Esenyurt Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü İçin Belgesel Hazırladı (1) - Son Dakika
Güncel

Esenyurt Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü İçin Belgesel Hazırladı (1)

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla Esenyurt Belediyesi tarafından hazırlanan videolu kısa belgeselde, Esenyurt Belediye BaşkanI Ali Murat Alatepe, Çanakkale Türküsünü ve Mehmet Akif Ersoy'un "Gitme Ey Yolcu" adlı şiiri kendi sesiyle okudu.

18.03.2018 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LALE BİLDİRİCİ - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 103'üncü yıl dönümü dolayısıyla Esenyurt Belediyesi tarafından hazırlanan videolu kısa belgeselde, Esenyurt Belediye BaşkanI Ali Murat Alatepe, Çanakkale Türküsünü ve Mehmet Akif Ersoy'un "Gitme Ey Yolcu" adlı şiiri kendi sesiyle okudu.

AA muhabirine Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, Çanakkale'nin sarsılmaz geçilmez bir kara parçasından öte bir insanların içine yerleşmiş bir ruh olduğunu söyledi. Çanakkale Zaferi'nin anısına bu sene belediyenin hazırlıklarını yaparken, çalışma arkadaşlarıyla sohbet esnasında, Çanakkale türküsünü ve şiirini okuma teklifini getirdiklerini dile getiren Alatepe, kendisinin teklifi şehit dedesi ve Çanakkale'deki kahraman askerlere ithaf etmek için kabul ettiğini anlattı. Alatepe, şöyle konuştu:

"Ben de kırmadım arkadaşları. Hem şehitlerimizi bir kez daha yad etmek, hem de şehitlerimizin önemini anlatmak ve Çanakkale'yi de insanlarımıza hatırlatmak amacıyla teklifi kabul ettim. Şehitlere ithafen kısa bir belgesel hazırlandı. Bu hazırladığımız kısa belgesel de, Milli Savunma Bakanlığımız'ın alınan orjinal görüntüler üzerine, Çanakkale Türküsü'nü ve Mehmet Akif Ersoy'un 'Gitme Ey Yolcu' şiirini okudum. Kesinlikle iddialı değiliz. 'Çanakkale varsa biz varız' demek istedik. iki satır şiir birkaç kuple de şarkılar okumak istedik. Bakalım inşallah halkımız tarafından beğenilir. İnsanlar türkü dinlerken, arkadan o günler Çanakkale Savaşı'nı yaşayanlar, Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahramanlarımızın görüntülerin olduğu kısa bir albüm izlemiş olacaklar. İnşallah çalışmamız, farkındalıktan öteye gider. Çanakkale'ye daha fazla sahip çıkmamız lazım."

Alatepe, bu projeyi kabul etmesinin nedenlerinden bir tanesinin şehit torunu olduğunu ifade ederek, dedesi Halit Efendi'nin Çanakkale ile aynı dönemlerde Erzurum'un kurtuluşu sırasında Ermeniler'e karşı savaşırken, kafası kesilerek şehit edilen bir dedenin torunu olduğunu vurguladı. Alatepe, "Dedemden başlayarak bütün şehitlerimizi anma anlamında, Çanakkale türküsünü söylemek ve şiiri okumak istedim. Bu topraklara kolay sahip olunmadı. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.

Çanakkale ruhunu 1980 sonundan itibaren öğrenmeye başladığını hatırlatan Alatepe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de, yolların ve o bölgeyi milli park haline getirecek düzenlemelerin yapılmasıyla, halkın Çanakkale şehitliğine daha rahat gidebildiğini aktardı. Alatepe, şunları kaydetti:

"Biz de belediye olarak her yıl yaklaşık 40 bin kişiyi Çanakkale'ye götürüyoruz. Eceabatta büyük bir park yaptık Çanakkale'ye biz de belediye olarak 40.000 kişi götürüyoruz Çanakkale ruhunun anlaşılması nedeniyle yerinde görülmesi için Eceabat'ta büyük bir park yaptık. Bu park Esenyurt Belediyesi tarafından yapıldı. Yahya Çavuş ismini koyacağız Nisan'da açılışı da gerçekleştirilecek. Çanakkale'de daha fazla yatırımlarımız olsun istiyoruz. Orada dinlenme tesisi de yapacağız. Buradan gönderdiğimiz insana hangi belediyeden gelirse gelsin, şehitlik gezisi ve ziyareti sonrası dönerken, dinlenebilsinler diye ufak dinlenme alanı yapacağız. Yaklaşık olarak 2000 kişilik kapasiteli planlıyoruz. Bu sene de Esenyurt Belediyesi olarak Çanakkale Zaferini üç türlü anıyoruz. Esenyurt belediyesi olarak resmi olarak iki programı gerçekleştiriyoruz. Çanakkale zaferiyle ilgili üç program da STK'lar üzerinden gerçekleştirilecek. Yani toplam beş programlı bir seri programımız var."

Esenyurt Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi\'nin Yıl Dönümü İçin Belgesel Hazırladı (1)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenyurt Belediyesi Çanakkale Deniz Zaferi'nin Yıl Dönümü İçin Belgesel Hazırladı (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement