Eshot Genel Müdürlüğü'nün İşçi Alım İhalesi İçin İptal Davası Açıldı - Son Dakika
Güncel

Eshot Genel Müdürlüğü'nün İşçi Alım İhalesi İçin İptal Davası Açıldı

Eshot Genel Müdürlüğü\'nün İşçi Alım İhalesi İçin İptal Davası Açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 3 bin 732 kişilik işçi alımı için gerçekleştirdiği ihalenin iptali talebiyle dava açıldığı bildirildi.

31.10.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü'nün 3 bin 732 kişilik işçi alımı için gerçekleştirdiği ihalenin iptali talebiyle dava açıldığı bildirildi.

Aydınlık Hukuk Bürosundan yapılan yazılı açıklamada, son 3 yıl içinde, ESHOT Genel Müdürlüğü'nde taşeron işçi statüsünde çalışan yüzlerce işçinin dava açarak, "asıl işçi sayılma" talebinde bulunduğu hatırlatıldı.

İş Mahkemeleri'nde görülen davalarda, ESHOT Genel Müdürlüğü'nün hileli şekilde taşeron işçi alımı yaptığı ve taşeron işçilerin aslında ESHOT Genel Müdürlüğü'nün asıl işçileri olduğunun tespitinin yapıldığının bildirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu işçilerin, ESHOT Genel Müdürlüğü kadrosuna geçirilmesi yönünde kararlar verilmekteydi. Bu kararlar, yargıtay tarafından da onanmaktadır. Yargı kararlarında esas önemli olan kısım, yalnızca davayı açan işçinin muvazaalı şekilde çalıştırıldığı tespiti değildir. Yargı kararlarında, ESHOT Genel Müdürlüğü ile İzelman arasındaki tüm ilişkinin muvazaalı olduğu yönünde tespitler bulunmaktadır. Bu nedenle, tek tek işçilerin açtığı davalara ek olarak, geçtiğimiz ay içinde gerçekleştirilmiş olan ESHOT Genel Müdürlüğü'nün işçi alım ihalesinin iptali nedeniyle dava açma gereği duyulmuştur. Açtığımız dava, geçtiğimiz dönem muvazaa davalarını kazanmış olan işçilere vekaleten açılmıştır."

Yapılan tespitlere göre, ESHOT Genel Müdürlüğü'nde bin 78 boş işçi kadrosunun olduğu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde de 2 bin 585 boş işçi kadrosunun olduğu belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Hal böyleyken, Belediyeler Kanunu uyarınca, toplu taşıma hizmetleri gibi belediyenin asıl işi olan bir hizmetin, tamamen taşerona tevdi edilerek gördürülmesi, hem işçiler açısından özlük hakları açısından büyük yıkım yaratmakta, hem de Belediye bütçesine, yani kamu bütçesine büyük bir yük teşkil etmektedir. ESHOT Genel Müdürlüğü ile 1990'lı yıllardan günümüze İZELMAN'la arasında taşeron ilişkisi mevcuttur. 1990'lı yıllardan günümüze ihaleyi hep İZELMAN kazanıyor. Başka kuruluş kazansa dahi ihale kamu yararı gerekçe gösterilerek İZELMAN'a veriliyor. Bu ihale iptal edildiği takdirde, hukuka aykırı şekilde taşeron işçi olarak çalıştırılan ve belediyenin asıl işini yapan işçiler açısından büyük bir zafer kazanılmış olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eshot Genel Müdürlüğü'nün İşçi Alım İhalesi İçin İptal Davası Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement