Erzurum'un Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü - Son Dakika
Güncel

Erzurum'un Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

12.03.2018 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Tören öncesinde protokol, çok sayıda vatandaş ve askeri kıyafet giyen atlı cirit ekibi, öğrencilerin taşıdığı Türk bayrağı ve askeri bando eşliğinde İstanbul Kapı'dan Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Burada saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Atatürk anıtına çelenk koydu.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gönderdiği tebrik mesajları okundu.

Sekmen, törende yaptığı konuşmada, kahramanlık göstererek vatan müdafaasında destan yazılan 12 Mart'ın kutlu olmasını diledi.

Erzurum'un önemli bir şehir olduğunu belirten Sekmen, "Erzurum, Türk milletinin tarihi misyonu ve alın yazısında her zaman Anadolu'nu kilidi ve anahtarı konumunu üstlenmiş Müslüman coğrafyasıdır. Dün olduğu gibi bugün de tarihi şehir ve stratejik öneminden hiçbir şey kaybetmemiştir." dedi.

Sekmen, vatan savunmasında Erzurum'un her zaman önde yer aldığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Erzurum, Türk milletinin eline geçtiği andan itibaren ülkemizde görülen vatan meselelerinde Türk milletinin yüz akı ve onuru olmuştur. Tarihimiz bize gösterdi ki bu vatan kolay kurulmamış ve üstünde gezdiğimiz bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla vatan olmuştur. Ermeni çeteleri burada Müslüman Türk soykırımı yapmış ve savaşla ilgisi olmayan insanları Müslüman oldukları için katletmiştir. İstiklal ve hürriyet bizim için uğrunda ölünecek önemli kavramdır. 12 Mart'ta Türk'ün sarsılmaz iradesini tarihe altın harflerle yazdırmıştır. Bu yüzden Erzurum İslam'ın kilidi Anadolu'nun ön sözü, ay yıldızlı bayrağımızın sancağı ve Türkiye'nin ana fikridir."

Tören, konuşmanın ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisiyle sona erdi.

Törene AK Parti Milletvekilleri Mustafa Ilıcalı, Zehra Taşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzurum'un Kurtuluşunun 100. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement