Esenler'de Sandıktan 'Mangala Evet' Çıktı - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Sandıktan 'Mangala Evet' Çıktı

Esenler Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde mangal yakılıp yakılmaması oylandı.

17.04.2019 15:33  Güncelleme: 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde mangal yakılıp yakılmaması oylandı. Sandığa gidip oy veren 3 bin 651 vatandaşın 2 bin 446'sı mangal yakılmasına 'Evet' derken, bin 205'i ise 'Hayır' dedi.

Esenler'de yerel seçimlerin ardından bir de "Mangal seçimi" yapıldı. Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde vatandaşlara "Mangal yakılsın mı? Yakılmasın mı?" şeklinde oylama yapıldı. Sandığa giden Esenler 15 Temmuz Bahçesi'nde pikniğe gelen vatandaşlar "Mangal yakılsın" dedi.

VATANDAŞ "EVET" DEDİ

Alanda mangal yakan Adem Tezel, Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'nde mangal yakılmalı mı? sorusuna, "Burada mangal yakılmayacaksa buranın amacı ne? Piknik yapılmayacaksa ve bizlere bir faydası olmayacaksa buranın anlamı yok. 'Mangal yapılsın' diye ben orada oy kullandım zaten. Mangal yapılmalı ki halk sadece haftada bir gün eğleniyorö dedi.

Mangalın yakılması gerektiğini savunan 70 Yaşındaki Sami Yaban, Çayını içip, mangalını yakıp burada oturacaksın. Temiz, mis gibi hava burası diye konuştu. Oy kullananlardan Suna Sever de mangal yakılması gerektiğini ifade ederken, mangalsız piknik olmayacağını söyledi.

ESENLER HALKI'NIN DEDİĞİ OLMUŞ OLACAK

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, geçen hafta içerisinde Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi'ne sandıkları koyduklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

İki tane de oy pusulamız var, 'evet' ve 'hayır' olarak. Şimdi bugün de sandıkları açacağız ve bu iki oydan hangisi fazla çıkarsa Esenler Halkı'nın dediği olmuş olacak. Biz de burada Milet Bahçesi'nde halkımızın istediği uygulamayı gerçekleştireceğiz. Çünkü milletin dediği en sonunda her zaman en doğrusudur. 3 bin 651 kişi oy kullanmış ancak biz her aileden 1 kişiye oy kullandırıyoruz. Bugün burada 'evet' çıkarsa evetin gereğini, 'hayır' çıkarsa hayırın gereğini yapacağız. Yarından itibaren de bu uygulama başlamış olacak. Burada hem katılımcı bir anlayış, hem insanların kendi şehirleriyle olan gönül bağını güçlendirme adına bir anlayış. Şehri de birlikte yönetme adına örnek bir uygulama açıklamalarında bulundu.

Başkan Göksu, açıklamalarının ardından oy pusulalarını sayılmasına yardımcı oldu.

Esenler\'de Sandıktan \'Mangala Evet\' Çıktı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esenler'de Sandıktan 'Mangala Evet' Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tokat'ta meydana gelen depremin hasar boyutu dron ile görüntülendi
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremin hasar boyutu dron ile görüntülendi

    Tokat'ta meydana gelen 5,6'lık depremin ardından dron ile havadan çekilen görüntülerde, depremin vurduğu bölgelerde binaların yıkıldığı, cami minarelerinin düştüğü ve yolların iş makineleri ile açıldığı görüldü. Hasar tespit çalışmaları devam ederken, zarar gören bölgelere yardım ulaştırılması için koordinasyon sağlanıyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement