Mahkemeden Emsal Karar! Eşini Öldüren Kadın, Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Mahkemeden Emsal Karar! Eşini Öldüren Kadın, Beraat Etti

Eskişehir'de kendisini dövdüğünü iddia ettiği eşini öldüren ve yargılandığı davada beraat alan kadın, Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden görülen davada 15 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme heyeti, ceza verilmesine yer olmadığına hükmetti.

22.02.2019 18:49  Güncelleme: 00:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'in Alpu ilçesine bağlı Karakamış Köyü'nde 24 Nisan 2011 tarihinde meydana gelen olayda, evli ve 2 çocuk annesi Zarife Demircan (52), kendisini dövdüğünü öne sürdüğü eşi Yaşar Demircan'ı eşarbıyla boğarak öldürmüştü. 2011'de yargılandığı davada beraat alan Demircan, Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden görülen davada 15 yıl hapse mahkum edildi. Ancak mahkeme heyeti, 'kazanılmış hak dolayısıyla ceza verilmesine yer olmadığına' hükmetti.

2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın duruşmasına tutuksuz sanık Zarife Demircan ve maktul Yaşar Demircan'ın yakınları katılmazken, avukatları hazır bulundu.

"KAZANILMIŞ HAK"

Mahkeme heyeti, Yargıtayın bozma kararının ardından yeniden görülen davada, sanığı, "kasten öldürmek" suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Heyet, sanık hakkında, "kazanılmış hak dolayısıyla ceza verilmesine yer olmadığına" karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Zarife Demircan, kendisini dövdüğünü öne sürdüğü eşi Yaşar Demircan'ı eşarbıyla boğarak öldürmüştü. Gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Zarife Demircan ifadesinde şöyle demişti:

"26 yıllık yaşantım kabus içinde geçti. Sürekli bana eziyet ediyordu, gerek çocuklarımı, gerek beni sürekli dövüyordu. Beni başka erkeklere satmaya kalktı. Buna karşı çıktığım için dünyanın sopasını yedim. Erkeklere satmak için şehre götürdü ve yolda otostop yaptırmaya çalıştı. Yapmayınca saatlerce beni dövdü. Kendi öz babasını da dövüyordu. Babasını döverek tek gözünü kör etti. Araya ben girmeseydim babasını öldürecekti. Bunca eziyete artık tahammül edemez hale geldim. Olay gecesi eve alkollü gelen eşim porno film koyarak bana da zorla seyrettirmek istedi. Daha sonra zorla tecavüz etmeye kalktı. Karşı koyunca da beni yine dövdü. Boğazımı sıkarak boğmaya kalktı. Kendimi korumak için suçu işledim. Pişmanım."

Yargılandığı davada "meşru müdafaa" gerekçesiyle beraat eden sanık hakkındaki karar, Yargıtay tarafından bozulmuştu.

Mahkemeden Emsal Karar! Eşini Öldüren Kadın, Beraat Etti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mahkemeden Emsal Karar! Eşini Öldüren Kadın, Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Reyzen7: Kadına başka seçenek bırakmamış şevket. 19 1 Yanıtla
  • İlhan : Adalet yerini bulmuş ateşin bol olsun pislik erit seni yan şimdi kabirde 13 1 Yanıtla
  • yusuf: adalete bak kadın öldürünce beraat bukacıncı oldu sayamadım valla .dusun. 2 5 Yanıtla
  • kalın geçirir: yazık! adalet bitmiş. 0 2 Yanıtla
  • Tuhaf hikaye.: Eğer seni satmaya kalktiysa ellerine sağlık fakat aklımda soru işaretleri var bu adam madem kanı bozuk biriydi 26 yıl nasıl bir arada yaşadın yenimi seni satmaya kalktı ve sende öldürdün daha önce böyle biri degilmiydi onla yola çıktın ve o anmı seni satmaya kalktı ben olsam can verirdim 1 gün bile yanında kalmazdım. Neden namussuz sa 26 sene katlandın ? Sen de de bi anormallik var artık onuda devlet bulsun. 1 0 Yanıtla

Advertisement