Esenler'de İBB'ye ait parkta toprak kayması: Facianın eşiğinden dönüldü - Son Dakika
Güncel

Esenler'de İBB'ye ait parkta toprak kayması: Facianın eşiğinden dönüldü

Esenler'de İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait parkta dün gece saatlerinde toprak kayması meydana geldi.

17.03.2022 17:03  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler'de İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait parkta dün gece saatlerinde toprak kayması meydana geldi. Parkın yanından geçen dere toprak nedeniyle dolup kapandı. İBB'nin konuyla ilgilenmediğini iddia eden vatandaşlar tedirgin olduklarını söyledi.

Esenler Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı Ferhat Paşa Parkı'nda toprak kayması meydana geldi. Dün gece saatlerinde meydana gelen toprak kayması sonucu vatandaşlar büyük korku yaşadı. Kayan toprak parçaları nedeniyle dere üzerindeki yürüyüş yolunun bir kısmı da çöktü. Çöken parçalar dereyi kapattı.

Toprağın kayması nedeniyle yürüyüş yolu zabıta ekipleri tarafından kapatılırken, vatandaşların tehlikeye aldırış etmeden toprak yığının etrafında yürüdüğü görüldü. Parkın 2021 yılının Temmuz ve Ağustos aylarında göçmeye başladığını iddia eden vatandaşlar, bakım yapılmadığını ve son kar yağışı ile birlikte bu hale geldiğini söyledi.

"BÜYÜK GÜRÜLTÜYLE KOPTU AMA KİMSE İLGİLENMİYOR"

Gece saatlerinde büyük bir gürültü olduğunu ve korktuğunu anlatan Havva Poyraz, "Burası geçen yaz Temmuz ve Ağustos aylarında büyük bir yağmur yağmıştı o zaman göçme başladı. O zamandan beri bu halde ve bu yağmurlardan karlardan dolayı da dün gece artık büyük bir patlamayla, gümbürtüyle indi aşağıya. Bu durumu gerekli yerlere biz çok kez haber verdik ettik ama büyükşehir ilgilenmiyormuş. Kimse ilgilenmedi. Dün gece çok büyük bir sesle aşağı indi ne olduğunu bilemedim. Herhalde kamyon falan indi aşağı zannettim. Bunun çaresine bakmalarını istiyoruz. Çok korkuyoruz. Alt katları su basacak. Kar geliyor. Yıllar önce buraları dizime kadar su basmıştı. Bu dere kapanırsa buradaki insanların hali ne olacak. Benim bildiğim önlem önceden alınır sonradan değil. İş işten geçtikten sonra bir anlamı kalmıyor. Bir yılı geçti herhangi bir çalışma ya da önlem alınmadı. İlgilenen yok. Büyükşehir Belediyesi bakıyormuş ama büyükşehir ilgilenmiyor" dedi.

"İLK TOPRAK KAYMASI GEÇEN YAZDAN BERİ VAR"

Birgül Çetinkaya ise çocukların tehlikeye aldırmadan parkın etrafında oynadığını söyleyerek, "Bu göçük geçen yazdan beri devam ediyor. Maalesef çocuklarımız söylediğimiz halde yine de gelip buradan geçiyorlar. Geçmek tehlikelidir diye alan kurulmuş ama çocuk aklı çocuklar yine demirlerin üzerinden atlayıp geçiyorlar. Allah'tan gece olmuş yoksa o esnada oradan çocuklarımız geçerken hayatını kaybedenler olabilirdi. Ben sesi duymadım. Karşıda biraz daha uzakta oturuyorum. Gece olmuş sesi duymadım. Fakat her gün kayma olduğuna birebir şahit oluyorum" şeklinde konuştu.

(Medeni Topaloğlu - Hacer İnci/ İHA)

Esenler\'de İBB\'ye ait parkta toprak kayması: Facianın eşiğinden dönüldü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenler'de İBB'ye ait parkta toprak kayması: Facianın eşiğinden dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın
    10:39 Denizli'de İki Katlı Binanın Çatı Katında Yangın

    Denizli'nin Pamukkale ilçesinde bulunan bir iki katlı binanın çatı katında çıkan yangın, maddi hasara neden oldu. Yangın, çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine itfaiye, sağlık ve polis ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, çıkış nedeni yapılacak incelemeler sonucunda belirlenecek.

  • Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı
    10:39 Kars'ta Gözlük Kabına Saklanan Uyuşturucu Daxo'ya Takıldı

    Kars Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonda, bir otomobilde yapılan aramada gözlük kabının içerisine gizlenmiş 97,2 gram metamfetamin ele geçirildi. Şüpheli T.B. gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek
    10:38 Afşin Belediyesi Kaldırım İşgallerine Son Verecek

    Kahramanmaraş'ın Afşin Belediyesi, esnafların kaldırıma bıraktıkları eşyaların kaldırılması için 1 Mayıs 2024 tarihine kadar süre verdi. Yeni yönetmelik ile kaldırımların rahat kullanılması ve esnafın ürünlerini sergilemesi amaçlanıyor.

  • İstanbul'da işi bırakan DJ'ye silahlı saldırı kamerada: Eski patronunun tuttuğu tetikçi kurşun yağdırdı
    10:37 İstanbul'da işi bırakan DJ'ye silahlı saldırı kamerada: Eski patronunun tuttuğu tetikçi kurşun yağdırdı

    Beyoğlu'nda çalıştığı mekanda işi bırakıp başka bir mekanda işe başlayan DJ, eski patronları tarafından tehdit edildi. İş çıkışı Esenyurt'taki evine giden DJ, eski patronunun tuttuğu tetikçi tarafından saldırıya uğradı. Adamın eski patronlarının geçmişte de müşterileri silahla mekandan kovaladıkları ortaya çıktı.

  • Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor
    10:37 Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde temizlik çalışmaları kapsamında en çok kullanılan çöp konteynerleri bol köpüklü sularla yıkanarak tekrar kullanıma uygun hale getiriliyor. Bu düzenli temizlik çalışmaları sayesinde kötü koku yayılması önlendiği gibi konteynerlerin uzun süre kullanımı da sağlanıyor.

  • Ümraniye'de İETT otobüsü şoförüne levye ile saldırı
    10:35 Ümraniye'de İETT otobüsü şoförüne levye ile saldırı

    Ümraniye'de bir sürücü, İETT'ye bağlı bir otobüsün şoförüne levye ile saldırdı. Olay, çevredeki vatandaşların kamerasına anbean yansıdı. İki sürücü arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü ve ticari taksi sürücüsü otobüs şoförüne levye ile saldırdı. Olayı gören vatandaşlar, trafikteki gerginliğin arttığını belirtti ve keşke böyle bir olayın yaşanmamasını dile getirdi.

  • Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı
    10:34 Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı

    Van'da aç kalan 2 tilki, İpekyolu ve Bahçesaray kırsalındaki yerleşim yerlerin yakınlarında yiyecek aradı. Kış mevsimin etkili olduğu kentte en çok kar yağışı Bahçesaray ve İpekyolu kırsalında yaşandı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı kentte aç kalan tilkiler, yerleşim yerlerine yakın alanlara inip yiyecek arıyor.


Advertisement