Erzurum Günleri'ne Davul-zurna ve Kadayıf Dolmalı Tanıtım - Son Dakika
Güncel

Erzurum Günleri'ne Davul-zurna ve Kadayıf Dolmalı Tanıtım

Erzurum Günleri\'ne Davul-zurna ve Kadayıf Dolmalı Tanıtım

BURSA'da, Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun 23 Kasım Cuma günü başlayacak 'Palandöken -Uludağ Buluşması' günleri için tanıtım etkinliği düzenlendi.

22.11.2018 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BURSA'da, Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun 23 Kasım Cuma günü başlayacak 'Palandöken - Uludağ Buluşması' günleri için tanıtım etkinliği düzenlendi. Tanıtımda davul- zurna çalındı, konuklara kadayıf dolması ikram edildi.

Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu'nun 23 Kasım Cuma günü merkez Osmangazi İlçesi Çarşamba da Pazar Alanı'nda düzenleyeceği 'Palandöken- Uludağ Buluşması' isimli Erzurum Günleri'nin tanıtımı için Şehreküstü Meydanı'nda tanıtım konseri verildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte Federasyon Başkanı Ömer Ömeroğulları, vatandaşlara kadayıf dolması dağıttı.

Erzurum ile Bursa'nın birçok yönüyle birbirine benzediğini ve Erzurumlunun bu nedenle Bursa'ya göç ettiğini ifade eden Federasyon Başkanı Ömeroğulları, "Erzurumlunun Bursa'yı tercih etmesinin çok nedeni var, ama en önemli nedenlerinden biri güzel Bursa'mızın bir sanayi şehri olması. İkinci önemli nedeni de Bursamızın Erzurum'a çok benziyor olması. Erzurum Palandöken'e, Bursa ise Uludağ'a yaslanmış. Palandöken kış turizmi yönüyle doğuda çok önemli bir merkez, batıda ise Uludağ kış turizmi yönüyle çok önemli bir merkez. Bu iki ilimiz hem tarihsel yapısı itibarıyla da benzer. Biri kadim şehir Erzurum, diğeri ulu şehir Bursa. Bu iki şehri tarihi, dokusu ve kültürüyle birleştirmek, kaynaştırmak amacıyla bu sene 3'üncüsünü organize etmiş olduğumuz Palandöken- Uludağ Buluşması ve 3'üncü Erzurum Günleri'ni gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

VATANDAŞI DAVET ETTİ

Vatandaşları 23 Kasım Cuma günü başlayacak olan Erzurum Günleri'ne davet eden Başkan, "Cuma günü Cuma saatinden sonra Çarşamba da Pazar alanında açılışını yapacağımız 3. Erzurum Günleri'ne Erzurum ve Bursa'daki Valilerimizi ve Belediye başkanlarımla tüm Bursa halkını davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Günleri'ne Davul-zurna ve Kadayıf Dolmalı Tanıtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement