Artan vakalar sonrası yeni karar! Esenler'de bazı noktalarda HES kodu uygulamasına geçiliyor - Son Dakika
Güncel

Artan vakalar sonrası yeni karar! Esenler'de bazı noktalarda HES kodu uygulamasına geçiliyor

Ülkemizde son dönemde artış gösteren koronavirüs vakalarını önlemek amacıyla Esenler İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbirler aldı. Buna göre; ilçenin bazı noktalarında ve semt pazarlarında HES kodu uygulamasına geçiliyor.

05.11.2020 15:49  Güncelleme: 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1 Haziran'da başlayan Kontrollü Sosyal Hayat dönemi sonrasında artışa geçen ve son haftalarda tehlikeli boyutlara ulaşan yeni tip koronavirüs salgınının (Kovid-19) yayılmasını önlemek amacıyla Esenler İlçe Hıfzıssıhha Kurulu yeni tedbirler aldı. Bu kapsamda, 9 Kasım Pazartesi gününden itibaren ilçedeki bazı noktalara ve semt pazarlarına HES kodu bulunmayanlar giremeyecek.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

5 Kasım 2020 Perşembe günü toplanan Esenler İçle Hıfzıssıhha Kurulu, ilçedeki vaka sayılarını azaltmak ve yayılma hızını önlemek için bir dizi tedbir aldı. Bu tedbirlerden en dikkati çekeni ise, Esenler'in en büyük meydanı Dörtyol Meydanı, trafiğe kapalı, yaya sirkülasyonunun en fazla olduğu Davutpaşa Caddesi ile kapalı ve açık semt pazarlarına girişte 9 Kasım 2020 Pazartesi gününden itibaren Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına geçilmesi oldu. Söz konusu tarihten itibaren HES kodu bulunmayanlar buralara giremeyecek. HES kodu uygulamasında izolasyonda olması gerektiği halde dışarı çıkanların tespit edilmesi durumunda da cezai işlemlerin yapılacağı öğrenildi.

Artan vakalar sonrası yeni karar! Esenler'de bazı noktalarda HES kodu uygulamasına geçiliyor

HES KODU UYGULAMASI HAYATA GEÇİYOR

Esenler İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun konu ile ilgili açıklaması şöyle:

"Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına izolasyonda olan vatandaşlarımızın diğer vatandaşlarımıza bulaştırma riskini önlemek hayati derecede öneme haizdir. Bu nedenle 05.11.2020 tarihinde toplanan İlçe Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından yapılan değerlendirmelerde, İlçemiz Dörtyol Meydan girişi ile Davutpaşa Caddesi girişlerinde 09.11.2020 Pazartesi sabah 06.00'dan itibaren giriş-çıkış yapan esnaf ve çalışanları dahil olmak üzere bütün vatandaşlarımıza HES KODU uygulamasının yapılmasına, ayrıca yine 09.11. 2020 tarihinden itibaren ilçemizdeki kapalı ve açık alanlarda tezgah kuran pazarcı esnafına ve çalışanlarına HES KODU uygulamasının yapılmasına karar verilmiştir."

Artan vakalar sonrası yeni karar! Esenler'de bazı noktalarda HES kodu uygulamasına geçiliyor
Artan vakalar sonrası yeni karar! Esenler\'de bazı noktalarda HES kodu uygulamasına geçiliyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Artan vakalar sonrası yeni karar! Esenler'de bazı noktalarda HES kodu uygulamasına geçiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hiko: Hergün zam zam zam alım gücü her geçen gün azalıyor evde kalıp ne yapıcak bu millet. 0 0 Yanıtla
  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement