Şiddetli yağış Esenyurt'u vurdu! Caddeler göle döndü, evleri su bastı - Son Dakika
3.Sayfa

Şiddetli yağış Esenyurt'u vurdu! Caddeler göle döndü, evleri su bastı

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde etkili olan sağanak yağış sebebiyle bazı bölgelerdeki sokak ve caddelerde su birikintileri oluştu. Trafikte bulunan sürücüler ilerlemekte güçlük çekerken birçok ev ve iş yerini de su bastı. İlçe sakinleri, birkaç gün önce de İstanbul'u esir alan sağanak yüzünden aynı olumsuzlukları yaşamıştı.

27.08.2022 03:49  Güncelleme: 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteorolojinin uyarılarının ardından İstanbul beklenen sağanak yağış, dün akşam saatlerinde Esenyurt, Arnavutköy ve Çatalca bölgelerinde etkisini gösterdi.

CADDELER GÖLE DÖNDÜ

Sağanak nedeniyle Esenyurt'ta bazı sokaklarda ve caddelerde su birikintileri oluştu. Kısa süreli etkili olan yağış nedeniyle derelerin suyu yükselirken, akış hızı ise arttı. Caddelerde oluşan su birikintileri nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Sürücülerin yaşadığı zorluklar ise cep telefonu kameralarına yansıdı.

Esenyurt'ta cadde ve sokaklar göle döndü, sürücüler zor anlar yaşadı

EVLERİ SU BASTI

Bir binanın bodrum katında bulunan ve daha önce boşaltıldığı öğrenilen daire tamamen sular altında kaldı. Sokaklardaki su birikintileri ekiplerin çalışmalarıyla çekildi. Akçaburgaz Mahallesi'ndeki su baskınları ise dronla böyle görüntülendi.

Esenyurt'ta cadde ve sokaklar göle döndü, sürücüler zor anlar yaşadı

"YAĞMUR ŞİDDETLİ YAĞDIĞINDA BODRUM VE BAHÇE KATLARINI SU BASIYOR"

Esenyurt Akçaburgaz Mahallesi sakini Tuncay Kılıç, "Belediyenin yapmış olduğu yağmur su kanallarıyla atık su kanallarını aynı rögara vermesi buradaki evlerin bahçe ve bodrum katlarının su basmasına neden oluyor. Yağmur şiddetli yağdığında bodrum ve bahçe katlarını su basıyor. Hem de 30-40 santimetre. Esenyurt'ta örnekleri var. Ölen insanlar da var. Burada bir dere var. Burada yarım saat önce arabalar tekne gibi yüzüyordu" dedi.

BU İLK DEĞİL

2 gün önce de İstanbul'u esir alan sağanak yağış başta Esenyurt olmak üzere Sarıyer, Arnavutköy, Alibeyköy gibi birçok noktada ev ve iş yerlerini su basmasına neden olmuştu.

Şiddetli yağış Esenyurt\'u vurdu! Caddeler göle döndü, evleri su bastı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Şiddetli yağış Esenyurt'u vurdu! Caddeler göle döndü, evleri su bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • sukufe karadul: vegasımızı sumu basmış vah vahh 0 0 Yanıtla

Advertisement