Esen Öztaş, 4. Tasarım Bienali'ne Paralel Karma Sergi Su Okulu'nda - Son Dakika
Güncel

Esen Öztaş, 4. Tasarım Bienali'ne Paralel Karma Sergi Su Okulu'nda

Esen Öztaş Galeri Binyıl'ın işletmeciliğini üstlendiği Hamam Arts Hub Sanat Binası'ndaki Su Okulu karma sergisine yeni çalışmalarıyla katıldı.

18.10.2018 08:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni heykel sanatçılarımızdan Esen Öztaş son paylaşımını İKSV 4.Tasarım Bienali'ne paralel olarak düzenlenen Galeri Binyıl'ın işletmeciliğini üstlendiği Hamam Arts Hub Sanat Binasındaki 'Su Okulu' karma sergisine katılarak yaptı.

Sanatçı çalışmalarını şöyle betimliyor;

"Her şeyin tasarlandığı günümüzde estetikleşen tasarım da sanatsallaşırken, benim tasarımdan sanata giden kendi kişisel yolum da farklı görme biçimleri üzerinden kesişmiş oldu.Temelde kendi içinde tekrar etmeyen parçalardan oluşan yapıtlarım varolanı tekrar kurgulama dürtüsüyle oluşuyorlar. Şiirsel bir düzeni yakalamayı amaçlayan bu formlar kırılgan görünümlü fakat sağlam bütünler.

Farklılığın izini sürmeyi amaçlarken, kendini tekrar tekrar yaratmaya ve öğrenmenin hiç bitmemesine olan gerekliliğin bilincinde yoluma devam ediyorum."

SERGİ 4 KASIM'A KADAR DEVAM EDECEK

İKSV 4. Tasarım Bienali'ne paralel olarak düzenlenen Galeri Binyıl'ın Hamam Arts Hub Sanat Binasındaki 'Su Okulu' karma sergisi 28 Eylül'de açıldı.

İstanbul Kuruçeşme'de bulunan, işletmeciliğini Galeri Binyıl'ın üstlendiği Hamam Arts Hub, İstanbul Design Factory tarafından mimari düzenlemesi yapılan 17. yüzyıl tarihli bir hamam mekânında yer alıyor. Etkileyici mekanı tüm tarihi dokusu ve gizemiyle, efektif kullanarak sanat eserlerine yer vermeyi amaçlayan Galeri Binyıl'da 21 Türk ve 4 Yunanlı sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi, 4 Kasım'a kadar sanatseverler ile buluşmaya devam edecek.

ESEN ÖZTAŞ KİMDİR?

Esen Öztaş, İstanbul'da doğdu. A.Ü.G.S.F. Grafik Tasarım bölümünü tamamladıktan sonra Boston Massachusetts College of Art'da tasarım programına katılıp, Emerson Communication College'da web tasarım ve multimedya dersleri aldı. Basılı ve elektronik kurumsal malzemelerin hazırlanması dahilinde bağımsız çalışmalarını sürdürüyor.

Heykel çalışmaları heykeltraş Seçkin Pirim'in atölyesinde başlayan Öztaş çalışmalarına heykeltraş Yunus Tonkuş'un atölyesinde devam etti. Bir Sanat Merkezi, Pi Artworks ve Arte İstanbul'da karma heykel sergilerine katıldı. Işık Üniversitesi Sanat Eleştirisi ve Kuramı bölümünde Yüksek Lisans programını tamamlayan Öztaş çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmekte.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esen Öztaş, 4. Tasarım Bienali'ne Paralel Karma Sergi Su Okulu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement