Erzurum'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye getirilen vatandaşlara ait ilk görüntüler - Son Dakika
Sağlık

Erzurum'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye getirilen vatandaşlara ait ilk görüntüler

İran ve Afganistan'da hızla yayılan koronavirüs vakalarının göçmenler vasıtasıyla Türkiye'ye sıçramasından korkulurken, Erzurum'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye getirilen vatandaşlara ait olduğu öne sürülen görüntüler ortaya çıktı.

27.02.2020 14:46  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve ardından birçok ülkeye sıçrayan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) komşu ülkelerde de can almaya devam ediyor. Ülkemize sıçramaması için önlemler üst seviyeye çıkartılırken Erzurum'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan vatandaşlara ait olduğu öne sürülen ilk görüntüler ortaya çıktı.

İşte Erzurum'dan koronavirüs şüphelilerine ait olduğu öne sürülen görüntüler:

Erzurum'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye getirilen vatandaşlara ait ilk görüntüler
Erzurum'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye getirilen vatandaşlara ait ilk görüntüler
Erzurum'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye getirilen vatandaşlara ait ilk görüntüler

KOMŞU ÜLKELERE DE SIÇRADI

Koronavirüs salgını, 12 Aralık 2019'da Çin'in Vuhan kentinde görülmesinin ardından aralarında Türkiye'nin komşularının da bulunduğu çok sayıda ülkeye sıçradı. Kovid-19 an itibariyle İran, Irak, Yunanistan, Gürcistan olmak üzere 4 komşumuzda tespit edildi. Bu ülkelerden en çok risk teşkil edeni ise 26 kişinin hayatını kaybettiği İran oldu. Irak, Yunanistan ve Gürcistan'da ise henüz Kovid-19'un sebep olduğu bir ölüm vakasına rastlanmadı.

TÜRKİYE'NİN TEDBİRLERİ

Ölümcül virüsün Türkiye'nin çevresinde yayılması sonrası Türkiye de tedbirlerini arttırdı. İran'la olan kara sınırı kapatılırken hiçbir Türk vatandaşının İran'a gitmesine müsaade edilmiyor. İran'dan gelmek isteyen Türk vatandaşları da karantina altına alınmayı kabul etmesi koşuluyla yurda alınıyor.

Kovid-19 tedbirleri çalışmalarında Erzurum, hastalıkla mücadele kapsamında pilot bölge oldu ve birçok hastanede karantina uygulanıyor.

Karantina uygulanan hastanelerden ilk görüntüler ise kamuoyuna sızdı. Hastanede bulunan kimselerin kaydettiği görüntüler, karantinanın vahim sonucunu gözler önüne seriyor.

ERZURUMLULAR İMZA KAMPANYASI BAŞLATTI

Öte yandan şehirdeki karantinadan rahatsızlığını dile getiren Erzurum halkı, internet üzerinden imza kampanyası başlattı. Dün akşam saatlerinde başlayan kampanya sonucunda şimdiye dek 7 binden fazla imza toplandı.

Erzurum\'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye getirilen vatandaşlara ait ilk görüntüler

Son Dakika Sağlık Erzurum'da koronavirüs şüphesiyle hastaneye getirilen vatandaşlara ait ilk görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • Gül : allahım ülkemizi her türlü belalardan ve fırsatçılardan ulaşıma %30 zam getirdim diye %79 zam getiren kurnazlardan HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK diye yapmacık konuşup HERŞEYİ BERBAT edenlerden kendin koru Ya Rabbi onların gözü bizim gibi toplu taşımayı kullanan garibanların hakkında ama Rabbim sen bizim rızkımızı eksiltme ya Rabbi 17 15 Yanıtla Sinan: Her şey çok güzel olacak diyen kişinin olayla alakası ne? 8 3 Tabi: Birde müjde olarak gece vapuru başlıyormus ne kadar lazımdı 0 3 Yagmur : Ne alaka saçma sapan yorumlar yapmayın hersey cok guzel olacak ilgili ne alakaa bu sanki o yaptı açın gözünüzü artık hersey ortada görmüyormusunuz 0 0
  • Seraps: Allahim ülkemizi koru herturlu beladan 16 0 Yanıtla elif: Amin 0 0
  • Yalan haber yapmayın: Bu görüntüler 4 gün öncesine ait ve erzurum değil van 12 0 Yanıtla
  • ihaaa-Sihaaaa: İHA lar SİHA lar nerede.... Bayaaa ürettik diyorlar. Hepsi 24 saat sınır kontrolü yapsın. Sınırda kaçak olan her şeyi engellesinler... 9 0 Yanıtla
  • Hakan: Allah korusun hangi ilde çikarsa o ilin bütün giriş çıkışlarının kapatılması lazım başka ilere bulaşmaması için 4 4 Yanıtla
  • HADİ ORDAN: telefonla görüntü çekmeye çalışanın hiç bir önlem almadığına ne demeli , bana bulaşmaz arkadaşım mı diyor bu..... 4 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement