Eserin Biletleri Hızla Tükeniyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Eserin Biletleri Hızla Tükeniyor

Eserin Biletleri Hızla Tükeniyor

"Notre Dame'ın Kamburu" balesi daha sahnelenmeden izleyicinin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

21.02.2012 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin prömiyerini gerçekleştirmeye hazırlandığı "Notre Dame'ın Kamburu" balesi daha sahnelenmeden izleyicinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Eserin biletleri satışa çıktığı andan itibaren hızla tükenirken, prömiyer gecesi için sınırlı sayıda yer kaldı. 25 Şubat akşamı gerçekleşecek prömiyerin ardından eser, 28 Şubat, 1 ve 3 Mart tarihlerinde de Haşim İşcan Kültür Merkezi'ndeki bale sahnesinde olacak.

25 Şubat prömiyer

Victor Hugo'nun Notre Dame Katedrali'nden yola çıkarak kaleme aldığı dünyaca ünlü eseri "Notre Dame'ın Kamburu" bale sahnesinde sanatseverlerle buluşacak. Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin prömiyerini gerçekleştireceği eserin koreografi ve librettosu ise Ankara DOB Başkoreografı G. Armağan Davran ile Ankara DOB Başöğretmeni A. Volkan Ersoy imzasını taşıyor. Eser ihtişamlı dekoru ile olduğu kadar güvenlik sınırlarının zorlandığı beklenmedik sürpriz finali ile de izleyicinin nefesini kesecek. Eserin bale yorumunda ; izleyici dönemsel bir konuyu, zengin bir görsel şölen içerisinde dansın ve müziğin güçlü birlikteliği ile izleme fırsatı yakalayacak.

Sürpriz final

Davran ve Ersoy'un seyirciyi beklenmedik bir sonla buluşturmayı hedefleyerek hazırladıkları eserin sürpriz sonu, dağcılık federasyonunun yetkililerinin verdiği destekle gerçekleşiyor. Seyirciyi muhteşem bir finalin beklediği eser, sahne önünde olduğu kadar sahne arkasında da ilginç detaylara da sahip. Eserde Zangoç Quasimodo'yu canlandıran bale sanatçısı özel plastik makyajla ve 3 saat süren bir çalışma çirkin ve kambur bir adama dönüşüyor. Kullanılan 3 boyutlu dekor tasarımı ile N.Dame Kilisesi seyircilerin karşısına bütün ihtişamı ile çıkıyor. Eserin müzikleri Cesare Pugni'nin müziğini yeniden düzenleyen ve kendi bestelerini ekleyen Bujor Hoinic'e ait. Dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Eserin Biletleri Hızla Tükeniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement