Eşcinseller Kopenhag'da Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Eşcinseller Kopenhag'da Yürüdü

Eşcinseller Kopenhag\'da Yürüdü

Eşcinseller Kopenhag'da yürüdü DANİMARKA'NIN başkenti Kopenhag'da düzenlenen eşcinsel yürüyüşü bu yıl rekor kırdı.

16.08.2015 13:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşcinseller Kopenhag'da yürüdü

DANİMARKA'NIN başkenti Kopenhag'da düzenlenen eşcinsel yürüyüşü bu yıl rekor kırdı. Yürüyüşte, tanınmış siyasetçiler, bakanlar, valiler, büyükelçiler, generaller, memurlar, ambulans çalışanları, mülteciler, burkalı, peçeli kadınlar gibi toplumun her kesimi temsil edildi.

Türk asıllı Sosyal Demokrat Milletvekili Yıldız Akdoğan da yürüyüşe partisinin saflarında eşi ve kızı ile katıldı. Yıldız Akdoğan, Bugün önemli bir gün. Herkese saygı duyuyoruz. Ben her yıl destek veriyorum. Kopenhag valisi ve diğer siyasetçiler burada. Türkiye'de aynısı olmalı. İnsanlara etnik kökeni, inancı, cinsel tercihi ne olursa olsun insan olarak bakılmalı derken, Kopenhag Valisi Frank Jensen Bu sembol gökkuşağı, tolerans, özgürlüğün sembolü. Çok çeşitlik hepsi burada. Şimdi buna daha çok ihtiyacımız var dedi.

Schmidt hükümetinin eğitim bakanı Kristine Antorotti Bu şehrin yürüyüşü. Toplumun her kesimi burada işte çok çeşitlilik bu dedi. Yürüyüşe kendisi gibi erkek olan veteriner sevgilisi ile katılan ABD Büyükelçisi Rufus Gifford 'Çok mutluyum. Burada olmaktan çok mutluyum. Geçen yıl da katıldım. Tüm büyükelçilik personeli, aileleri, Amerikan dostları, herkes burada çok güzel dedi.

Frederiksberg belediyesi önünde başlayıp, Kopenhag belediyesi önüne kadar süren yaklaşık 4 km'lik yürüyüş sırasında Danimarka Askeri Akademisinden generaller, amiraller, siyah burkalı, peçeli bir kadın, mülteciler, ambulans personeli, sivil savunma elemanları en çok dikkat çeken ve yol boyu alkış alan gruplar oldular.

İsrailli eşcinselleri ise karadan kurşun geçirmez yelekli polisler, havadan helikopter korudu. Yürüyüşte ellerinde 'sünnete hayır yazılı pankart taşıyan doktorlar DHA'ya yaptıkları açıklamada Sünnet insanın cinsel organına doğrudan müdahaledir. Sünnet olup olmayacağını insan 18 yaşına gelince kendi karar vermelidir dediler.

Eşcinsel yürüyüşüne Türkiye'den katılımlar oldu ancak Türkler görüntü alınmasını istemedi. Kopenhag Homa Pride yürüyüşüne bu yıl 25 bin eşcinsel ve onları destekleyen kişi katılırken, güzergah boyu ve Kopenhag belediye meydanında yaklaşık 100 bin kişi ve evlerinin penceresinden bayrak sallayan Danimarkalılar alkışlarıyla eşcinsellere destek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşcinseller Kopenhag'da Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement