Eşi Tarafından Öldürülen Rabia Aydın İçin Adalet İstediler - Son Dakika
Güncel

Eşi Tarafından Öldürülen Rabia Aydın İçin Adalet İstediler

Eşi Tarafından Öldürülen Rabia Aydın İçin Adalet İstediler

Balıkesir'de boşanma davası açıp, evi terkeden eşi Rabia Aydın'ı (25) dönmeye ikna eden, ancak yolda aralarında çıkan tartışmada iki çocuğu ve bir arkadaşının gözü önünde birçok kez bıçaklayıp, otomobilden atarak öldüren Yaşar Aydın'ın (30), ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

16.12.2015 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'de boşanma davası açıp, evi terkeden eşi Rabia Aydın'ı (25) dönmeye ikna eden, ancak yolda aralarında çıkan tartışmada iki çocuğu ve bir arkadaşının gözü önünde birçok kez  bıçaklayıp, otomobilden atarak öldüren Yaşar Aydın'ın (30), ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri de duruşmaya gelerek öldürülen genç kadının annesi Sadiye ve babası Sezai Alkan'a destek verdi.

Bursa'nın Büyükorhan İlçesi Pirebeyler Mahallesi'nde oturan Rabia ve Yaşar A. çifti, 8 yıl önce kaçarak evlendi. Bu evlilikten çocukları  M.A. (4) ve  Y.A. (6)  dünyaya geldi. Ancak bir yıl önce aralarında anlaşmazlık çıkan çift sık sık kavga etmeye başladı. Rabia Aydın'ın şikayeti üzerine eşine 3 ay evden uzaklaştırma cezası verildi. İddiaya göre, eşinin tehditlerinden bıkan Rabia Aydın, boşanma davası açıp, iki çocuğunu alarak Manisa'nın Soma İlçesi Cenkyeri Mahallesi'nde oturan yakınlarının yanına yerleşti.

İKNA EDİP GÖTÜRDÜ

Boşanmak istemeyen Y.A., geçen 7 Ağustos'da eşi Rabia ile barışıp yeniden bir araya gelmek istediğini söyleyerek arkadaşı C.A. ile birlikte Soma'nın Cenkyeri Mahallesi'ne gitti. Eşi Rabia'yı eve dönmeye ikna etti, ardından eşi ve Rabia ve çocukları M.A. ve Y.A.'yı da arkadaşı C.A.'nın kullandığı otomobile alarak Bursa'ya gitmek için yola çıktı.

OTOMOBİLDE DEFALARCA BIÇAKLADI

Yolda çift arasında yeniden tartışma başladı. Balıkesir- Kepsut arasında tartışma şiddetlenince Y.A. bıçağı çıkartarak iki çocuğu ve arkadaşı C.A.'nın dehşet dolu bakışları arasında eşi Rabia'ya defalarca sapladı. Ardından ağır yaralı eşini otomobilden atarak, direksiyondaki arkadaşı C.A.'yı tehditle yola devam ettirdi. Eşinin attığı şarampolden sürünerek yola çıkan ağır yaralı Rabia Aydın'ı gören sürücüler, durumu jandarma ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekibi, vücudunda 30 bıçak yarası bulunan Rabia Aydın'ı ambulansla Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. Hastanede yapılan müdahalelere rağmen genç kadın yaşamını yitirdi.

Rabia Aydın'ın cenazesi Dursunbey İlçesi'ne bağlı Ören Köyü'nde toprağa verildi. Olayın ardından kaçan Y.A. daha sonra yakalanarak, tutuklandı. Y.A. ve olayda kendisine yardımıcı olan C.A. hakkında Balıkesir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömürboyu hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşması bugün görüldü. Duruşmaya tutuklu sanık Y.A., Raiba Aydın'ın annesi Sadiye Alkan, babası Sezai Alkan ve kız kardeşi Fatma Alkan da katıldı. Tutuksuz sanık C.A. ise duruşmada Manisa'nın Soma ilçesinden Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılarak ifade verdi.

KADINLARDAN DESTEK

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu duruşma öncesi Balıkesir Adliyesi önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla boşanmak isterken öldürülen Rabia Aydın'ın anne ve babasına destek verdi. Katil zanlısına en ağır cezanın verilmesini ve 'adalet' istediklerini söyleyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri 'Kadın cinayetlerini durduracağız', 'Kadınlara koruma, katillere ağır ceza', 'Asla yalnız yürümeyeceksin', 'Yasayı çıkart, kadını yaşat' diye slogan attı. Kadınlar 'Kadın cinayetlerinde aşırı sevgi indirimi uygulanmasın' yazılı dövizler taşıdı.

EN AĞIR CEZAYI ALSINLAR

'Kızımın hesabını soruyorum' yazılı döviz yaşayan Rabia Aydın'ın babası Sezai Alkan da "Çocuğum önce kaçırıldı. Tehdit altında yaşadı. Ayrılmak için dava açtı ama cinayete kurban gitti. Katilinin en ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

'İYİ HAL' VE 'SAYGIN TUTUM' TEPKİSİ

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Tülay Yenigün, kadınların boşanmak istediği için, kendi hayatına karar vermek için, oradan geçtiği ya da dolmuşa bindiği için öldürülmeye devam ettiğini belirterek şurları söyledi:

"Kadınların yaşam hakkını elinden alan katillere ise 'iyi hal', 'haksız tahrik', 'saygın tutum' gibi gerekçeler bahane edilerek indirimler uygulanıyor. Özgecan Aslan Davası'nda yüreğimizi bir nebze de olsa rahatlatan ağır cezanın tüm kadın katillerine uygulanması gerektiğini bir kez daha haykırıyoruz. Türkiye'de kadın cinayetleri yüzde 1400 artmışken, AKP yüzde 0.7 artan boşanma oranlarını araştırmak için önerge verdi. Kadınlar boşanmak için öldürülürken, nasıl bir aile bütünlüğünden bahsedilebilir? Bir kadın kardeşimiz daha boşanmak için öldürüldüğünde Meclis'te bu önergeyi savunan vekiller topluma ne diyecekler?" - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşi Tarafından Öldürülen Rabia Aydın İçin Adalet İstediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement