Erzurum Polis Radyosu Tarihçi ve Yazar Muzaffer Taşyürek' İ Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Erzurum Polis Radyosu Tarihçi ve Yazar Muzaffer Taşyürek' İ Ağırladı

Erzurum Polis Radyosu Tarihçi ve Yazar Muzaffer Taşyürek\' İ Ağırladı

Sarıkamış Harekatının 99. Yılında 94.6 frekansından yayın yapan Erzurum Polis Radyosunda yayınlanan ‘Yaşama Dair’ Programında Tarihçi ve Yazar Muzaffer Taşyürek canlı yayında stüdyo konuğu oldu.

17.12.2013 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıkamış Harekatının 99. Yılında 94.6 frekansından yayın yapan Erzurum Polis Radyosunda yayınlanan 'Yaşama Dair' Programında Tarihçi ve Yazar Muzaffer Taşyürek canlı yayında stüdyo konuğu oldu. Sarıkamış'ta şehit düşen binlerce şehidimizin rahmetle anıldığı programda Harekatın hazırlıkları, Ordunun durumu ve Erzurum'un savaştaki rolü hakkında ayrıntılı bilgi veren Taşyürek 6. baskısı yayınlanan 'Bir Hüznün Tarihi SARIKAMIŞ' isimli kitabı hakkında da bilgi verdi.

Berlin Anlaşması ile Ruslara verilen Sarıkamış, Kars, Ardahan ve Artvin'i geri almak için 1914 yılında dönemin Başkomutan Vekili olan Enver Paşa'nın, daha önce yitirilen bu yurt topraklarını geri almak amacıyla 22 Aralık tarihinde başlattığı "Sarıkamış Harekatı" hazırlıklarına 13 Aralık'ta Erzurum Köprüköy'de başlanmıştı.

Soğuk hava ve ordunun mühimmat, erzak ve kıyafet eksiklikleri içerisinde adeta savaşmadan yok olduğu harekatı aktaran Muzaffer Taşyürek 22 Aralık tarihinde Erzurum dan otobüslerle Sarıkamış'a gidileceğini ve anma törenlerinin yerinde yapılacağının bilgisini verdi. 22 Aralık günü şehir merkezinde bir yürüyüş düzenleneceğini söyleyen Taşyürek aynı gün akşam saat 19: 00 da İl Müftülük Binası Salonunda bir konferans düzenleneceğini de hatırlatarak Erzurum da yaşayan herkesi bu konferansa davet etti.

Polis Radyosunun anı defterini imzalayan Muzaffer Taşyürek Sosyal Projelere destek veren ve halkı bilinçlendirmeye yönelik programlarını beğenerek takip ettiğini belirttiği Erzurum Polis Radyosu çalışanlarına, başta İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız olmak üzere tüm personeline teşekkürlerini bildirdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Polis Radyosu Tarihçi ve Yazar Muzaffer Taşyürek' İ Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement