Esenler Belediyesi'nden Hülya Koçyiğit'e onur ödülü - Son Dakika
Güncel

Esenler Belediyesi'nden Hülya Koçyiğit'e onur ödülü

Esenler Belediyesi'nden Hülya Koçyiğit'e onur ödülü Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit onur ödülüne layık görüldü Esenler'de bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Esenler Film Günleri' kapsamında Türk sinemasının usta oyuncusu Hülya Koçyiğit'e onur ödülü takdim edildi.

12.11.2021 08:41  Güncelleme: 09:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi'nden Hülya Koçyiğit'e onur ödülü

Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit onur ödülüne layık görüldü

İSTANBUL - Esenler'de bu yıl 2'ncisi düzenlenen 'Esenler Film Günleri' kapsamında Türk sinemasının usta oyuncusu Hülya Koçyiğit'e onur ödülü takdim edildi.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 'Esenler Film Günlerinin' 2'ncisi, bu yıl "Göç" temasıyla sanatseverlerle buluştu. 2'nci Esenler Film Günleri'ne Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'nun yanı sıra İl Kültür Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz ve çok sayıda Esenlerli sanatsever katıldı.

Film Günleri'nin açılışı oyuncu Kadir Çöpdemir'in sunumuyla Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde yapıldı. Gecede Türk sinemasının usta oyuncusu Hülya Koçyiğit, İranlı usta oyuncu Homayoun Ershadi ve sinema eleştirmeni Burçak Evren onur ödülüne layık görüldü. Onur ödüllerinin takdiminden sonra Türk Sanat Müziğinin usta yorumcusu Melihat Gülses, Hülya Koçyiğit'in oynadığı filmlerde dinlenilen şarkıları seslendirdi.

"Esenler halkı beyaz perdede dünü, bu günü yarını görsün istiyoruz"

2'nci Esenler Film Günleri'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Hülya Koçyiğit dediğimizde kimimizin aklıma annemiz gelir, kimimizin aklına bacımız gelir. Onun filmlerinde hangi filmini izlerseniz izleyin hayatınızın bir parçasını bulmamanız mümkün mü? Mutlaka hayatınızın bir parçasını orada bulursunuz. ya hüznü bulursunuz ya mutluluğu bulursunuz. ya acıyı bulursunuz ya sevinci bulursunuz ama bir şeyi orada bulursunuz. İşte bir şeyi bulduğumuz o sinema aslında bugün çağımızın evet geçmişiyle geleceği arasındaki köprüyü kurmada da çok önemli bir gelişim mekanizması. O açıdan istiyoruz ki Esenler'in çocukları, insanları, hanımları, beyleri, en şerefli ikamet edicileri olan insanlarımız, beyaz perdede dünü, bugünü ve yarını görsün. Dünü, bugünü, yarını görerek yaşadığı toprağın farkına varsınlar, yaşadığı toprağın hikayesini öğrensinler istiyoruz" açıklamasında bulundu.

"Bu sinema günleri dilerim sonsuza kadar devam devam eder"

Türk sinemasının usta ismi Hülya Koçyiğit ise, "O kadar güzel sözler edildi ki gerek sinemamız için gerek bu ilçenin çok değerli başkanı için. Sonuna kadar hak ediyor. Bu ilk buluşmamız değil, bu ilçeye başkanlık ettiği günden beri birçok defa kültür ve sanatımız için ne kadar saygılı ne kadar özverili ne kadar gönülden yer açtığına şahit oldum. Onun işin tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Bu sinema günleri dilerim sonsuz kadar var olur, bu gecenin insanları da bahtiyar olur" şeklinde konuştu.

(DZ- MB-YM-

Esenler Belediyesi\'nden Hülya Koçyiğit\'e onur ödülü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenler Belediyesi'nden Hülya Koçyiğit'e onur ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında Denizli'de düzenlenecek olan 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları için 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmalar, Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde 22-24 Nisan tarihleri arasında Vali Recep Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, Yarı Final Şampiyonasında illerini temsil etme hakkı kazanacak.

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.


Advertisement