Esenler'den Konya'ya, Yolculuk Vuslat'a - Son Dakika
Yerel

Esenler'den Konya'ya, Yolculuk Vuslat'a

Esenlerli öğrenciler, Hz. Mevlana’nın 742. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya’ya gitti.

09.12.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenlerli öğrenciler, Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine katılmak üzere Konya'ya gitti. Öğrencileri Dörtyol Meydanı'ndan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve aileleri uğurladı.

Esenler Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte ilçede öğrenim gören 150 başarılı öğrenciyi Hz. Mevlana'nın 742. Vuslat Yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek Şeb-i Arus törenlerine gönderdi. Öğrenciler, Esenler Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen törenle Konya'ya uğurlandı. Törene; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan geziye katılan öğrencilerin velileri katıldı.

HER İŞİNİZ GÜLE GÜLE OLSUN

Uğurlama töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Vuslat Yolculuğu'nun Esenler'de artık geleneksel hale geldiğine dikkat çekerek, "Bu yıl da okullarındaki başarılarıyla ön plana çıkan 150 öğrencimizi Konya'ya gönderiyoruz. Aralarındaki 96 öğrencimiz aynı zamanda Hafızlık eğitimi alıyor. İnşallah eğitimlerini tamamlayarak mesnevi hafız olacaklar. Belediye Başkanımıza bu geziyi düzenlediği için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de, gidişiniz güle güle, dönüşünüz güle güle, her işiniz güle güle olsun diyorum" şeklinde konuştu.

GÜZELLİKLERLE GİDİN, GÜZELLİKLERLE GELİN

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da, derslerinde başarılı olan öğrencileri her yıl Hz. Mevlana'nın diyarı Konya'ya uğurlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Hz. Mevlana'yı öğrenmenin en iyi yolunun O'nu yakından tanımaktan geçtiğini belirten Başkan Göksu, "Ölüm gecesini düğün gecesi olarak adlandıran o büyük insan, bizim topraklarımızın en önemli değerlerinden biridir. Sizler şimdi Hz. Mevlana ile buluşmaya gidiyorsunuz. Esenler'den, bizlerden Hz. Mevlana'ya selam götürün. Cenab-ı Hak yolunuzu açık eylesin, güzelliklerle gidin, güzelliklerle gelin" dedi.

ÖĞRENCİLERİ BAŞKAN GÖKSU UĞURLADI

Başkan Göksu'nun konuşmasının ardından heyecan ve mutlulukları gözlerinden okunan öğrenciler ve rehber öğretmenleri otobüslerdeki yerlerini aldılar. Başkan Göksu ve beraberindekiler, "Sağ salim gidin ve gelin" diyerek öğrencileri Vuslat Yolculuğu'na uğurladılar.

ŞEB-İ ARUS'A KATILACAKLAR

Türk-İslam mutasavvıfı, şair ve düşünürü Hz. Mevlana'nın günümüze ışık tutan ve hoşgörüyü temel alan felsefesini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla düzenlenen gezi programı kapsamında öğrenciler, Konya'nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezecekler. 10 Aralık Perşembe günü Şeb-i Arus törenlerine katılacak öğrenciler, aynı günün akşamı Esenler'e dönecekler. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Esenler'den Konya'ya, Yolculuk Vuslat'a - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement