Eşi İş Bulamayınca Kolları Sıvayıp Lokanta Açtı - Son Dakika
3.Sayfa

Eşi İş Bulamayınca Kolları Sıvayıp Lokanta Açtı

- Eşi iş bulamayınca kolları sıvayıp lokanta açtıMARDİN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde eşi iş bulamayınca kolları sıvayan Mekiye Karaozan, açtığı lokantada yöresel yemekler yapıp satarak, ailesini geçindirmeye başladı.

16.01.2019 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Eşi iş bulamayınca kolları sıvayıp lokanta açtı

MARDİN - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde eşi iş bulamayınca kolları sıvayan Mekiye Karaozan, açtığı lokantada yöresel yemekler yapıp satarak, ailesini geçindirmeye başladı. Karaozan, işini büyütmek istediğini hedeflediğini belirtti.

Kızıltepe'de, eşi uzun süre işsiz kalan 6 çocuk annesi Mekiye Karaozan, ailesinin hayatını idame ettirebilmek amacıyla lokanta açamaya karar verdi. Eşi ve çocukları ile birlikte lokantayı işleten ve "Anne Eli" adını veren Karaozan, yaptığı içli köfte, Şam böreği gibi yöresel yemeklerle Kızıltepelilerin ilgisini çekti. Gün geçtikçe müşterileri artan Karaozan, işini büyütmeyi hedefliyor.

25 yıldır ev hanımlığı yaptığını anlatan Karaozan, "5 kız, biri oğlan 6 çocuğum var. Üniversiteye giden çocuklarım var. Eşimin işi yoktu, işsizdik. 'Bildiğimiz işi yapalım' dedik. Herkes elimin tadının güzel olduğunu söylüyordu, ufak ufak başladık. Dükkanın ismi 'Anne Eli' anne elinin lezzeti demek yani" dedi.

Her gün farklı mahalli yemekler yaptığını vurgulayan Karaozan, "Menülerimiz var her gün ayrı ayrı yemek yapıyoruz. Kuru fasulyesinden tutun içli köfte, ekşili köfte, kelle paça, işkembe çorbası ve fırında güveç yapıyoruz. Buraya gelen müşteriler çok şükür memnunlar. Memnun oldukları için de arkadaşları da getiriyor. Gün geçtikçe kapasitemiz yükseliyor, iyiye gidiyoruz. Yeri büyütmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

KOSGEB'e başvurduğunu da dile getiren Karaozan, dosyasının onaylanmasından sonra iş yerini büyüteceğini aktardı.

Eşi İş Bulamayınca Kolları Sıvayıp Lokanta Açtı
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Eşi İş Bulamayınca Kolları Sıvayıp Lokanta Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Alibeyköy'de tramvay arızası trafikte uzun kuyruk oluşturdu
    16:00 Alibeyköy'de tramvay arızası trafikte uzun kuyruk oluşturdu

    T5 Alibeyköy-Eminönü tramvay hattında sabah meydana gelen arıza nedeniyle trafikte uzun kuyruk oluştu. Trafikte kalan bir sürücü ise o anları cep telefonu ile kayıt altına aldı. Alibeyköy Atatürk Caddesi üzerinde meydana gelen teknik arıza nedeniyle tramvay ve araçların ortak kullandığı yolda yoğun araç kuyrukları oluştu. Duruma tepki gösteren sürücü, bölgede sürekli arıza olması nedeniyle yoğun trafik yaşandığını belirtti.

  • Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı
    15:53 Sarıyer'de Taksici Cinayeti: Yabancı Uyruklu Şahıs Tarafından Bıçaklanan Taksici Son Yolculuğuna Uğurlandı

    Sarıyer'de aracına binen yabancı uyruklu şahıs tarafından 5 yerinden bıçaklandıktan sonra hayatını kaybeden taksici son yolculuğuna uğurlandı. Taksici için cenaze namazı kılındı ve Feriköy Mezarlığı'nda defnedildi. Olayın detayları ve taksicilerin güvenliği konusunda açıklamalar yapıldı.

  • Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu
    15:52 Konya'da Zirai İlaçlama Yapan Kişi Zehirlenerek Hastanelik Oldu

    Konya'nın Karapınar ilçesinde bir kişi, rüzgarlı havada tarlasında zirai ilaçlama yaparken zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan kişi, Karapınar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı
    15:45 Adıyaman'da otomobil ile motosiklet çarpışması: 1 yaralı

    Adıyaman'da Yeni Mahalle 3.Çevre Yolu Demokrasi Okulu yakınlarında meydana gelen kazada, Berkay B. idaresindeki motosiklet ile Gülsüm D. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı ve Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralının sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
    15:45 Edirne'de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

    Edirne'nin Keşan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, 1 kişi hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı. Keşan istikametinde seyreden bir hafif ticari araç, arkadan gelen bir otomobilin çarpması sonucu şarampole uçarak takla attı. Kazada yaralananlar hastaneye kaldırıldı, ancak bir kişi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kazaya karışan otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.


Advertisement