Eşine hayatının en anlamlı hediyesini verdi - Son Dakika
Güncel

Eşine hayatının en anlamlı hediyesini verdi

Eşine hayatının en anlamlı hediyesini verdi

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde yaşayan, 1 çocuk annesi Filiz Öztürk (39), 17 yıl önce evlendiği siroz ve karaciğer kanseri tanısı konulan eşi Kuzey Öztürk'e (52) doner olup, İzmir'de yapılan operasyonla hayat hediyesi verdi.

13.02.2022 10:52  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde yaşayan, 1 çocuk annesi Filiz Öztürk (39), 17 yıl önce evlendiği siroz ve karaciğer kanseri tanısı konulan eşi Kuzey Öztürk'e (52)  doner olup, İzmir'de yapılan operasyonla hayat hediyesi verdi. Eşinden hayatının en anlamlı, en güzel hediyesini alan Kuzey Öztürk, "Bu yıl Sevgililer Günü'nü kutlayacak daha fazla nedenimiz oldu" dedi ve herkese organ bağışı yapma çağrısında bulundu.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan 11 yaşında 'Umut' isminde bir çocuk babası Kuzey Öztürk, geçen temmuz ayında sarılık şikayetiyle doktora gitti. Ancak, sorunun basit olmadığı ortaya çıkınca Öztürk, tanı ve tedavi için eşi Filiz Öztürk ile İzmir'e geldi. İzmir'deki Kent Hastanesi'nde Öztürk'e siroz teşhisi konulup, karaciğerinde tümör tespit edildi. Hem siroz hem de karaciğer kanserine kesin tedavi olarak nakil önerildi. Nakil gündeme gelince hiç düşünmeden 17 yıllık eşine donör olmak isteyen Filiz Öztürk'ün tetkikleri yapıldı. Uygun olduğu belirlenince de çift, oluşturulan  ekip tarafından ameliyata alındı. Nakil başarıyla gerçekleşti.

'KADAVRADAN BAĞIŞ BEKLEYECEK ZAMANI YOKTU'Kuzey Öztürk'ün karaciğer sirozu ve erken evre karaciğer kanseri olan bir hasta olduğunu belirten İzmir Kent Hastanesi Karaciğer Nakli ve Hepatobiliyer Cerrahi Bölümü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Murat Kılıç, "Kuzey Öztürk acil bir şekilde karaciğer nakli olması sayesinde hem sirozdan hem kanserden kurtuldu. Karaciğer nakli olması gereken hastalar eğer evlilerse, ilk gönüllü verici adayları eşleri oluyor. Öztürk çiftinde de bunu yaşadık. Filiz Hanım ilk gönüllü adaydı. Kuzey Bey'in de kadavradan bağış bekleyecek zamanı yoktu. Eşi uygun donör olunca nakil de uzun zaman beklenmeden gerçekleştirildi" dedi.'BİZİM SÖZÜMÜZ SÖZ'Öztürk çiftini, hastalık sürecinde Filiz Öztürk'ün ikizi Güliz Sezer ve Kuzey Öztürk'ün ikizi Aylin Çağlar yalnız bırakmadı. İkiz kardeşlerinin bir an olsun yanlarından ayrılmadığı Filiz-Kuzey Öztürk çifti ise kontrole geldikleri hastanede hem sevgiye hem de organ bağışının önemine dair mesajlar verdi. Sorgusuz sualsiz eşine gönüllü verici olan Filiz Öztürk, "Nikah masasında verdiğimiz sözler öylesine söylenmiş sözler değildi. Bizim sözümüz söz. Eşim de benim için aynı fedakarlığı hatta fazlasını yapardı. O benim hayat arkadaşım, oğlumun babası. İyi günde kötü günde, hastalıkta sağlıkta hep birlikte, birbirimize desteğiz. Her yıl 14 Şubat Sevgililer Günü'nü evde ya da dışarıda kutlardık. Operasyon nedeniyle evde kutlayacağız ama bu kez daha anlamlı, coşkulu olarak" diye konuştu.'HERKESİ ORGAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUM'

Kuzey Öztürk de "Bu yıl Sevgililer Günü'nü kutlayacak daha fazla nedenimiz oldu. Çünkü eşim bana en güzel, en kutsal hediyeyi verdi. Böylesine değerli bir hediyeyle hayat buldum. Ancak benim kadar şanslı olmayan hastalar var. Vericileri yok ve kutsal bağış bekliyorlar. Organlar toprak olmasın, hayat versin istiyoruz. ve herkesi organ bağışına davet ediyorum" diye konuştu.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşine hayatının en anlamlı hediyesini verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bahçesini çapalayan çiftçi Bizans dönemine ait altın sikkeler buldu
    08:51 Bahçesini çapalayan çiftçi Bizans dönemine ait altın sikkeler buldu

    Hatay'da bir çiftçi, bahçesini çapalarken traktörünün pulluğuna takılan küpten çıkan Bizans dönemine ait 22 altın sikkeyi yetkililere teslim etti. İçinden altın çıkan küp karşısında şaşıran çiftçi İsmet Kaya, altın sikkeleri devlete teslim etmenin memnuniyetini yaşadığını belirtti.

  • Sungurlu'da Tırın Sıkıştırdığı Otomobil Kaza Yaptı, 1 Kişi Yaralandı
    08:51 Sungurlu'da Tırın Sıkıştırdığı Otomobil Kaza Yaptı, 1 Kişi Yaralandı

    Çorum'un Sungurlu ilçesinde tırın sıkıştırdığı otomobilin orta refüje çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor
    08:51 Develigücü, kümede kalmak için kalan maçlarını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden Develigücü, kalan maçlarını da kazanıp kümede kalmak istiyor. Başkan İbrahim Şimşek, hedeflerine çok yaklaştıklarını belirtti. Develigücü, 4. sırada bulunuyor ve son 3 maçını kazanarak hedefine ulaşmayı arzuluyor. Ancak Hacılar Erciyesspor'un puan kaybetmesini bekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

  • Antakya'da tavuk çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü
    08:50 Antakya'da tavuk çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan bir tavuk çiftliğinin karton deposunda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Yangının söndürülmesinin ardından soğutma çalışmaları yapıldı.

  • Bakan Yerlikaya: '41 ilde uyuşturucuya karşı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı'
    08:49 Bakan Yerlikaya: '41 ilde uyuşturucuya karşı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonunda 268 kişi yakalandı'

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satışını yapanlara yönelik 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor
    08:48 Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor

    Bölgesel Amatör Lig (BAL) ekiplerinden Hacılar Erciyesspor, sahasında oynayacağı 12 Bingölspor maçını kazanmak istiyor. Futbol Şube Sorumlusu Halit Aysu, 'Kümede kalmak için kazanmalıyız' dedi. Ligde 5. sırada bulunan Hacılar Erciyesspor, 12 Bingölspor müsabakasından galibiyetle ayrılarak yeniden çıkışa geçmeyi hedefliyor.

  • Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı
    08:43 Kayseri'de Emekli Vatandaşlara Hobi Bahçesi İmkanı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi, kentin 7 farklı bölgesinde emekli vatandaşlara yönelik toplam 2 bin 543 adet hobi bahçesi ile ilgili önemli bir karara imza attı. Başvurular 3 Nisan'da başladı ve 23 Nisan'da sona erecek.

  • İçişleri Bakanı: Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Kişi Yakalandı
    08:42 İçişleri Bakanı: Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Kişi Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve satışını yapanlara yönelik düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda toplamda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

  • Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor
    08:41 Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulan depremzede anlatıyor

    Hatay'da meydana gelen depremde Rönesans Rezidans'tan sağ kurtulmayı başaran Mehmet Özdemir, binanın yerle bir olma anını unutamıyor. Özdemir, bu büyük yapının bu kadar çürük olacağını düşünmediğini belirtiyor.

  • Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı
    08:40 Hatay'da 'Cennetten bir köşe' denilen Rönesans Rezidans'ın depremde yerle bir olma anı

    Hatay'da meydana gelen depremde bine yakın insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'ın enkazından sağ kurtulan Mehmet Özdemir, deprem anında yaşadığı korku dolu anları unutamıyor. Özdemir, Rönesans Rezidans'ın yerle bir olduğu anları hafızasından silemediğini belirtiyor.

  • Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı
    08:39 Narkoçelik-12 Operasyonunda 268 Şüpheli Yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde eş zamanlı düzenlenen 'Narkoçelik-12' operasyonlarında 268 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda 856 kilogram uyuşturucu madde ve 795 bin uyuşturucu hap ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerini tebrik ederek, uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı
    08:38 Kırklareli'nde hafif ticari araç dere yatağına devrildi, 2 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Egemen K. (25) idaresindeki hafif ticari araç, Cumhuriyet Mahallesi'nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dere yatağına devrildi. Diğer sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekibinin yardımıyla araçtan çıkarılan sürücü ve yolcu Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Araç iş makinesi yardımıyla bölgeden kaldırıldı.


Advertisement