Esenyurt'ta 30 Yıllık Tapu Hasreti Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Esenyurt'ta 30 Yıllık Tapu Hasreti Sona Erdi

Esenyurt\'ta 30 Yıllık Tapu Hasreti Sona Erdi

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Yenikent Mahallesi 1690 ve 1697 parsellerde 30 yıldan bu yana tapu hasreti çeken 175 aileye tapularını dağıttı.

21.09.2014 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Yenikent Mahallesi 1690 ve 1697 parsellerde 30 yıldan bu yana tapu hasreti çeken 175 aileye tapularını dağıttı.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, 30 yıldır tapularını alamayan vatandaşların tapu hasretini sona erdirdi. 30 yıldır Kadastro Mahkemesi'nde davası süren 4 pafta 1690 ve 1697 parsellerin davası Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve ekibinin gayretleri neticesinde bitirilerek mevcut parsellerde hisseli olarak yer alan, ev yapan vatandaşların müstakil tapuları verilmek üzere imar uygulaması yapıldı. Uygulama sonucunda 175 adet müstakil (ifrazlı) tapu çıkarıldı. Esenyurt Bilal-i Habeşii Cami bahçesinde düzenlenen tapu dağıtım töreni ile Yenikent Mahallesi 4 pafta 1690 ve 1697 parsellerde bulunan vatandaşların tapuları bizzat Başkan Kadıoğlu tarafından takdim edildi.

BAŞKAN KADIOĞLU'NDAN 1 AY SONRAYA BİR MÜJDE DAHA

Yenikent Mahallesi'nde aynı durumda Amasyalılar Caddesi'nde bulunan ve davası bitirilen 1704, eski 1693 yeni 8858 parsellerinde uygulaması bitirilerek, Başkan Kadıoğlu tarafından bir ay sonra burada bulunan hissedarların da tapu sahibi olacağı müjdesi verildi.

"35 BİN TAPU DAĞITTIK VE DEVAM EDİYORUZ"

Başkan Necmi Kadıoğlu törende yaptığı konuşmada, mahallede bulunan iki cami alanı ve Amasyalılar Caddesi parsel uygulama sorununun çözüme kavuşarak tapularının çıkacağı müjdesinin verdi. Başkan Kadıoğlu, "Şu an bulunduğumuz Bilal-i Habeşi Camimiz için seçim döneminde aday olan arkadaşlar bu cami kaçak diyerek boylarını aşan akıllarının ermeyeceği söylemlerde bulunmuşlardı. Fakat biz bunlara takılmadan vatandaşın rahatını ve huzurunu düşündük. Geçmişte bu aday olan kişilerin döneminde bir takım ne olduğu belirsiz emlakçılar tarafından bu vatandaşlara bu arsalar satılmış. Bu sorunları çözmek ve vatandaşların sıkıntısını gidermek için biz de yıllardır uğraşıyoruz. Göreve geldiğimiz 2004 yılından bu yana 35 bine yakın tapu dağıttık. Bugün yine 175 vatandaşımıza tapularını teslim edeceğiz. Tapu alacak olan vatandaşlarımıza hayırlı olsun" dedi.

TAPUSUNU ALAN KADIOĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

30 yıldan bu yana tapu hasreti çeken vatandaşlar çok mutlu olduklarını Başkan Kadıoğlu'nun sorunu çözerek kendilerini mutlu ettiklerini söyledi. Mahalleli adına bir konuşma yapan Yenikent Mahalle Muhtarı Önder Ay tarafından Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na teşekkür amaçlı çiçek takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenyurt'ta 30 Yıllık Tapu Hasreti Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement