Maket Üzerinden Ev Satan İş Adamına 2 Bin 100 Yıl Hapis Cezası İstendi - Son Dakika
Ekonomi

Maket Üzerinden Ev Satan İş Adamına 2 Bin 100 Yıl Hapis Cezası İstendi

Maket Üzerinden Ev Satan İş Adamına 2 Bin 100 Yıl Hapis Cezası İstendi

Erzurum'da maket üzerinden daire satıp inşaatları yapmayarak 1500 vatandaşı mağdur eden Karadayı İnşaatın sahibi Ahmet Metin Karadayı için, 2 bin 100 yıl hapis cezası istendi.

09.06.2016 05:54  Güncelleme: 08:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'da maket üzerinden daire satan, ancak belediyeden ruhsat alamayınca inşaatları yapmayarak 1500 vatandaşın mağdur eden Karadayı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Metin Karadayı ile ilgili 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada müşteki sayısı 300'e çıktı.

2 BİN 100 YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Hazırlanan 10 iddianamenin birleştirilmesiyle tek dosya haline getirilen davada Ahmet Metin Karadayı hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan istenen ceza daha önce 1400 yılken, yeni eklenen şikayetçilerle birlikte 2100 yıla çıktı. Dava açıldıktan sonra geçen 12 Mayıs günü tutuklanan Ahmet Metin Karadayı, Eski Belediye Başkanı döneminde kamulaştırma yolsuzluğu ortaya çıkınca ruhsatımız geçiktirildi.

HALA İNŞAATLARI YAPMAKTA İDDİALI

Dönemin Belediye Başkanı Ahmet Küçükler'in onayı ile 17 katlı 10 blok yapıldı. Yeni belediye başkanını önüme koyduğu engellerle inşaatı yapamadım. Ruhsat verilsin yine yapıp konutları teslim ederim. Bir daireyi birden fazla kişiye satmam söz konusu değildir. Bahçe kat denilen 1,2,3'üncü katlarda yapılan daha küçük dairelerdir. Bahsedildiği gibi bunlar 75 tane değil tamamlansaydı 600 civarında olacaktı dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Maket Üzerinden Ev Satan İş Adamına 2 Bin 100 Yıl Hapis Cezası İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • gerçek malatyalı: rüşvetin rakamını biraz daha artırsaydın bu işler başına gelmezdi çünkü bu belediye başkanı AKP iktidarına çok yakın cumhurbaşkanına çok yakın bir isim ( sen bir daha git ama parayı rakamı artır hallederler ) benden söylemesi 4 0 Yanıtla
  • Bulanikli: Yatip cikacak yine can yakacak 7göbek sulalesinin malvarligini elinden alacaksin böylelerinin 1 0 Yanıtla
  • salih: madem insaatı yapmadın paraları neden geri iade etmedin demekki neymişsin dolandırıcının önde gideniymişsin az bile istemiş savcılar 1 0 Yanıtla

Advertisement