Esad güçlerinin Munbiç'e iki saat uzaklıktaki Tabka şehrine ulaştığı iddia edildi - Son Dakika
Güncel

Esad güçlerinin Munbiç'e iki saat uzaklıktaki Tabka şehrine ulaştığı iddia edildi

Suriye ordusunun YPG/PKK'nın kontrolünde bulunan bölgelerden Tabka şehrine giriş yaptığı iddia edildi. Tabka, Türkiye'nin Güvenli Bölge hattında yer alan Münbiç'e iki saat mesafede yer alıyor.

14.10.2019 10:27  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'nin kuzeyine doğru ilerleyen Esad güçlerinin, Rakka'nın batısında bulunan Tabka şehrine giriş yaptığı iddia edildi.

Türkiye'nin Güvenli Bölge hattında yer alan Münbiç'e iki saat mesafede yer alan Tabka, terör örgütü YPG/ PKK'nın kontrolünde bulunuyor.

Esad güçlerinin Munbiç'e iki saat uzaklıktaki Tabka şehrine ulaştığı iddia edildi

Sputnik tarafından aktarılan habere göre Suriye hükümetinden konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Esad güçlerinin Munbiç'e iki saat uzaklıktaki Tabka şehrine ulaştığı iddia edildi

48 SAAT İÇİNDE MÜNBİÇ VE KOBANİ'YE GİRECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Türkiye'nin düzenlediği Barış Pınarı Harekatı'nda Amerikan yönetiminin Suriye'nin kuzeyinden tamamen çekilme kararı almasının ardından, Esad'ın kontrolündeki Suriye ordusunun 48 saat içinde Münbiç ve Kobani'ye gireceği iddia edildi.

Reuters ajansı, Lübnan merkezli ve Suriye hükümetine yakın çizgideki Al Mayadeen televizyonunun "Suriye ordusu 48 saat içinde Kobani ve Münbiç'e girecek" dediğini aktardı. Bu iki bölge YPG'li teröristlerden oluşan Suriye Demokratik Güçleri'nin kontrolünde bulunuyor ve Türkiye'nin ilan ettiği güvenli bölgede kalıyor.

Esad güçlerinin Munbiç'e iki saat uzaklıktaki Tabka şehrine ulaştığı iddia edildi

KOBANİ VE MÜNBİÇ ESAD'A TESLİM EDİLECEK

Rusya'nın Suriye'deki güçlerinin sözcüsü, bir Rus kanalına yaptığı açıklamada "ABD bölgeden askerlerini çeker çekmez Rus ve Suriyeli askerler Kobani ve Münbiç'e gidecek" dedi. Suriye'deki muhaliflere yakın olan İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de SDG'nin Rusya ile bir anlaşmaya vardığı ve bu iki kenti Suriye ordusuna teslim edeceği yönünde doğrulanmış haberler aldıklarını yazdı.

SURİYE ORDUSU MüNBİÇ VE KOBANİ'YE DOĞRU HAREKETE GEÇTİ

İngilizce yayın yapan Suriye hükümeti yanlısı Al Masdar gazetesi 12 Ekim'de Halep'teki bir kaynağa dayandırdığı haberinde Suriye ordusunun Münbiç'e girmek için SDG ile bir anlaşmaya varmayı umduğunu aktarmıştı. Rusya merkezli Sputnik Arapça da Suriye ordusundan büyük bir takviye birliğinin Münbiç'e doğru yola çıktığını, Rusya'nın bunu bir yanda Suriye diğer yanda ABD ve SDG ile müzakere ederek sağladığını yazdı. BBC Türkçe'nin ulaştığı Kobani'deki kaynaklar, kendilerine Suriye ve Rus ordusunun kente gireceğine dair bir bilgi ulaşmadığını, bölgede durumun sakin olduğunu aktardı. Kobani'de bin civarında ABD askeri bulunduğu tahmin ediliyor.

Esad güçlerinin Munbiç'e iki saat uzaklıktaki Tabka şehrine ulaştığı iddia edildi

TÜRK ASKERLERİNE KARŞI KOYMAK İÇİN BİRLEŞİYORLAR

ABD Savunma Bakanı Mark Esper de, Suriye Demokratik Güçleri'nin Türk askerine karşı koymak için Suriye ve Rusya ile bir anlaşma yapmak girişimlerinde bulunduğunu açıklamıştı. Esper, SDG'nin Suriye ve Esad'la bir anlaşmaya varmasının beklendiğini söylemişti. Suriye devlet ajansı Sana da Suriye ordusunun Suriye topraklarındaki Türk askerlerine karşı koymak için kuzeye yöneldiğini yazdı.

MÜNBİÇ VE KOBANİ NEDEN ÖNEMLİ?

Fırat'ın batı kıyısında ve Türkiye ile ÖSO'nun (yeni adıyla Suriye Milli Ordusu) kontrol ettiği Cerablus'un hemen güneyinde bulunan Münbiç, uzun süredir ABD ile Türkiye arasında anlaşmazlık konusuydu. ABD askerleri kent merkezinde Münbiç Askeri Konseyi'yle, kent kırsalında da TSK ile ortak devriye geziyordu. Türkiye ABD'den kontrolün TSK'ye bırakılmasını uzun zamandır talep ediyor ve Münbiç Yol Haritası adı verilen sürecin uygulanmadığını belirtiyordu.

Esad güçlerinin Munbiç\'e iki saat uzaklıktaki Tabka şehrine ulaştığı iddia edildi

Son Dakika Güncel Esad güçlerinin Munbiç'e iki saat uzaklıktaki Tabka şehrine ulaştığı iddia edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement