacalarının görülmeye değer harika bir güzellik olduğunu belirterek, herkesi bölgeye davet etti.

Erzurum\'daki "Kırmızı periler diyarı"nda hafta sonu yoğunluğu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki 'Kırmızı periler diyarı'nda hafta sonu yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement