Esad Yanlılarından Acımasız 'Madaya' Paylaşımları - Son Dakika
Güncel

Esad Yanlılarından Acımasız 'Madaya' Paylaşımları

Esad Yanlılarından Acımasız \'Madaya\' Paylaşımları

Açlıktan ölümlerin başladığı Suriye kasabası Madaya'da dram yaşanırken, bazı Esad yanlıları bu trajik olayla dalga geçerek büyük bir vicdansızlık örneği sergiliyor.

10.01.2016 15:36  Güncelleme: 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sosyal medyada "Madaya kuşatmasıyla dayanışma" anlamına gelen hashtag ile yemek fotoğrafları paylaşan rejim yanlılarının bu mesajları, büyük tepki görüyor.

'SADİSTÇE VE 'İĞRENÇ'

İngiliz Independent gazetesinin haberine göre, birçok sosyal medya kullanıcısı; kebap, karides, balık ve patates kızartması gibi yiyecek görsellerinin yer aldığı paylaşımları "sadistçe" ve "iğrenç" olarak tanımladı.

İNSANİ YARDIM SONRASI ARTTI

Söz konusu paylaşımların, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, giderek artan uluslararası baskıların ardından, Lübnan sınırı yakınlarındaki Medaya'ya Ekim ayından beri ilk kez insani yardım girişine izin vermesiyle hız kazandığı belirtildi.

23 KİŞİ AÇLIKTAN ÖLDÜ

Temmuz ayından beri Suriye ordusu ile Hizbullah güçlerinin kuşatması altında bulunan 40 bin nüfuslu Madaya'da, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 23 kişinin açlıktan öldüğü belirtildi. Kasaba halkının hayatta kalabilmek için evcil hayvanları ve ağaç yapraklarını yedikleri belirtiliyor.

DÜNYAYA ÇAĞRI

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Madaya kasabasına insani yardım ulaştırılması için ortak uluslararası eylem çağrısında bulundu. Suriye'de kuşatma altındaki bölgelerdeki açlık kriziyle ilgili yazılı açıklama yapan HRW, özellikle Madaya kasabasındaki açlık krizinin boyutlarına dikkati çekti.

SADECE YÜZDE 1'İ YARDIM ALABİLDİ

HRW'nin açıklamasında, BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) Aralık ayında Suriye'de 400 bine yakın kişinin kuşatma altında olduğunu rapor ettiği hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca, Eylül-Kasım döneminde kuşatma altındakilerin sadece yüzde 1'nin gıda yardımı alabildiği ve yüzde 1'den daha azına sağlık yardımı ulaştırılabildiği belirtildi.

4,5 MİLYON KİŞİ ZOR BÖLGELERDE

Suriye'de 4,5 milyon kişinin ulaşılması zor bölgelerde ve 400 bin kişinin de 15 ayrı kuşatılmış bölgede yaşadığı, bu bölgelerdekilerin bombalanma tehlikesi altında bulundukları ve gıda, su ve tıbbi bakımdan mahrum oldukları kaydedildi.

'ACİL UYARI' NİTELİĞİNDE

Kuşatılmış bölgelerde yaşanan krizle ilgili açıklamada bulunan HRW Ortadoğu Direktör Yardımcısı Nadim Houry, Madaya'da yaşanan acının, Suriye'nin diğer kuşatılmış bölgelerinde yaşayanlara yiyecek, barınak ve tıbbi yardım sağlanması açısından da "acil uyarı" niteliğinde olduğunu vurguladı.

Madaya'da, yerel aktivistlerin ve halkın Hizbullah ve rejim güçleri tarafından Temmuz'dan bu yana kuşatma altında olduğu belirtilen HRW açıklamasında, rejimin ekimden bu yana gelen yardımları engellediğinin de altı çizildi.

MADAYA'YA YARDIM PAZARTESİ GÜNÜ GÖNDERİLECEK

Konuya hakim kaynaklara göre Cumartesi günü nihaileştirilen bir anlaşma kapsamında Suriye'deki kuşatma altındaki Madaya ve abluka altındaki iki köye Pazartesi günü yardım gönderilecek. Birleşmiş Milletler, Perşembe günü Lübnan sınırındaki muhaliflerin elindeki şehre Suriye hükümetinin yardım gönderilmesine izin verdiğini söylemişti. Ama yardımın ne zaman gönderileceğini söylememişti. Müzakereleri yakından takip eden bir kaynak, "Hem tarih hem de zaman belli oldu. Pazartesi sabahı üç kasabaya yardım gönderilecek. Bütün yardımlar eş zamanlı gönderilecek." dedi. Esad yönetimden bilgi alabilen bir kaynak da ayrıntıları teyit etti.

Son Dakika Güncel Esad Yanlılarından Acımasız 'Madaya' Paylaşımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • In adına: YAŞŞA ESAD 21 58 Yanıtla
  • Professional: YALAN HABER her iddaa ya varım esad bunu yapmaz 8 66 Yanıtla
  • Eylem: Bukadar yalan olmaz esadi karaliycagim diye sallayin bakalim 33 16 Yanıtla
  • ilyas: Allah belanizi versin. 39 2 Yanıtla
  • EZELDEN URFALI: yiyin tıkının sizin de sonunuz geldi . Artık esadınızla birlikte defolup öbür tarafta hesap verirsiniz. 26 1 Yanıtla
  • pislikleri kov: ya siz turkler daha mi iyisiniz bu rejim yanlılarından 24 2 Yanıtla
  • ....: Allahin gazabi mazluma garibana dusmanlik nefret ve kin besleyenlerin uzerine olsun 13 2 Yanıtla
  • yibo: CHP = HDP BUNLAR HAİN ÖRGÜTLERE DESTEK VERİYORLAR,HAİNLERE TERÖRİST DEMİYORLAR...SAVCIMIZI,POLİSİMİZİ ASKERİMİZİ ŞEHİT EDEN BUNLAR...ODTÜ DE ,DİYARBAKİRDA DİNİMİZE ,PEYGAMBERİMİZE SALDİRAN HAKARET EDEN BUNLAR..CAMİ YAKAN,BAŞÖRTÜSÜNE KARŞI ÇIKAN BUNLAR...KİM BUNLAR TABİKİ SOL BEYNAMAZLAR... 4 10 Yanıtla
  • ask: yazık ki insanlıktan ölen bir dünyada yaşıyoruz yazık 12 1 Yanıtla
  • A: İste şii ve nusayri muslumanligi Allaha hamdolsunki cehennem var 9 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement