Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırıları - Özhaseki - Son Dakika
Güncel

Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırıları - Özhaseki

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şu geldiğimiz noktada, bizler bu 18 maddenin ne getirdiğini, ne götürdüğünü anlattıkça herkesin kafası iyice aydınlanmaya başladı.

06.04.2017 13:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Şu geldiğimiz noktada, bizler bu 18 maddenin ne getirdiğini, ne götürdüğünü anlattıkça herkesin kafası iyice aydınlanmaya başladı. Kararsızların neredeyse yüzde 99'u diyebilirim 'evet' yönünde tavır ortaya koymaya başladılar." dedi.

Bakan Özhaseki, Talas Selçuklu Evi'nde düzenlenen "Gençlerle buluşma programı" öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir basın mensubunun halk oylaması çalışmalarını sorması üzerine Özhaseki, kampanyanın bütün hızıyla sürdüğünü belirterek, "Bizler anayasanın ne getirdiğini, ne götürdüğünü anlattıkça, millete sağlayacağı faydaları, önümüzdeki günlerde Türkiye'de olabilecek değişimleri, iyilikleri anlattıkça doğrusu iyice 'evet' yönünde bir evrilme görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Özhaseki, ilk günlerde belki CHP'nin Meclisteki "Renkli eylemleri"nin ses getirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Yani kendini kürsüye kelepçelemeler, arkadan yumruk atıp kaçmalar, birilerinin bacağını ısırmak, kürsü işgalleri... Bu tür eylemler, millet nezdinde 'ne oluyor acaba' diye dikkati çekmişti. Arkasından bir iftira sistemi başladı. Sistemli olarak bunu devam ettirdiler. Tek adamlık, diktatörlük gibi hiç aslı astarı olmayan, parantez içerisinde hiçbir yetki verilmediği halde abartılı bir vaziyette bunların söylenmesi, 18 yaşla ilgili birçok yalanın arka arkaya söylenmesi, sanki erken emeklilik geliyor gibi. Millet nezdinde de 'acaba mı' gibi bir kuşkuya, soru işaretine sebep olmuştu. Şu geldiğimiz noktada, bizler bu 18 maddenin ne getirdiğini, ne götürdüğünü anlattıkça herkesin kafası iyice aydınlanmaya başladı. Kararsızların neredeyse yüzde 99'u diyebilirim 'evet' yönünde tavır ortaya koymaya başladılar. Bunun istikrar getireceğini, bunun büyüme getireceğini, çok başlılığı ortadan kaldıracağını, sistemli bir vaziyette bundan sonra da asla cumhurbaşkanı başbakan kavgalarının olmayacağını, bunun önleneceğini hele gele 15 Temmuz'a kadar süren 70-80 yıllık cumhuriyet tarihimiz boyunca onlarca kez denenmiş ihtilal denemelerini, darbe girişimlerini artık bitireceğini herkes anladı."

"Kargaşa ortadan kalkacak"

Vesayet rejimi denilen çirkinliğin yeni anayasadan sonra bir daha asla olmayacağını milletin çok çok iyi anladığını vurgulayan Özhaseki, şunları söyledi:

"Çünkü millet, yüzde 50'den fazla bir oyla kendini temsil edecek, kendine hizmet edecek insanları seçecek ve iş bitecek. Kargaşa ortadan kalkacak. Çetrefilli, birini diğerine kontrol ettiren, kavgalı hale getiren sistem tamamıyla ortadan kalkacak. Biz seçip Ankara'ya gönderip Ankara'da binbir türlü yer altı mahfillerinin ayak oyunları yaptıkları, adam pazarladıkları, satın aldıkları, kumar borcu ödedikleri, çirkinlik üzerine çirkinlik yaşanarak, yapılan hükümet kuruma denemelerinin hepsinin bittiği bir sisteme gidiyoruz. Söz kimde millette, tercih kimin milletin. Millet istediğini seçecek, yüzde 51 ile iş başına gelecek, o da güçlü bir vaziyette 5 yıl idare edecek. Millet severse devam ettirecek, sevmezse 'gidin kardeşim' diyecek, o kadar basit. Ondan dolayı da 'evet' yönünde müthiş bir eğilim var. Bu da doğrusu yaptığımız işlerin doğru olduğunu bizim emeklerimizin boşa gitmediğini gösteriyor, bundan da mutluyuz."

İdlib'teki kimyasal saldırı

Bir basın mensubunun İdlib'teki kimyasal silah saldırısını sorması üzerine Özhaseki, "Başından beri Esed hakkında yaptığımız işlerin ne kadar doğru olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Önce Esed'i Türkiye Cumhuriyeti iyiliğe tutarak, orada demokratik bir ortamın sağlanması, insanlara mutlu bir yaşam sunulması açısından hep dostane tavırlar geliştirdi." yanıtını verdi.

Bakan Özhaseki, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diktatörlük saklanacak bir şey değil. 40 tane bohçaya da sarsanız, 40 gün sonra kokusu çıkan bir şey. ve orada Esed gerçek yüzünü gösterince haliyle biz cephe aldık. Fakat dünya devletleri, 'buradan nasıl bir çıkarım yaparız, buradan nasıl bir ortam sağlarız' diye hesaplar yaptıkları için hep Esed'in yanında yer aldılar. Oraya gelebilmek için bahaneler buldular, kimisi sıcak denizlere açılmak için kimisi birtakım tabii kaynaklara inebilmek için kimisi Ortadoğu'da söz sahibi olabilmek için devamlı çok çirkin politikalar ürettiler. Demokrasi getireceğini vadeden ülkeler bile orada gerçek niyetlerinin demokrasi olmadığını, ortaya koydukları tavırlarla, yaptıkları işlerle bir kez daha göstermiş oldular. Biz ama çok nettik, Esed'e karşı tavrımızda da çok nettik, o çirkinlikleri de biliyorduk. Bu diktatörün bırakın sarin gazıyla çocukları öldürmeyi, daha büyük vahşetler bile işleyebileceğinin de farkındayız. Biz zalim ve katil dedikçe ne yazık ki bizim ana muhalefet bile gidip, yanında yer alarak, elini sıkarak, sırnaşarak resimler vermeye devam ettiler. "

"Şimdi destekledikleri, ayakta tutmaya çalıştıkları Esed'in herhalde işledikleri cinayetlerden dolayı ortaya çıkacak ahda herhalde sorumlulukları vardır bunda." diyen Bakan Özhaseki, şu ifadeleri kullandı:

"Esed'e destek verenlerin herhalde Allah nezdinde verecekleri çok hesapları var. O yavruların, o küçücük çocukların hiçbirin ahı yerde kalmayacaktır. Türkiye bu konuda dünyanın vicdanı olmaya devam ediyor. Kötüye kötü demeye devam ediyor, katile katil demeye devam ediyor ve insanlığın belki de söyleyemediği çirkinlikler karşısında Türkiye çok net tavrını ortaya koyuyor. Esed'in bu zulmünün inşallah biran önce bitmesi lazım."

Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırıları - Özhaseki
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed Rejiminin Kimyasal Silah Saldırıları - Özhaseki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti
    21:39 Denizli'de Motosiklet Kazası: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti. 18 yaşındaki Mehmet Arda Saylan'ın kullandığı motosiklet, Hüseyin Çokal Caddesi'nde yoldan dönüş yapmaya çalışan bir otomobille çarpıştı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede, motosiklet sürücüsü Saylan'ın olay yerinde hayatını kaybettiği tespit edildi. Otomobil sürücüsü ise gözaltına alındı.

  • Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi
    21:33 Diyarbakır'da MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması düzenlendi

    Diyarbakır'da Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması gerçekleştirildi. 11 liseden öğrencilerin katıldığı yarışmada, yöresel lezzetler sergilendi. Muazzez Sümer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri İstanbul'da düzenlenecek finallere gitmeye hak kazandı.

  • Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü
    21:30 Amasya'da depremden sonra çıkan yangın söndürüldü

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen depremden sonra Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Gemibükü köyünde bir ahırda yangın çıktı. Yangına ekiplerin müdahalesiyle alevler güçlükle söndürüldü. Can kaybı yaşanmazken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

  • Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi
    21:27 Tokat'ta meydana gelen deprem sonrası eğitime 1 gün ara verildi

    Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Tokat'ta meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından il genelindeki eğitim kurumlarında eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Ayrıca deprem sonrası evde kalmak istemeyen yurttaşlar, alınan tedbirler kapsamında hazırlanan yurt ve kapalı spor salonlarında misafir edilecektir.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır
    21:23 CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Türkiye'nin gerçek sorunu gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu etkinliğinde gençlerle bir araya geldi. Özel, Türkiye'nin gerçek sorununun, gençlerin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurması olduğunu belirtti. Ayrıca, CHP'nin 31 Mart yerel seçimlerinde birinci parti olduğunu ve gençlerin seçimde önemli bir rol oynadığını vurguladı.

  • Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
    21:23 Hatay'ın Belen ilçesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

    Hatay'ın Belen ilçesine bağlı Kömürçukuru Mahallesi'ndeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yangını başarılı bir şekilde söndürdü.

  • Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler
    21:20 Hayır çeşmesi yapmak isterlerken hayatlarını kaybettiler

    Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde hayır çeşmesi için su kanalı açarken toprak kayması sonucu göçük altında kalan 2 kişi toprağa verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamları durdurmak için daha fazla çaba harcamalıyız
    21:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamları durdurmak için daha fazla çaba harcamalıyız

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Gazze'deki vahşeti durdurmak için daha fazla çaba harcamamız gerektiğini belirtti. Ayrıca, Batılı ülkelerin İran'a karşı tek ses olarak tepki verebildiğini, aynı şekilde İsrail'e de 'dur' demeleri gerektiğini vurguladı.

  • Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi
    21:18 Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

    Petrol Ofisi Maxima 2024 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 3. ayağı öncesinde Bodrum'da koordinasyon toplantısı yapıldı. Toplantıya, ilgili kurum ve kuruluşlar katıldı. Yarış, Milas-Bodrum arasındaki etaplarda gerçekleşecek ve Pazar günü ödül töreniyle sona erecek.


Advertisement