Esenşehir İlköğretim Okulu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika
Güncel

Esenşehir İlköğretim Okulu'nun Temeli Atıldı

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından Ümraniye Esenşehir Mahallesi'ne yapılacak ilköğretim okulunun temeli, düzenlenen bir törenle atıldı.

07.06.2012 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak da katıldı.

İstanbul İl Özel İdaresi tarafından, Ümraniye Yukarı Dudullu Esenşehir Mahallesi'nde yaptırılacak olan Esenşehir İlköğretim Okulu'nun temeli, düzenlenen bir törenle atıldı. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Saadettin Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Adem Öztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN HASAN CAN: 'EĞİTİM ALANINDA ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ'

Programda bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 'gerek belediyemiz ve gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız, eğitim noktasında ellerinden gelen gayreti gösteriyor' dedi. Temeli atılan okulun önümüzdeki eğitim yılına yetiştirilmeye çalışılacağını belirten Başkan Hasan Can, şunları söyledi: 'Türkiye'de 80 yılda yapılan okul sayınsın yarısını, 9 yıl içerisinde yapıldığını biliyorum. Mahallemiz adına, Sayın Valimiz ve İl Özel İdaremize teşekkür ediyorum. Esenşehirlilere hayırlı olmasını temenni ediyorum.'

KOÇAK: 'DESTEKELRİ İÇİN BAŞKAN HASAN CAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM'

Daha sonra söz alan İstanbul İl Genel Meclis Başkanı Hasan Hüsamettin Koçak, eğitimde büyük çalışmalar yapıldığını ve 30 bin derslik yapılıp Milli Eğitim Bakanlığı'na teslim edildiğini söyledi. Bu okulların modern ve en son teknolojik imkânlarla donatıldığını ifade eden Koçak, 'Geçen yıl 142 okul tamamladık. 5217 derslik ile 212 okul da bu yıl eğitimin hizmetine verilecek. Desteklerinden dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Sayın Hasan Can'a teşekkür ediyorum' dedi.

VALİSİ HÜSEYİN AVNİ MUTLU: 'ÜMRANİYE'YE OKUL YAPIMLARI DEVAM EDECEK'

Törende konuşan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise şunları söyledi: 'Esenşehir Mahallesi'nde okul noktasında bir ihtiyaç vardı. 24 derslikli bir okul yapımına başlıyoruz. Bu yılsonuna kadar yetiştirmeye çalışacağız. Okul olmadan eğitim olmaz. İnsana yapılan yatırım önemlidir. Ümraniye'nin çeşitli noktalarında okul yapımları gerçekleştiriyoruz. Bir kısmı yapımı devam eden, bir kısmı ihale aşamasında olan ve bir kısmı da planlama aşamasında olan okullarımız var.'

Konuşmaların ardından, Esenşehir İlköğretim Okulu'nun temeli atıldı. 25 derslikli okulun, 25 Aralık 2012'de hizmete sunulması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenşehir İlköğretim Okulu'nun Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement