Esat Pazaryeri Temeli Selda Bağcan Konseriyle Atıldı - Son Dakika
Yerel

Esat Pazaryeri Temeli Selda Bağcan Konseriyle Atıldı

Esat Pazaryeri Temeli Selda Bağcan Konseriyle Atıldı

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, pazaryeri ve kent meydanı olarak hizmet verecek Esat Pazaryeri’nin temelini attı.

02.04.2017 18:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, pazaryeri ve kent meydanı olarak hizmet verecek Esat Pazaryeri'nin temelini attı. Taşdelen temel atma törenini, sahneyi dev ses Selda Bağcan'a bırakarak taçlandırdı.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, yıllardır bölge halkına hizmet veren Esat Pazaryeri'nin, hem pazaryeri hem de kent meydanı olarak hizmet vermesi için yeniden inşa etmek üzere temelini attı. Esat Pazaryeri temel atma töreni, "Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Tarihi Kadın Şarkıcı" Selda Bağcan'ın konseri ile devam etti. CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli ve pazaryerini dolduran binlerce Çankayalının katıldığı temel atma töreninde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Göreve gelirken, 'Ben Çankaya'ya, sizlere hizmetkar olmaya geliyorum' demiştim, ben sizin hizmetkarınızım, sizin hizmetkarınız olmaktan onur duyuyorum, şeref duyuyorum" dedi.

Pazaryeri ve kent meydanı bir arada

Bölge halkının yaklaşık 25 yıldır kullandığı Esat Pazaryeri'nin yeniden hem bir pazaryeri hem de bir kent meydanı olarak düzenleneceğini söyleyen Taşdelen, "Biz AVM, rezidans yapmayız, biz talana, ranta karşıyız. Biz alanlarımızı halkımıza hizmet için kullanırız; kreş, park, Çankaya Evi, meydan yaparız" diye konuştu. Taşdelen bölge halkına Ekim ayında Pazaryerinin açılışının yapılacağının, Mayıs ayının ilk haftasında da aynı bölgeye Çankaya Evi'nin temeli atılacağının müjdesini verdi.

"Belediyeciliğin destanını yazacağız"

Çankaya Belediyesinin hizmet açısından en önde gelen ilçe belediyesi olduğunu vurgulayan Taşdelen, "Ben yüreğimde halkımı yaşatıyorum, ben beylere, ağalara değil halkıma hizmet ediyorum, benim hesap vereceğim patronum yok ben yalnızca halkıma hesap vereceğim. Yüreğinde insan sevgisi, halk sevgisi varsa bunların hepsi olur. Size hizmet etmekten onur duyuyorum. Halkıma inanıyorum güveniyorum. Biz tüm emekçilerimizle sizler için çalışıyoruz. Çankaya'da belediyeciliğin destanını hep birlikte çalışarak yazacağız" diye konuştu.

Çankaya'nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ilçesi olduğunu dile getiren Taşdelen sözlerine şöyle devam etti:

"Biz ona nasıl karasevdalıysak, yüreğimizde yaşatıyorsak belediye hizmetleri açısından da ona layık olacağız. Bu kent güzelleşecek diye yola çıktık, şimdi Çankaya'da eserlerimiz bir bir yükseliyor. 2016 yılının son 3 ayında 27 temel atma ve açılış gerçekleştirdik. Atatürk'ümüzün ismini meydanlardan, statlardan sildiler. Onlar sildikçe biz yazdık, yazmaya da devam edeceğiz. Hipodromdaki Atatürk Kültür Merkezi'ni kapattılar, biz Atatürk Kültür Merkezimizin temelini attık, Ankara'nın en güzel parkı Ahlatlıbel'in adını Atatürk Parkı yaptık. Kreşlerimiz, Çankaya Evlerimiz Ankara'nın her bir yanında yükseliyor. Özgürlüğümüzü, bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz şehitlerimiz Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin'in adı da Çankaya'da yaşayacak."

Çankaya Belediye Başkanı Taşdelen'e teşekkür ederek konuşmasına başlayan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise "Bu başkan gönüllerin başkanı. Çünkü Alper Taşdelen bu törene gelsinler diye kimseye otobüs göndermedi. Hepiniz buraya kendiniz geldiniz, Başkanınızın yanında olmak için geldiniz. Bu gerçek her şeye değer" dedi.

Selda Bağcan konseri

Konuşmaların ardından 5 bin 116 metrekarelik bir alan içinde yeniden yapılacak olan Esat Pazaryerinin temel atımı için hep birlikte butona basıldı. Temel atma törenin ardından ise Çankayalılar, "Dünya Müziğinde Yaşayan Efsane ve Kadın Şarkıcı" Selda Bağcan'ın türküleriyle buluştu. Bağcan, Gesi Bağları, Yalan Dünya, Aldırma Gönül, Sivas'ın Yollarına, Uğurlar Olsun, Yuh Yuh gibi unutulmaz eserleri Çankayalılar için söyledi. Uzun bir aradan sonra yeniden sahne aldığını belirten Bağcan, "Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'e çok teşekkür ediyorum. Halkımla yeniden türküler söylüyorum, iyi ki gelmişim" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esat Pazaryeri Temeli Selda Bağcan Konseriyle Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement