Erzurum'daki Yangınlar Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'daki Yangınlar Kontrol Altına Alındı

Erzurum\'daki Yangınlar Kontrol Altına Alındı

ERZURUM'un Oltu İlçesi'ne bağlı Yukarıçamlı Mahallesi'ndeki ormanlık alan ile Şenkaya ilçesinin Atyolu Mahallesi'nde çıkan yangınlar kontrol altına alındı.

09.08.2017 12:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ERZURUM'un Oltu İlçesi'ne bağlı Yukarıçamlı Mahallesi'ndeki ormanlık alan ile Şenkaya ilçesinin Atyolu Mahallesi'nde çıkan yangınlar kontrol altına alındı.

Oltu İlçesi'ne 35 kilometre uzaklıktaki Yukarı Çamlı Mahallesi'ndeki çoğunluğu sarı çam ağaçlarının bulunduğu ormanda 5 Ağustos günü saat 16.00 sıralarında yangın çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangında rüzgar ve yolun olmaması nedeniyle şimdiye kadar yaklaşık 20 hektarlık alan kül oldu. Oltu ilçe merkezinden vatandaşların da götürüldüğü yangın söndürme çalışmalarına Gürcistan'dan Erzurum, Artvin, Ardahan, Giresun'dan ekipler katıldı. Aralıksız olarak karadan ve havadan sürdürülen söndürme çalışmaları sonucu yangın bu sabah kontrol altına alındı.

Erzurum'un Şenkaya Atyolu Mahallesi'nde dün saat 11.00 sıralarında çıkan yangında 20 evle birlikte 10 ahır kül oldu. Söndürme çalışmalarına 3 itfaiye aracı, 2 söndürme helikopteri, 2  Orman Bölge Müdürlüğü arazözü, 2 su tankeri, 2 kepçe, 2 kamyon, 2 ekskavatör, 1 loder ile müdahale etti. Bu arada bölgeye 25 çadır ve 45 yatak sevk edildi. Yaklaşık 20 ev ile birlikte 10 ahırın yanarak kül olduğu köyde hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

- Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'daki Yangınlar Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement