ESENYURT'TA DOĞAL GAZI KESİLEN SİTE SAKİNLERİNİN TEPKİSİ SÜRÜYOR - Son Dakika
Güncel

ESENYURT'TA DOĞAL GAZI KESİLEN SİTE SAKİNLERİNİN TEPKİSİ SÜRÜYOR

Esenyurt'ta 3 bin 860 haneli, 15 bin nüfuslu sitenin doğal gazı, fatura borcu nedeniyle kesildi.

24.11.2021 14:39  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt'ta 3 bin 860 haneli, 15 bin nüfuslu sitenin doğal gazı, fatura borcu nedeniyle kesildi. Soğuk havada ısınamadıklarını, yemek yapamadıklarını söyleyen site sakinleri, çözüm bekliyor.

Esenyurt'ta 19 blok ve 3 bin 860 hanenin olduğu sitenin sakinleri sabah kalktıklarında doğal gazın kesilmiş olduğunu fark etti. Durumu site yönetimine sorduklarında ise site borcu yüzünden doğal gazın kesildiğini öğrendi. Havaların soğuduğu günlerde doğal gazsız kalan site sakinleri mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor.

EVİMİZ BUZ GİBİ

Yaşanan mağduriyet hakkında konuşan bir site sakini, 2 gün gecikse unutsak, hemen mesaj geliyor. Biz 10 yıldır bu sitedeyiz, böyle bir mağduriyet görmedik. Evimiz buz gibi. Suçumuz ne Ufacık bir borcumuz varsa söylesinler. Isınmamız hiç yok. Isınmayı bırakın yemek ısıtamıyoruz. Doğal gaz faturası, otomatik ödemede. Maalesef kesik. 5 kişilik aileyiz, yazık günah dedi.

NE İLE ISINACAĞIZ

Duruma isyan eden başka bir site sakini ise 'Sayaç parası ödedik, vermediler. Sayaç da değişmedi. Ben şimdi 800 lira para ödeyeceğim. Ben mağdurum. 197 daire var. 400 liradan aidat var. Ocak yok, ısıtıcı yok. Ne ile ısınacağız ifadelerini kullandı.

3-4 MİLYON BORÇTAN SÖZ BAHSEDİYORUZ

Sitede yaşanan olayı inceleyip, yaşananlar hakkında bir rapor hazırlayan Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Başkanı Suat Sandalcı, kat maliklerinin faturaları ödediği halde yönetimin sorumluluğunu yerine getirmemesinden dolayı mağduriyetin yaşandığını söyledi. 3-4 milyon borç olduğunu belirten Sandalcı, Burada doğalgaz merkezi sisteminin ödenmemesiyle ilgili problemle karşı karşıyayız. Sitenin faturası ödenmemiş. Ödenmediği için İGDAŞ da yasal olarak kesim yapmış. Şimdi burada görev ve yetkilerini hayata geçirmeyen bir yönetimden bahsediyoruz. Aldığımız bilgilere göre, 3-4 milyon borçtan bahsediyoruz. Burada site yönetimi ödemediği için kat malikleri mağdur ediliyor. Buradaki mağduriyet doğalgaz kesintisinden değil, ödemesi ve sorumluluğunu yerine getiren kat maliklerin doğal gazsız kalmasından. Kat malikleri mağdur edildi şeklinde konuştu.

ESENYURT\'TA DOĞAL GAZI KESİLEN SİTE SAKİNLERİNİN TEPKİSİ SÜRÜYOR
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ESENYURT'TA DOĞAL GAZI KESİLEN SİTE SAKİNLERİNİN TEPKİSİ SÜRÜYOR - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement