Esenler 7 Güzel Adam'ı Andı - Son Dakika
Güncel

Esenler 7 Güzel Adam'ı Andı

Türk Edebiyatı'nın 7 Güzel Adam'ı, Nuri Pakdil'in de katıldığı gecede Esenler'de anıldı.

30.06.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Edebiyatı'nın duayen isimleri; Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, Alaeddin Özdenören ve Akif İnan yani 7 Güzel Adam, Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen geceyle Esenler'de anıldı.

Esenler Dörtyol Meydanı'nda gerçekleşen ve 7 Güzel Adam'dan Nuri Pakdil'in de katıldığı geceye; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert, Cahit Zarifoğlu'nun eşi ile çocukları ve Erdem Beyazıt'ın oğulları ve binlerce vatandaş katıldı. Gece, Yedi Güzel Adam; Cahit Zarifoğlu, Nuri Pakdil, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören, Sezai Karakoç, Alaeddin Özdenören ve Akif İnan'ın hayatlarının anlatıldığı kısa film gösterimiyle başladı.

HER GÜN ANACAĞIZ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Ramazan etkinliklerimiz tüm güzellikleri ile devam etmekte. Bu alanda her gün Anadolu'yu Mayalayanlar etkinliğimizle ülke tarihimizde önemli işler başarmış insanlarımızı anacağız. Bugün edebiyatımızın üstatları olan Yedi Güzel Adam'ı yaşayacağız. Onların neler yaptığını neleri hangi zorluklarla başardığını anlayacağız. Bizi burada yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederiz" dedi.

MÜSLÜMANLAR BİRLEŞİN

Yedi Güzel Adam arasında yer alan Nuri Pakdil de, Müslüman toplumlar arasında yaşanan sıkıntılara değindi. Pakdil "Müslümanlar, birlik olun. Birbirinize bağlı olun, kenetlenin. Bitsin bu aramızda ki sıkıntılar, husumetler. Peygamber aşığı olan ben, O'nun yolunda yaşamaya adadığım şu ömrümde sözlerimi şu dizelerle tamamlamak istiyorum: Benim bir yanım Mekke, diğer yanım Medine'dir. Kudüs ise üstümde ince bir perde gibidir" şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Nuri Pakdil'e bir tablo hediye etti.

HAYAT FELSEFELERİNDE GİZLİ

Geceye katılan Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert de, Yedi Güzel Adam ile yaşadıklarını ve onlardan öğrendiği değerlerle ilgili bir konuşma yaptı. Hayatının her döneminde edebiyatın bu usta isimlerinden çok şey öğrendiğini ve birçoğunun yanında çalışma fırsatı yakaladığını ifade eden Cömert, "Yedi Güzel Adam'ı anlamak için onları okumak gerek. Neleri başardıklarını sadece izleyerek, dinleyerek anlayamayız kimse de anlatarak bitiremez. Onların başarıları, eserlerinde ve hayat felsefelerinde yatıyor" diye konuştu.

İBRAHİM SADRİ'DEN ŞİİR DİNLETİSİ

Gecenin sonunda şair İbrahim Sadri sahne aldı. Sadri, "Bugün böyle bir gecede bulunacağımdan haberim yoktu. Çok büyük örnek aldığım isimleri burada anmak, Nuri Pakdil gibi bir üstadın önünde şiir okumak bana onurdur" dedi. Sadri, okuduğu şiirlerle alanı dolduran vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler 7 Güzel Adam'ı Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement