Erzurum Siyasette Bir İlki Yaşadı - Son Dakika
Yerel

Erzurum Siyasette Bir İlki Yaşadı

Erzurum Siyasette Bir İlki Yaşadı

7 Haziran Genel seçimleriyle Erzurum adına da siyasi tarihinde bir ilk yaşandı.

08.06.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran Genel seçimleriyle Erzurum adına da siyasi tarihinde bir ilk yaşandı. Daha önce TBMM'ye 23 ve 24'üncü dönemde AK Parti'den Fazilet Dağcı Çığlık'ı gönderen Erzurum, bu kez iki kadın milletvekiline temsil görevi verdi. Yine Erzurum tarihinde ilk kez aynı mahallede doğan ve yaşayan 3 milletvekili seçimle temsil hakkı kazandı. İbrahim Aydemir, Zehra Taşkesenlioğlu ve MHP'den de Kamil Aydın Erzurum Yakutiye ilçesi eski adıyla Tosya yeni adıyla Veyisefendi Mahallesi'nin sakinleri.

AK Parti Erzurum'u dört milletvekili ile temsil edecek. 25 dönem milletvekilleri olan Efkan ala, Adnan Yılmaz, Zehra Taşkesenlioğlu ve İbrahim Aydemir, MHP'den Kamil aydın ve HDP'den de Seher Akçınar sonuçların kesinleşmesinin ardından yemin ederek göreve başlayacak.

Adnan Yılmaz dışındaki 5 milletvekili ilk kez temsil görevine getirilirken, 24'üncü dönemde de milletvekili olan Adnan Yılmaz 2'inci kez Erzurum'u temsil edecek. Seçilen milletvekillerinin 5'i Erzurum doğumlu, HDP milletvekili Seher Akçınar ise Adıyaman Çelikhan nüfusuna kayıtlı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Siyasette Bir İlki Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ozer aydin: Muhterem ak kadroya meclis çatısı altında başarılar dilerim 0 0 Yanıtla

Advertisement