FETÖ Lideri Gülen'den 'Koca' İstemişler - Son Dakika
Güncel

FETÖ Lideri Gülen'den 'Koca' İstemişler

Erzurum'da FETÖ'den tutuklu yargılanan esnaf Nurullah D. hakkında hazırlanan iddianamede, kız kardeşlerinin yazdığı mektubun içeriği de yer aldı. İki kardeş, evde kaldıkları için Gülen'den koca istemiş.

20.05.2017 11:39  Güncelleme: 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz başarısız darbe girişimi ardından örgütün Erzurum'daki esnaf yapılanmasından sorumlu olan kişilerin bulunmasına yönelik soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında '14 Aralık Operasyonu' olarak bilinen Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın gözaltına alınmalarına ilişkin protesto eylemlerine katılan Nurullah D. ile Cihan A., örgütün yayın organlarından Zaman Gazetesi ve Sızıntı Dergisi'ne çok sayıda kişiyi abone yaptığı, örgüte finans sağlayanlar arasında bulunduğu ve her ortamda örgüt lehine propaganda yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Nurullah D. ve Cihan A., FETÖ/PDY'ye üye olduğu iddiasıyla 17 Ağustos 2016'da tutuklandı. Cihan A., 5 ay cezaevinde kaldıktan sonra geçen 20 Ocak günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

GÜLEN'LE FOTOĞRAFLARI ELE GEÇİRİLDİ

'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan hakkında 7.5-15 yıl hapis cezası istenen Nurullah D. ve Cihan A. hakkında hazırlanan iddianame Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Nurullah D.'nin Erzurum Adliye binası önünde örgüt lehine basın açıklaması yaptığına yer verildi. Nurullah D.'nin örgüt elebaşı Fethullah Gülen ile çok sayıda birlikte çekilmiş fotoğraflarının ele geçirildiğine dikkat çekilen iddianamede, örgütün simgesi olan ve Fethullah Gülen tarafından 'Bereket ve işlerinin yolunda gitmesi için' okunarak verilen ABD dolarlarının Nurullah D.'nin işyerinde bulunduğu kaydedildi.

"GÜLEN'DEN KOCA İSTEMİŞLER"

Nurullah D.'nin kız kardeşleri Gülhan ve Gönül D.'nin evlenmek için elebaşı Fethullah Gülen'e mektup yazdığı evde yapılan aramada anlaşıldı. İddianamede içeriğine yer verilen mektupta Gülhan ve Gönül D.'nin evlenmek için Gülen'den koca istedikleri tespit edildi. Sonuna ev adresini de yazan küçük kız kardeşin 'Saygıdeğer efendim' başlıklı mektubunda şu ifadelerin yer aldığı kaydedildi:

"Saygıdeğer efendim istirham ve şikayet niteliğindeki mektubu affınıza sığınarak yazıyorum. Ben Erzurum Hasankale'den Nurullah D.'nin 22 yaşındaki küçük kız kardeşiyim. Zatıallerinizi çocukluğumuzdan beri babam vasıtasıyla tanıyabildik.1985 yılında Prof. Suat Yıldırım ve İbrahim Kocabıyık hocamlar Hasankale'ye geldiler, hizmeti anlattılar o zaman hizmeti tanıyabildik. Saygıdeğer efendim, sizden istirham ve şikayetim şu olacak, benden büyük ablam var. Ablama beş yıldır dünürcü (görücü) geliyor fakat abim vermiyor. Bize engel oldu. Tutturdu illa da ya hizmetten birisi veya şakirt (cemaate mensup öğrenci) olacak. Hizmetten kimse yok ve şakirtlerin çoğuda üniversite mezunu istiyorlar, o da bizde yok. Valide, abimi sıkıştırınca abim Ali Bayram hocama Erzurum'da iken bizim evlenme meselemezi anlatmış. Ali hoca ilgileneceğini söyledi ama ilgilenmedi. Ali hocam ve Ahmet hocamın Erzurum'daki bazı esnaf abilerin kızlarını çoğu şakirt kardeşlerle evlendirdiğini öğrendik. Bizimle ilgilenen olmadığından son çare size ulaşmanın yollarını ararken, ablam rüyasında gördüğü zatın 'sizin evlenmeniz hocaefendinin eliyle olacak' demesi mektubu yazmamıza neden oldu. Ben ve ablamla beraber bizim izdivacımız özellikle de bu işin sizin elinizden olacağı arzusuyla telefonunuzu bekleceğiz. ya bir elçinizi bekleyeceğiz ya da zatıalilireniniz Erzurum'a gelince inşallah bizede gelecekler arzusuyla sebatla bekleyeceğiz. Sizin tercih ettiğiniz kardeşleri emir kabul edip itiaat edeceğiz."

"İNTİHAR KOMANDOSU OLMAK İSTİYORUM"

Öte yandan Pasinler ilçesi Zaman Gazetesi eski temsilcisi Nurullah D.'nin evinde ele geçirilen 'Saygıdeğer mütevelli abilerim' başlıklı bir başka mektupta "1978 yılında elimden tutan hocamdan ve arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Allah yolunda ölmek için intihar komandolarınız varsa ne olur beni oraya kaydedin, bu uğurda ölmek istiyorum. Bazı ağabeylerimiz yazdığımız haberlerle benimle alay ediyor. Rahatsız oluyorlar. Gözümün içerisine baka baka yüzüme karşı en sevdiğim arkadaşım bana 'ulan riyakar' deyip manevi havamı bozması da şimdi benim geçmiş üzüntülerimin birikimi. Her defasında benim yaptığım artistlik onun yaptığı ise hizmet " diyerek istifa ettiği de iddianamede yer aldı.

FETÖ Lideri Gülen\'den \'Koca\' İstemişler
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel FETÖ Lideri Gülen'den 'Koca' İstemişler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi
    18:16 Dubai Uluslararası Havalimanı'nda uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi

    Birleşik Arap Emirlikleri'nde etkili olan sağanak yağış nedeniyle Dubai Uluslararası Havalimanı'nı sular altına kalırken, uçaklar sel sularında güçlükle ilerledi. Uçuşlar 25 dakika süreyle askıya alındı, birçok uçuş iptal edildi veya komşu havalimanlarına yönlendirildi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti
    18:16 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer'i ziyaret ederek 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundu. Ziyaret sırasında, yeni dönemde birlikte yürütülecek projeler ve hizmetler hakkında görüşme gerçekleştirildi.

  • Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı
    18:13 Ordu'da cep telefonu bataryasının patlaması güvenlik kamerasına yansıdı

    Ordu'nun Fatsa ilçesine bağlı Mustafa Kemal Paşa Mahallesi'nde tamire götürülen cep telefonunun bataryası, şarj edilirken patladı. İşletme sahibi Emirhan Özdemir yangını söndürdü ve hasar gören telefonu dışarıya çıkarttı. Olay, iş yerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Ağrı Dağı eteklerindeki doğal yaşam dron ile görüntülendi
    18:09 Ağrı Dağı eteklerindeki doğal yaşam dron ile görüntülendi

    Türkiye'nin en büyük milli parkı olan Ağrı Dağı Milli Parkı'ndaki doğal yaşam, dron ile havadan görüntülendi. Park, çeşitli kuş türlerine yaşam alanı sunarken, sürüngen, kemirgen ve memelilere de ev sahipliği yapıyor.

  • Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi
    18:08 Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi

    Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımı devam eden tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu. Balcı, fabrikalar hakkında bilgi alarak istihdam konusunda önemli adımlar atıldığını ve hedeflerinin tekstilde 50 bin istihdam sağlamak olduğunu belirtti.

  • Van Valisi ve YYÜ Rektörü, üniversite kampüsünde fidan dikimi gerçekleştirdi
    18:04 Van Valisi ve YYÜ Rektörü, üniversite kampüsünde fidan dikimi gerçekleştirdi

    Van Valisi Ozan Balcı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, YYÜ yerleşkesinde fidan dikme programına katıldı. Balcı, bir yıl içinde kampüs yerleşkesine 120 bin fidan diktiklerini belirtirken, kenti ağaçlandırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

  • Van'da Öğrenci ve Öğretmenlere 700 Bin Harita Dağıtıldı
    18:03 Van'da Öğrenci ve Öğretmenlere 700 Bin Harita Dağıtıldı

    Van Valiliği tarafından düzenlenen dağıtım töreninde, kentteki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilere ve öğretmenlere 700 bin adet Dünya ve Türkiye fiziki ve siyasi haritası dağıtıldı. Van Valisi Ozan Balcı, haritaların öğrencilerin eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi
    18:01 Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri, hijyen ve ürün saklama şartlarının kontrol edildiği denetimlerini sürdürdü. Vatandaşlar, herhangi bir problemle karşılaştıklarında Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 Alo Gıda hattını arayabilirler.

  • Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı
    18:01 Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile cip çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının durumu ağır olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak takla attı
    18:01 Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak takla attı

    Ümraniye'de el freni çekilmeyen bir otomobil, yokuş aşağı kayarak önce yolun kenarındaki taşlık alana çarptı ve ardından takla attı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü
    17:59 Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin hazırlıkları, ticaret ve savunma sanayi konuları ele alındı. PKK/YPG ve FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin beklentisi ABD tarafına bir kez daha iletildi.

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.


Advertisement