Özgür Özel'den, Esenboğa Havalimanı'na Abb Otobüslerinin Alınmamasına Tepki: "Ulaştırma Bakanı'nın Bu Tuhaf Karardan Geri Dönmesini Bekliyoruz" - Son Dakika
Güncel

Özgür Özel'den, Esenboğa Havalimanı'na Abb Otobüslerinin Alınmamasına Tepki: "Ulaştırma Bakanı'nın Bu Tuhaf Karardan Geri Dönmesini Bekliyoruz"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması üzerine dün gece burası için özel belediye otobüsü kaldıran Ankara Büyükşehir Belediyesi araçlarının içeriye alınmamasını TBMM’de eleştirdi. Özel, “Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmeti veriyor. Bu dar zamanda buna izin vermiyorlar. Ulaştırma Bakanı’na ulaşılmasını ve Ulaştırma Bakanı’nın bu tuhaf karardan geri dönmesini bekliyoruz” dedi.

06.04.2023 17:57  Güncelleme: 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel; kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması üzerine dün gece burası için özel belediye otobüsü kaldıran Ankara Büyükşehir Belediyesi araçlarının içeriye alınmamasını TBMM'de eleştirdi. Özel, "Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmeti veriyor. Bu dar zamanda buna izin vermiyorlar. Ulaştırma Bakanı'na ulaşılmasını ve Ulaştırma Bakanı'nın bu tuhaf karardan geri dönmesini bekliyoruz" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile Esenboğa Havalimanı arasında ulaşımı sağlayan BelkoAir firmasının ihale süresinin dolması ve hizmet vermeyecek olması nedeniyle harekete geçerek, dün gece EGO seferlerini başlattı. EGO'nun mevzuat açısından hiçbir engeli olmamasına rağmen vatandaşın iniş-biniş noktalarının belli olması ve kaos yaşanmaması adına yer tahsisi talepli resmi yazılarına, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü cevap vermedi. 37 TL yerine 20 TL ücret karşılığında taşımacılık yapan EGO otobüsleri ise havalimanına giriş izni olmadığı öne sürülerek engellendi. Mağdur olan vatandaş ise yürüyerek havalimanına ulaşmaya çalıştı.

"VATANDAŞIMIZA DA BU ZAM ZULÜM İKTİDARINI ŞİKAYET EDİYORUZ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de yaşanan ulaşım krizi ve ABB'nin engellenmesini bugün TBMM Genel Kurulu'nda dile getirdi. Özgür Özel şöyle konuştu:

"Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralı vatandaşların havaalanına taşınması ile ilgili zamanında bir ihale açmış, 'BelkoAir' diye bir şirket almış, 10 yıldır da taşımış. Yandaş bir şirket, orasına girmeyeyim. Kimin olduğuna da girmeyeyim. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ihaleyi verenin kim olduğunu herkes biliyor. Bitmiş ihale. Mansur Yavaş da şehir otobüsleri UKOME kararı ile havaalanına gidiyor, vatandaşları şehir otobüsü fiyatına havaalanına götürüyor. Ulaştırma Bakanlığı, şehir otobüslerini havaalanı girişinde durduruyor, BelkoAir'in sözleşmesi bitti diye. BelkoAir'in araçları bambaşka, bunlar Ankara Büyükşehir'in şehir otobüsleri. Havaalanına sokmuyor. Vatandaş şimdi yağmurun altında elinde valizi zulüm çekiyor. Neden? Buradan birisi para kazansın diye. Ankara Büyükşehir Belediyesi, kamu hizmeti veriyor. Normal taşıma ücreti fiyatına havaalanına gitme imkanı veriyor. Bu dar zamanda buna izin vermiyorlar. Ulaştırma Bakanı'na ulaşılmasını ve Ulaştırma Bakanı'nın bu tuhaf karardan geri dönmesini bekliyoruz. Vatandaşımıza da bu zam zulüm iktidarını, BelkoAir'in anlaşması bitince artık belediye bedava taşısın anlayışına direnen bu kafayı şikayet ediyoruz."

EGO Genel Müdürlüğü, 5 Nisan (dün) gece saatleri itibarıyla AŞTİ- 15 Temmuz Kızılay Milli İrade Meydanı-Havalimanı güzergahında 442 hat numaralı otobüslerle yaklaşık yüzde 50 uygun ücretle 20 TL'ye hizmet vermeye başladı.

Esenboğa Havalimanı, Ankara Kızılay Meydanı'na 30 kilometre uzaklıkta bulunuyor ve yolculuk 50 dakika sürüyor.

Özgür Özel\'den, Esenboğa Havalimanı\'na Abb Otobüslerinin Alınmamasına Tepki: "Ulaştırma Bakanı\'nın Bu Tuhaf Karardan Geri Dönmesini Bekliyoruz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Özgür Özel'den, Esenboğa Havalimanı'na Abb Otobüslerinin Alınmamasına Tepki: 'Ulaştırma Bakanı'nın Bu Tuhaf Karardan Geri Dönmesini Bekliyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement