Esder,Yasadışı Para Trafiğine Sert Tepki Verdi - Son Dakika
Güncel

Esder,Yasadışı Para Trafiğine Sert Tepki Verdi

Esder,Yasadışı Para Trafiğine Sert Tepki Verdi

ESDER Genel Başkanı ÇELİKUS, gıda, otomotiv, bankacılık, ulaştırma ve inşaat sektörlerinde bulunan işadamlarının arasında tanıdık simaların olduğunu ve son dönemde yurtdışına yasal olmayan yollarla çıkarılan paranın yaklaşık 150 milyar doları geçtiğini belirtti.

03.10.2018 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut ÇELİKUS yaptığı açıklamada, ülkemizde 2000 yılından sonra oluşan ekonomi ortamını kullanarak kazançlarını arttıran işadamlarının servetlerinin döviz bölümünü çeşitli yollarla yurtdışına çıkarmalarına sert tepki verdi.

ÇELİKUS," Yurtdışına çıkan paralar Seyşeller, Hollanda Antilleri ve Virgin Adaları gibi vergi cennetlerine gönderiliyor. Buralarda bulunan hukuk büroları aracılığıyla şirket kuruluyor, tabii şirket kağıt üzerinde ve işadamına ait değil. Daha evvel ülkemizden yasadışı yollarla çıkan para, bankacılık sistemi marifetiyle işadamının Türkiye'deki şirketine kredi olarak gönderiliyor. İşadamının Türkiye'deki şirketi aldığı dış borç için yüksek faiz ödemek durumunda kalarak faizi kazananın vergi cennetindeki şirket olmasını sağlıyor. Türkiye'deki şirket ise faiz gideri ölçüsünde düşük kar gösterdiği için devlete ödeyeceği kurumlar ve gelir vergisi stopajı da azalıyor." derken açıklama şu şekilde devam etti." Bu ülkede kazanılan paraların ülke dışına transferleri en hafif ifadeyle vatan hainliğidir. Bu milletin alın terinin ve emeğinin çalınmasıdır, hırsızlıktır. Hükümetin derhal bu konuda önlem almasını ve bu hainliğe dur demesini bekliyoruz."

"ESNAF VE KOBİ'LERİMİZ BU ÜLKENİN TEMİNATIDIR, BEKÇİSİDİR"

Şirketlerin büyümesini desteklediklerini fakat bir ülkenin orta direğinin her zaman esnaf, sanatkar ve KOBİ'ler olduğunu vurgulayan ÇELİKUS," esnaf, sanatkar ve KOBİ'lerimizin güçlendirilmesi sermayenin tabana yayılmasını sağlayacaktır. Böylece 5-10 fırsatçıya ekonomik manada da meydan bırakılmamış olur." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esder,Yasadışı Para Trafiğine Sert Tepki Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement