Erzurum, Kış Festivaline Hazır - Son Dakika
Güncel

Erzurum, Kış Festivaline Hazır

Erzurum, Kış Festivaline Hazır

Erzurum, 18-20 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan “Kış Festivali”ne hazırlanıyor.

11.12.2015 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, 18-20 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan "Kış Festivali"ne hazırlanıyor. İstanbul'a gelen festival heyeti, Galatasaray Meydanı'nda Winterfest kış festivali tanıtımını, yapay kar yağışı eşliğinde gerçekleştirdi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, İstiklal Caddesi'nde düzenlediği kar küresi etkinliğiyle 18-20 Aralık tarihleri arasında Palandöken'de yapılacak 2'nci WinterFest Kış Festivaline tüm İstanbulluları davet etti. Etkinlik kapsamında İstiklal Caddesi'ndeki Galatasaray Meydanı'na portatif kar küresi kuran Erzurum Büyükşehir Belediyesi, suni kar ile vatandaşları WinterFest kış festivaline katılmaya çağırdı. Kar küresini ve suni kar ile karşılaşan İstanbullular yaşadıkları bir anlık şaşkınlık sonrasında eğlencenin tadını çıkardı. Kar küresinin içine giren çocuk ve vatandaşlar suni kar ile eğlendi. Bazı vatandaşlar ise kar küresi ile bol bol fotoğraf çektirdi.

Galatasaray Meydanı'nda etkinlik kapsamında kurulan semaverlerden vatandaşlara Erzurum'a özgü kıtlama çay ile yine Erzurum yöresine ait olan kadayıf dolması ikram edildi. Vatandaşlar kıtlama çay ve kadayıf dolmasına büyük ilgi gösterdi. Alanda çalınan müzikler eşliğinde halay çekmeyi de ihmal etmeyen vatandaşlar eğlencenin tadına vardı.

WinterFest kış festivalinin tanıtımını yapmak amacıyla kurulan etkinlik alanında AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu da hemşerilerini yalnız bırakmadı. Vatandaşlara kadayıf dolması ikram eden Taşkesenlioğlu kar küresini de inceledi.

Bu yıl 2. Düzenlenen WinterFest kış festivali ile ilgili konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "Erzurum kış festivali kayak sezonunun başladığını duyurabilmek amacıyla yaptığımız bir şey. Erzurum 2011 yılında Üniversiteler Arası Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmıştı. Bu anlamda hem kurumsal kapasitemiz hem de kendi değerlerimizi ulusararası alana taşımıştık. Biz istedik ki Erzurum'un güzelliklerini tüm Türkiye'ye yeniden duyurmuş olalım. Bu kapsamda 18-19- 20 Aralık'ta Erzurum'da gerçekleştireceğimiz festivalin tanıtımını İstanbul'dan yapmak istedik. İstanbul'a karı getirdik. İstanbul'a aynı zamanda Erzurum'un sıcaklığını getirdik" dedi.

İstanbul'un kozmopolit bir şehir olduğunu belirten ve bu nedenle burada etkinlik yaptıklarını ifade eden Taşkesenlioğlu, "İstanbul kozmopolit bir şehir. Aynı anda milyonlarca insana ulaşabiliyorsunuz. İstiklal Caddesi farklı kültürlerin aynı anda bir arada yürüyebildiği bir yer. Biz de kendi kültürel güzelliklerimizi burada farklı kültürlere ve İstanbul'un göbeğinde tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak istedik. Bu festivali yapmamızın amacı Erzurum'un karının çok ciddi bir değer olduğunu tüm Türkiye'ye gösterebilmek. Bugün bizim Palandöken pistlerimiz ve Palandöken Dağı dünyanın en önemli pistlerinden bir tanesi. Kesintisiz kayak alanlarına sahip. Karı kaymaya çok fazlasıyla müsait. Bu anlamdaki zenginliğimizi de tüm Türkiye ile paylaşmak amacıyla bu festivali yapıyoruz" diye konuştu.

Festivalde yapılacak etkinlikleri anlatan Zehra Taşkesenlioğlu, "Festival kapsamında Erzurum'un meşhur olan cirit oyunları olacak. Kültürel özelliklerimizi tanıtmış olacağız. Bildiğini gibi Erzurum'un bar oyunu meşhurdur. Bar konusunda da Guinness rekorlar kitabına girmeyi hedefliyoruz. En uzun bar ekibini dağdan başlayıp şehre indirecek şekilde yapmayı hedefliyoruz. Umarım 19 Aralık'ta yapacağımız denemeyle dünyanın en uzun bar ekibi ile Guinness rekorlar kitabına geçmiş olacağız. Tüm kış oyunlarını seven herkesi bu etkinliğimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Erzurum, Kış Festivaline Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement