Erzurum Doktorlar 'Şiddete Hayır' İçin Sahneye Çıktılar - Son Dakika
Güncel

Erzurum Doktorlar 'Şiddete Hayır' İçin Sahneye Çıktılar

Doktorlar 'şiddete hayır' için sahneye çıktılarERZURUM Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri; şiddet gören, mağdur olan veya hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısına bir konser düzenledi.

05.01.2018 22:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doktorlar 'şiddete hayır' için sahneye çıktılar

ERZURUM Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri; şiddet gören, mağdur olan veya hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının anısına bir konser düzenledi. Konserde, öğrencilerle birlikte sahneye çıkan öğretim üyeleri, söyledikleri birbirinden güzel eserlerle 'şiddete hayır' dediler. Salonu dolduranlar tarafından ayakta alkışlanan sanatçı doktorlar, zaman zaman heyecanlı anlar yaşadı.

Atatürk Üniversitesi'nin Europen Medical Student's Association (EMSA) Kulübünün 5 alt çalışma kolundan biri olan İnsan Hakları ve Tıp Etiği Koordinatörlüğü örnek bir çalışmaya imza attı. Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddeti protesto etmek ve hayatını kaybedenleri anma adına Atatürk Üniversitesi yerleşkesindeki Nene Hatun Kültür Merkezi'nde bir anma konseri düzenledi. Tıp Fakültesi öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından oluşturulan müzik grubu eşliğinde kimi öğrencisi, kimi eşi kimi de oğlu ile sahneye çıkan Tıp Fakültesi öğretim üyeleri söyledikleri şarkılarla izleyenleri mest etti. Sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddeti söyledikleri eserlerle protesto eden öğretim üyeleri ayakta alkışlandı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Levent, böylesine anlamlı bir konseri düzenleyen öğrencileri tebrik etti. Medya kuruluşlarının sağlıkta şiddete dikkat çekmek için gerekli duyuruları yaptığını ancak bunun derece yetersiz olduğunu vurgulayan Levent şöyle konuştu:

"Hekimler, Tıp Fakültesi'nde hekim olmanın yanı sıra birçok özelliği de birlikte öğreniyorlar. Kimi sanatçı, kimi şair, kimi de yazar oluyor. Bunların yetişirken çok yönlü yetişmelerinde fayda var. Çünkü ülkemize hem sağlık açısından hem de birçok yönden örnek olması gereken insanlar. Bunlara çok kıymet veriyoruz. Bu tür etkinliklerin de arttırılması için elimizden gelen desteği veriyoruz. Öğrencilerimiz sağlıkta şiddeti kendilerine tema yaparak bu etkinliği düzenlediler. Tabi ki insanlarda farkındalık oluşturmak için bunu yaptılar. Aslında çeşitli medya kuruluşları sağlıkta şiddete dikkat çekmek için gerekli duyuruları yapıyor ama son derece yetersiz. Tabi ki bu da sadece kendi içerisinde kalacak bir etkinlik. Bunun ülke çapında sürekli olarak gündeme gelmesi ve insanları hekimlere karşı olan saygılarının artırılması lazım. Hekim arkadaşlarımızın sesini çok beğendim."

Sahneye, Tıp Fakültesi 3'ncü sınıf öğrencisi oğlu Ömer Tarık ile birlikte çıkan Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Malkoç, "Hekimoğlu", eşi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Elif Çalıkoğlu ile birlikte çıkan Yrd. Doç. Dr. Çağatay Çalıkoğlu da, "Tatlı Dillim, Güler Yüzlüm" türküsü ile büyük alkış aldı.

Gecede yaklaşık 10 öğretim üyesi sahneye çıkarak performansını sergiledi.

Erzurum Doktorlar \'Şiddete Hayır\' İçin Sahneye Çıktılar
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Doktorlar 'Şiddete Hayır' İçin Sahneye Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement