Eşini ve Kayınpederini Öldüren Sanığın Tahliyesi İstendi - Son Dakika
Güncel

Eşini ve Kayınpederini Öldüren Sanığın Tahliyesi İstendi

Eşini ve Kayınpederini Öldüren Sanığın Tahliyesi İstendi

Mersin'de eşini ve kayınpederini öldüren 36 yaşındaki Murat Düz'ün 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada Mersin Barosu tarafından atanan Avukat Abdullah Peker, müvekkilinin cinayetleri ağır tahrik altında işlediğini öne sürüp tahliyesini istedi.

25.02.2016 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de eşini ve kayınpederini öldüren 36 yaşındaki Murat Düz'ün 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılandığı davada Mersin Barosu tarafından atanan Avukat Abdullah Peker, müvekkilinin cinayetleri ağır tahrik altında işlediğini öne sürüp tahliyesini istedi. Avukatın bu talebi mahkeme heyeti tarafından reddedildi.

Mersin'in Erdemli İlçesi'nde 28 yaşındaki Fatma Düz, evinden ayrılarak 2 yaşındaki kızı Adanur ile baba evine dönüp eşi Murat Düz'e boşanma davası açtı. Barışma taleplerine olumsuz yanıt alan Düz, iddiaya göre 31 Mart 2015'te pompalı tüfekle kayınpederi Mesut Gökten'in evini bastı. Yemek masasındaki aile fertlerine pencereden peş peşe ateş eden Murat Düz, eşi Fatma Düz ile kayınpederi 60 yaşındaki Mesut Gökten'i öldürüp, kayınvalidesi Emine Gökten ile baldızı Hayriye Gökten'i yaraladı. Olay sırasında başka odada olan minik Adanur saldırıdan yara almadan kurtuldu.

YÜZÜME TÜKÜRDÜ

Murat Düz tutuklanırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianamede 2 kez ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle dava açtı. Düz, Mersin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde yer alan ifadesinde 6- 7 aydır ayrı yaşadıkları eşinin başkaları ile mesajlaştığını ve cep telefonuna bir gün yanlışlıkla 'Murat sabah 10.40'da gidiyor, akşam 10.30'da geliyor' diye mesaj geldiğini, bu mesajı eşinin yanlışlıkla kendisine gönderdiğini iddia etti. Düz ayrıca, olaydan bir gün önce de kayınpederinin herkesin gözü önünde yüzüne tükürüp hakaretler ettiğini, olay günü de kızını görmek için eve gittiğini ancak hakarete uğrayınca kendini korumak için rast gele ateş ettiğini öne sürüp pişman olduğunu söyledi.

HAKSIZ TAHRİK YOK

İddianamede Cumhuriyet Savcısı da olayların bir bütün olarak değerlendirildiğinde şüphelinin 'Tasarlama iradesi' ile hakaret ettiğinin anlaşıldığını, maktul Mesut Gökten'in kendisinin yüzüne tükürdüğü için bu duruma çok sinirlendiğini beyan etmiş olsa da, bu olayın, alınan tarafsız tanık beyanlarından gerçekleşmediğinin anlaşıldığı, bu şekilde şüphelinin ceza sorumluluğunu azaltan 'Haksız tahrik' indiriminden yararlanmaya yönelik olduğu, bu nedenle savunmasına itibar edilmediğini belirtti.

TAHLİYE İSTEDİ

Mersin 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 3'üncü duruşmasına katılan tutuklu Murat Düz, yaralanan baldızı Hayriye Gökten, olayın tanıkları Veysel Gökten, Gürsel Gökten ve Ekrem Suna'nın mahkeme salonuna getirilerek ifadelerinin alınmasını istedi. Düz, savunmasında "Bunlar evimi basıyorlardı, şimdi niye gelmiyorlar" dedi. Avukat tutacak imkanı olmadığı için Mersin Barosu'nca Düz'e tahsis edilen Avukat Abdullah Peker ise, tüm dosya kapsamına bakıldığında müvekkilinin olayı ağır tahrik sonucu işlediğini ve bu nedenle tahliyesini istedi.

Bunun üzerine iddia makamı savcısı sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti. Duruşma sonunda mahkeme heyeti, sanık avukatının tahliye isteğini reddedip, tanıkların dinlenmesi ve eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini ve Kayınpederini Öldüren Sanığın Tahliyesi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement