Esed rejiminden sivillere silahlı saldırı: 5 ölü,10 yaralı - Son Dakika
Güncel

Esed rejiminden sivillere silahlı saldırı: 5 ölü,10 yaralı

Suriye'de rejim yanlıları İdlib kentinde bir hastaneye silahlı saldırı düzenledi. Sivillere düzenlenen saldırıda, biri çocuk beş kişi hayatını kaybederken, 10 sivil ise yaralandı.

21.03.2021 19:00  Güncelleme: 19:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'de rejimin İdlib'deki bir hastaneye yaptığı saldırı sonucu biri çocuk beş kişinin öldüğünü, 10 sivilin yaralandığını duyurdu.

Bakanlık'ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Esed rejimi yine Suriyeli masum sivillere acımasızca bir saldırı gerçekleştirdi. İdlib Atarib'deki bir hastaneye yapılan top atışlarıyla 1'i çocuk olmak üzere 5 masum sivil, rejim tarafından katledildi. Hastaneyi vurarak yine insanlık suçu işleyen rejim 10 sivili de yaraladı" denildi.

Esed rejiminden sivillere silahlı saldırı: 5 ölü,10 yaralı

SALDIRI SİLAHLARLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Reuters haber ajansı ise saldırıda en az yedi sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini, 14 sağlık çalışanının ise yaralandığını kaydetti. Reuters'a konuşan tıp çalışanları ile arama-kurtarma ekibi mensupları, hayatını kaybedenler arasında bir kadın ve bir çocuğun olduğunu aktardı. Suriye Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Medya Ofisi Sorumlusu İbrahim Ebu Layis ise yaptığı açıklamada, hastaneye karadan karaya atış yapan silahlarla saldırı düzenlediğini öne sürdü. Hastanede büyük hasar meydana gelirken kentte yaşayan siviller, hastanenin kullanılamaz hale gelmesinden dolayı endişe duyduklarını dile getirdi.

Esed rejiminden sivillere silahlı saldırı: 5 ölü,10 yaralı

BİR YIL ÖNCE ATEŞKES İMZALANMIŞTI

Suriye rejim güçleri ve muhalifler arasındaki çatışmalar bir yıl önce yapılan ateşkes anlaşmasıyla sönümlenmişti. Bölgede yaşayanlar, Rusya'nın desteklediği militanlar tarafından düzenlenen saldırılarla bazen çatışmaların yaşandığını aktarsa da Suriye ve Rusya iddiaları reddederek siviller ile çatışmaya girilmediğini, sadece İslamcı militanların hedef alındığını aktarıyor.

Esed rejiminden sivillere silahlı saldırı: 5 ölü,10 yaralı

Son Dakika Güncel Esed rejiminden sivillere silahlı saldırı: 5 ölü,10 yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı
    10:59 Bornova Belediyesi Evka-3 Mahallesi'nde Asfaltlama Çalışması Başlattı

    Bornova Belediyesi, Evka-3 Mahallesi'nde uzun süredir talep edilen asfaltlama çalışmasını başlattı. Başkan Ömer Eşki, 'Bornova'nın her yerinde yoğun bir şekilde hem kazı hem de asfaltlama çalışması yapacağız. Bornova'da temiz yollar, düzgün kaldırımlar inşa etmek istiyoruz' dedi.

  • Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü
    10:58 Hatay Defne'de bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Esenbulak Mahallesi'nde bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından evde soğutma çalışmaları yapıldı. Olayda herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, evde maddi hasar meydana geldi.

  • Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti
    10:56 Şırnak'ta Gençler Çağla Toplamak İçin 20 Kilometre Yol Katetti

    Şırnak'ın Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde yetişen badem ağaçları meyve vermeye başladı. Baharın habercisi olan çağlaları toplamak için Başaran köyünden bir grup genç, yaklaşık 20 kilometre yol kat ederek bölgeye geldi. Günlerdir toplama çalışmalarını sürdüren gençler, hem satmak hem de yemek için çağla topluyor.

  • Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi
    10:55 Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi'ne 25 adet tablet temin edildi

    Samsun Büyükşehir Belediyesi, itfaiyenin teknik altyapısını güçlendirmek için yeni ekipmanlar temin ediyor. İtfaiye araçlarında kullanılan tabletlerle ekiplerin olay yerine daha hızlı ulaşması ve müdahalede bulunması amaçlanıyor.


Advertisement