Esgiad '2015 Başarılı Kadınlar' Ödülleri Verildi - Son Dakika
Güncel

Esgiad '2015 Başarılı Kadınlar' Ödülleri Verildi

Esgiad \'2015 Başarılı Kadınlar\' Ödülleri Verildi

Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) Kadın Platformu'nun, aralarında Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da bulunduğu akademisyen, işkadını ve kadın siyasetçilere '2015 Başarılı Kadınlar' ödülleri verildi.

10.06.2015 21:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Genç İşadamları Derneği (ESGİAD) Kadın Platformu'nun, aralarında Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da bulunduğu akademisyen, işkadını ve kadın siyasetçilere '2015 Başarılı Kadınlar' ödülleri verildi. Törene katılamayan Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın ödülünü Doğan TV Kurumsal İletişim Müdürü Emir Özkan aldı.

ESGİAD Kadın Platformu 2015 Başarılı Kadınlar ödül töreni Eskişehir'deki Mavi Ada tesislerinde yapıldı. Törene Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Adar, CHP'den milletvekili seçilen Gaye Usluer, Ak Parti'nin geçen dönemki milletvekili Ülker Can, Odurpazarı Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Kazım Kurt ile çok sayıda davetli katıldı. ESGİAD Kadın Platformu Başkanı Banu Ayaz yaptığı konuşmada "Bugün burada siyaset, spor, sanat, iş dünyası, bilim, girişimcilik ve bunun gibi dallarda, şehrimizin, ülkemizin belirli alanlarında başarı sağlamış kadınlarımıza bu başarılarını taçlandırmak üzere bir araya geldik" dedi.

ESGİAD Başkanı Serkan Zengin de konuşmasında Eskişehir'in bir üniversite, turizm ve sanayi kenti olduğunu söyledi. Dernek olarak hedeflerinin temsildeki kadın oranının artmasını sağlamak olduğunu ifade eden Zengin şöyle devam etti: "Toplumun yüzde 50'sini oluşturuyor kadınlarımız. Ama iş dünyasına veya siyasete girdiğinizde yüzde 50 rakamı ne yazık ki görülmüyor. Eskişehir'de şu anda 14 kadın belediye meclis üyemiz var, 16 da kadın mahalle muhtarımız var. Bu, Türkiye ortalamasının üstünde, ama yetmez. Bunu daha da ilerleterek, daha da kadın temsiliyet oranını artırarak Eskişehir'in Türkiye'ye örnek olacak bir kent haline gelmesini temenni ediyoruz. Bu çerçevede ne yapmamız gerekiyorsa da yapmaya hazırız. Bizim amacımız siyaset değil, hiçbir siyasi görüş arkamızda değil. Hiçbir kuruluşa da bağlı değiliz. Sadece siyasette, sanatta ve sporda değil her alanda kadın temsiliyet oranını artırmayı gaye ediniyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından '2015 Başarılı Kadınlar'a ödülleri verildi. Törene katılamayan Doğan TV Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın ödülünü Doğan TV Kurumsal İletişim Müdürü Emir Özkan aldı. EGSİAD Genel Sekreteri Kahraman Albay'dan ödülü alan Emir Özkan, "Öncelikle Arzuhan hanımın sevgi, saygı ve selamlarını iletiyorum. Doğan Medya Grubu adına, Arzuhan hanım adına bu özel ödül için Eskişehir Genç İşadamları Derneği ve Kadın Platformu'na sonsuz teşekkürler ederim" dedi.

Törende 2015 Başarılı Kadınlar ödülleri CHP Milletvekili Gaye Usluer'e, MHP Milletvekili Ruhsar Demirel, Ak Parti Milletvekili Ülker Can, Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Medine Sivri, Mihalgazi İlçe Belediye Başkanı Ak Partili Zeynep Akgün, ETİ Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Aydan Kanatlı, Aras Kargo Yöneticisi Evrim Aras, İş Kadınları Banu Kurt ve Ayten Çetin, Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Ayşe Çıraklı, akademisyen sporcu Dr.Mesime Taşbağ ile Dünya Gazetesi Temsilcisi Tülay Taşkın'a ödülleri verildi.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esgiad '2015 Başarılı Kadınlar' Ödülleri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement