Esad'ın Yaktığı Suriyeli Nuha Türkiye'de Şifa Buluyor - Son Dakika
Yaşam

Esad'ın Yaktığı Suriyeli Nuha Türkiye'de Şifa Buluyor

İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin: >=====================================================Suriye'deki iç savaş sırasında, bomba atılması sonucu evlerindeki benzin bidonunun alev alması sonucu yüzü ve vücudu yanan 20 yaşındaki Suriyeli Nuha Mansor Türkiye'de tedavi görüyor.

15.05.2017 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İhlas Haber Ajansı YouTube Kanalına Abone Olmak İçin:

>

=====================================================

Suriye'deki iç savaş sırasında, bomba atılması sonucu evlerindeki benzin bidonunun alev alması sonucu yüzü ve vücudu yanan 20 yaşındaki Suriyeli Nuha Mansor Türkiye'de tedavi görüyor.

İki yıl önce Suriye'nin Hama kentinde rejime ait savaş uçağının attığı bomba nedeniyle evlerinin bahçesindeki benzin bidonundan çıkan yangında 20 yaşındaki Nuha Mansor'un yüzü ve vücudu yandı. Genç kadın Hama'daki hastanede yapılan ilk tedavisinin ardından eşi Sadettin Mahmut tarafından Türkiye'ye getirildi. Daha sonra Gezgin Gurmeyiz ve Tut Ellerinden Derneği aracılığı ile Plastik ve Estetik Rekonstrüktif Derneği tarafından İstanbul'a götürülerek tedavi gördü.

Hastasını Reyhanlı'daki evinde ziyaret eden Türk Plastik ve Estetik Rekonstrüktif Derneği Genel Sekreteri Doç Dr. Özay Özkaya, Mansor'u Reyhanlı'da tedavi edemeyecekleri için ambulans uçakla İstanbul'a götürdüklerini söyledi.

Hastayı ambulans uçakla İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yatırdıklarını belirten Özkaya, "Burada 3 ay içinde defalarca ameliyat oldu. Plastik cerrahlarla birlikte tedavisini yaptık. 8-9 ay süren tedavi yararlı oldu, hatta hastaneden yürüyerek ayrıldı. Tabi hijyenik şartlarda kalması, beslenmesi ile rehabilitasyonda çok önemli. Şuanda vücudunda kasılmalar gerçekleştiğini gördüm. Yürümekte zorluk çekiyor. Yürümesi lazım, sürekli kontrolümüz altındadır" dedi.

Görme yitisini de kaybeden Nuha Mansor, evlerine düşen bombanın benzin bidonuna isabet ettiğini ve çıkan yangında yüzü, vücudunun bir çok yerinde yanık oluştuğunu belirterek, Türkiye'de tedavisinin yağıldığını ve ilk günlere oranla iyi olduğunu söyledi. Merkezi İstanbul'da bulunan Gezgin Gurmeyiz ve Tut Ellerinden İnsani Yardım Derneği Başkanı Turgut Tunç, Mansor'un durumunu sosyal medya üzerinden duyan Türk Plastik ve Estetik Rekonstrüktif Derneği Genel Sekreteri Doç Dr. Özay Özkaya'nın kendilerine ulaştığını ve hastayla ilgilendiğini söyledi. Tunç, "Deri hastalıkları olan plastik müdahale gerektiren hastaları belirlemek için zaman zaman Hatay'ın Reyhanlı ilçesine geliyorum. Burada bulduğumuz Nuha Mansor'un durumunu bizimle sosyal medya üzerinden kontakta bulunan Doç. Dr. Özkaya görerek ilgilendi. İstanbul'a götürülen Mansor'a müdahale edildi ve halen tedavisi devam ediyor. Hastayı yormamak için Reyhanlı'da kaldığı evde kontrolü yapılıyor" diye konuştu.

=====================================================

İhlas Haber Ajansı Resmi Web Sitesi

>

İhlas Haber Ajansı Sosyal Medya Adresleri

>

>

>

>

İhlas Haber Ajansı hakkında

İhlas Haber Ajansı'na ulaşmak için

>

Esad\'ın Yaktığı Suriyeli Nuha Türkiye\'de Şifa Buluyor
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Yaşam Esad'ın Yaktığı Suriyeli Nuha Türkiye'de Şifa Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement