Erzurum'u Sel Vurdu! Esnaf, Bidonlardan Duvar Örerek Felaketi Önlemeye Çalıştı - Son Dakika
Güncel

Erzurum'u Sel Vurdu! Esnaf, Bidonlardan Duvar Örerek Felaketi Önlemeye Çalıştı

Erzurum'un Oltu ilçesinde, sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Esnaf, su bidonlarıyla set yaparak sel sularının iş yerlerine girmesini önlemeye çalıştı.

20.08.2018 09:34  Güncelleme: 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Oltu ilçesinde sağanak yağış nedeniyle birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı. Yüzlerce dönüm ekili ve dikili arazi sel suları nedeniyle zarar görürken, esnaf su bidonlarıyla set yaparak sel sularının iş yerlerine girmesini önlemeye çalıştı.

SAĞANAK YAĞMUR, SELE NEDEN OLDU

Oltu'da dün akşam saatlerinde başlayan dolu ile karışık sağanak yağmur, sele neden oldu. Ev ve iş yerleri sular altında kalanlar belediyeye tepki gösterdi.

 <a class='keyword-sd' href='/erzurum/' title='Erzurum'>Erzurum</a>'u Sel Vurdu! Esnaf, Bidonlardan Duvar Örerek Felaketi Önlemeye Çalıştı

SU BİDONLARIYLA DUVAR ÖRDÜLER

İş yeri sahipleri ve çalışanları suyu tahliye etmeye çalıştı. Bazı esnaf da su bidonlarıyla adeta duvar örerek suyun iş yerlerine girmesini önlemeye çalıştı.

Erzurum'u Sel Vurdu! Esnaf, Bidonlardan Duvar Örerek Felaketi Önlemeye Çalıştı

BİRÇOK ARAÇ SUYA GÖMÜLDÜ

Oltu Merkez Polis karakolunun bahçesine dolan sel suları, ilçe kaymakamının makam aracının yanı sıra birçok aracın suya gömülmesine neden oldu. Sel suları ekili ve dikili arazilere de zarar verdi.

Erzurum'u Sel Vurdu! Esnaf, Bidonlardan Duvar Örerek Felaketi Önlemeye Çalıştı

"BAYRAMIMIZ ZEHİR OLDU"

Her yağmur sonrası bu durum ile karşı karşıya kaldıklarını belirten vatandaşlar ise su mazgallarının dolu olduğunu Oltu Belediyesi'nin temizliğini yapmadığını öne sürdüler. Eşyaları sel sularından zarar gören vatandaşlar, Bayramımız zehir oldu dediler.

Erzurum'u Sel Vurdu! Esnaf, Bidonlardan Duvar Örerek Felaketi Önlemeye Çalıştı
Erzurum\'u Sel Vurdu! Esnaf, Bidonlardan Duvar Örerek Felaketi Önlemeye Çalıştı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum'u Sel Vurdu! Esnaf, Bidonlardan Duvar Örerek Felaketi Önlemeye Çalıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Ahsen: Yagmur sularinin tahliye olacagi yerlere konst yapiyorlar..dereler yok oldu..yagmur suyu drenaji yok..gelisi guzel yerlesimin sonuclari su baskinlari...evlerin SU basmani olmasi lazim 10 0 Yanıtla
  • CENGİZHAN : AMA.BEN DEDİM NEFESİ ÇOK KUVVETLİ HOCAYLA YAĞMUR DUASINA ÇIKMAYIN BAKIN SONUÇ ORTADA :)) 6 2 Yanıtla
  • aşkın: KOMİKMİ KARAKTERSİZ 0 0
  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonunda Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonunda Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında Onurcan Bildik'in liderliğini yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar sonucunda elebaşının da dahil olduğu 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar, çalınan çeklerin paravan şirketler üzerinden ticari faaliyet yapılarak mağdur şirketlere icra takibi başlatılması ve haksız kazanç elde edilmesi üzerine gerçekleştirildi.

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek
    14:14 Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören araziye 180 bin fidan dikilecek

    Bursa'da 2023 yılında çıkan orman yangınlarında zarar gören 177 hektarlık orman arazisine 180 bin fidan dikilecek. Bursa Orman Bölge Müdürü Esat Şimşek, yangın sonrası yapılan fidan dikim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek, yangında zarar gören alanların orman statüsüne kavuşması için ağaçlandırma ve fidan dikme faaliyetlerinin sürdürüldüğünü belirtti. Ayrıca, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'nün orman yangınlarını önleme ve mücadele konusunda çalışmalara başladığı da aktarıldı.

  • Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:14 Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir iş yerinde yapılan aramada 40 bin 627 sentetik uyuşturucu hap ve av tüfeği ele geçirdi. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı
    14:12 Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da askerlerle iftar programında yaptığı konuşmada Kıbrıs ile ilgili sözleri Yunanistan'da tepkilere neden oldu. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi çağrısında bulundu ve Türkiye'nin Atina Deklarasyonu'nu ihlal ettiğini belirtti. SYRIZA, Miçotakis hükümetini şeffaf olmayan bir dış politika izlemekle suçladı.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement