Erzurum Şehit Ailesi ve Gaziler Balkan Turuna Çıktı - Son Dakika
Güncel

Erzurum Şehit Ailesi ve Gaziler Balkan Turuna Çıktı

Şehit ailesi ve gaziler Balkan Turuna çıktıBALKAN Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği'nin daveti üzerine Erzurum'dan 25 şehit yakını ile gazi, Balkan ülkeleri turuna çıktı.

26.07.2017 11:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit ailesi ve gaziler Balkan Turuna çıktı

BALKAN Türkleri Dayanışma ve Kültür Derneği'nin daveti üzerine Erzurum'dan 25 şehit yakını ile gazi, Balkan ülkeleri turuna çıktı. Makedonya, Üsküp ve Kosova'yı 3 gün boyunca gezecek olan şehit aileleri ve gazilere Vali Seyfettin Azizolu eşlik etti.

Erzurum Havalimanında bugün saat 09.30'da toplanan grup, işlemlerini yaptırdıktan sonra uçakla İstanbul'a hareket etti. Grup, İstanbul'dan uçakla Makedonya'ya geçecek ve 3 gün 4 gece süren kültür gezisine katılacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürü Cemil İlbaş, gezinin Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma ve Kültür Derneği'nin daveti üzerine gerçekleştiğini bildirdi. Vali Seyfettin Azizoğlu'nun organizasyonu ile 25 şehit ve gazi ailesiyle birlikte 3 gece 4 gün Üsküp, Kosova ve Makedonya'Daki tarihi ve kültürel alanları gezeceklerine işaret eden Cemil İlbaş, "Özellikle kültürel anlamda Osmanlı'dan kalma yadigarlarımızla beraber olacağız" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külyesi önünde silahlı saldırıda şehit olan Erzurumlu Oğuzhan Yaşar'ın babası Ahmet Yaşar ise, "Osmanlı kültürü ve oradaki şehitlerimizi görmek büyük bir mutluluk olacak " diye konuştu.

Erzurum Şehit Ailesi ve Gaziler Balkan Turuna Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Şehit Ailesi ve Gaziler Balkan Turuna Çıktı - Son Dakika


Advertisement