Eşini silahlı saldırıda kaybeden doktor "sağlıkta şiddet"in bitmesi için çalışıyor - Son Dakika
Güncel

Eşini silahlı saldırıda kaybeden doktor "sağlıkta şiddet"in bitmesi için çalışıyor

Eşini silahlı saldırıda kaybeden doktor "sağlıkta şiddet"in bitmesi için çalışıyor

Samsun'da yaklaşık 7 yıl önce hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun'un doktor eşi Funda Furtun, sağlıkta şiddetin son bulması için mücadele veriyor.

14.03.2022 17:46  Güncelleme: 17:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da yaklaşık 7 yıl önce hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun'un doktor eşi Funda Furtun, sağlıkta şiddetin son bulması için mücadele veriyor.

Özel bir hastanede enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak görev yapan ve eşi Opr. Dr. Kamil Furtun'u 29 Mayıs 2015 yılında silahlı saldırı sonucu kaybeden Funda Furtun, her platformda, sağlık çalışanlarının sesi olmaya çalışırken 2020 yılında Samsun Tabipler Odası Başkanı seçildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunu pek çok etkinlikte gündeme getiren son olarak Samsun Tabipler Odası olarak bu konuda bir klip hazırlanmasına ön ayak olan Furtun, sağlıkta şiddetin son bulmasını diliyor.

Furtun, AA muhabirine, eşini kaybettiği acı olayın üzerinden 7 yıl gibi uzun bir süre geçtiğini ancak yaşadıkları acının halen ilk günkü gibi yüreklerinde olduğunu vurguladı.

Eşinin isminin çalıştığı hastaneye verildiğini belirten Furtun, "Eşimin ölümünden sonra sağlıkta şiddet halen bitmedi. Samsun'un iki acı kaybı daha oldu, Aynur Dağdemir ve Fikret Hacı Osman'ı kaybettik. Her gün ve her saat başı şiddete uğrayan bir meslektaşımızın haberini alıyoruz. Bunun için ben de şiddet mağduru bir kişinin eşi olarak Samsun Tabip Odası Başkanlığı görevini yapmam gerektiğini düşündüm." diye konuştu.

"Şiddet olgusu tolere edilemez"

Eşinin mesleğini seven ve başarılı bir hekim olduğunu vurgulayan Furtun, şöyle devam etti:

"Kamil Bey çok iyi hekimlik yapmaya çalışan bir insandı ve bunları hiç hak etmeyen biriydi. Dolayısıyla onun kaybı infial yarattı, hekim camiası, insanlık camiası ve Türkiye'de. Şiddet olgusu tolere edilemez. Bir insanın ölümünü kabul etmek zordur ama öldürülmesini kabul etmek imkansız. Bundan sonra hiçbir sağlıkçının, hiçbir hekimin başına gelmemesi, şiddetsiz ve savaşsız bir yeryüzü olması için çabalıyoruz. Bu dönemde sağlıkta şiddet için biz doktorların hislerini anlatan bir şarkıyla halkımıza seslenmeye çalıştık. Şiddet altındayken çalışamadığımızı, hekimlik yapamadığımızı, bizim amacımızın yaşatmak olduğunu söylemeye çalıştık. Umarım karşılığını bulur. Umarım gönüllere dokunur."

Salgında sağlıkçıların önemi daha çok anlaşıldı"

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başında sağlık çalışanlarının öneminin daha çok anlaşıldığını söyleyen Furtun, şunları kaydetti:

"Pandemi döneminde sağlıkçıların önemi ortaya çıktı ama sağlıkta şiddet olayları yine bitmedi. Özellikle sağlık çalışanlarımızı kaybettik. Buradan tüm sağlık şehitlerimizi, şiddetle veya pandemiyle kaybettiğimiz şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyoruz. ve 14 Mart'ta şiddetsiz bir sağlık ortamında güvenle çalışmak istiyoruz. Bundan sonra da bayram edeceğimiz günlerde çalışmak istiyoruz. Tüm meslektaşlarımın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum."

Olay

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinde, 29 Mayıs 2015'te hastane koridorunda İsmail K'nin silahla üç el ateş etmesi sonucunda ağır yaralanan Opr. Dr. Kamil Furtun, aynı hastanede kurtarılamamıştı. Kaçan zanlı İsmail Koyun yakalanmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Koyun, hakkında açılan dava sonucu 24 Kasım 2015'te ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.

Opr. Dr. Kamil Furtun'un ölümünün ardından İlkadım Belediyesi Meclisi, Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesinin bulunduğu sokağa oy birliği ile "Opr. Dr. Kamil Furtun" adının verilmesini kararlaştırmıştı. Furtun'un ismi ayrıca çalıştığı Samsun Göğüs Cerrahisi ve Hastalıkları Hastanesine de ismi verilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eşini silahlı saldırıda kaybeden doktor 'sağlıkta şiddet'in bitmesi için çalışıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaparak, onlara teşekkür etti. Çakır, güvenlik güçlerinin zorlu şartlarda kutsal bir görev ifa ettiğini vurgulayarak, onlara sağlık, mutluluk ve başarı dolu günler diledi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement