Eşinin Engelli İki Halasına "Bebek" Gibi Bakıyor - Son Dakika
Güncel

Eşinin Engelli İki Halasına "Bebek" Gibi Bakıyor

Eşinin Engelli İki Halasına "Bebek" Gibi Bakıyor

Trabzon'da yaşayan Binnaz Yıldız, velayetlerini aldığı eşinin işitme ve konuşma engelli halaları Güleser ve Remziye Yıldız ile adeta çocukları gibi ilgileniyor.

18.04.2019 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TUĞBA YARDIMCI - Trabzon'da yaşayan Binnaz Yıldız, velayetlerini aldığı eşinin işitme ve konuşma engelli halaları Güleser ve Remziye Yıldız ile adeta çocukları gibi ilgileniyor.

Doğuştan işitme ve konuşma engelli Güleser (79) ve Remziye Yıldız (70) kardeşler, uzun yıllar Gümüşhane'ye bağlı Yayladere köyünde ilgili kurumların çeşitli destekleri sayesinde yaşamlarını yalnız sürdürdü.

Çeşitli sağlık sorunları gelişen kardeşler, zaman içinde kendilerine bakamayacak duruma geldi. Yıldız kardeşlere, yeğenleri Adem ve eşi Binnaz Yıldız evlerinin kapısını açtı.

Binnaz Yıldız, "kızlarım" diye hitap ettiği eşinin halalarına Trabzon'un Ortahisar ilçesi Üniversite Mahallesi'ndeki evinde bakıyor.

Yıldız, 28 yıllık evliliği boyunca kayınvalidesi ile aynı evde yaşadığını belirterek, "Kayınpederim evliliğimin ilk yıllarında vefat etti. Kayınvalidem ise geçen yıl rahmetli oldu, vefatına kadar ona ben baktım. Ayrıca eşimin bir halasına daha 10 yıl baktım." dedi.

Kayınvalidesinin vefatının ardından evinde ilk kez eşi ve oğlu ile 2,5 ay başbaşa kaldıklarını anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"O sürede çok sıkıldım, ev üstüme üstüme geldi, bunaldım çünkü oğlum evde olduğunda odasında vakit geçiriyor, eşim dışarıya çıkıyor, ben yalnız kalıyordum. Evin içinde birinin olmasına öyle alışmıştım ki çok zorlandım. O dönemde eşimin halaları rahatsızlandı, bakıma ihtiyaçları oldu. Eşim, 'Halalarıma bakabilir misin yoksa bakımevine mi yatıralım?' dedi. Ben de hiç düşünmeden 'Getir buraya, bakarım.' dedim. Bakımevinde belki onları ayırırlar, bir büyümüşler, birlikte yaşamışlar, hiç ayrılmamışlar, benim vereceğim sevgiyi belki orada veremezler diye düşündüm. Elbette orada da iyi bakılır ama ne de olsa burası ev ortamı. O yüzden seve seve onlara bakmayı kabul ettim. Onlarla birlikte evime neşe, şenlik, güzellik geldi. Remziye hala o sırada beyin kanaması, Güleser hala da zatürre geçirdi ama şükür şimdi ikisinin de sağlıkları daha iyi."

"Babamın vasiyetini yerine getiriyorum"

Yıldız, babasının, kendisine evlenirken, "aile büyüklerine iyi davran, sana ne derlerse 'amenna' de." tavsiyesinde bulunduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Bu bana babamın vasiyetidir. Ben de babamın vasiyetini yerine getiriyorum. Onların kimseleri yok, hiç evlenmemişler. Yaşlılarla ilgilenmeyi seviyorum, onlar bebek gibi. Benim bir oğlum var, kızım yok, onlar benim kızlarım. Onlarla günümü geçirmek çok hoşuma gidiyor. Ocak ayından beri birlikte yaşıyoruz, artık huylarını da öğrendim. Sevdikleri yemekleri hazırlamaya çalışıyorum, düzenlerini öğrendim. Akşam da birlikte çay içiyoruz, televizyon seyrediyoruz. Ben neşeli bir insanım, onlar da eğlensinler, gülsünler diye ellerinden tutup oturdukları yerde de olsa horon oynatmaya çalışıyorum. Akrabalarım, komşularım geliyorlar birlikte muhabbet ediyoruz. Onlar benim için çok farklı, bebek gibiler. Yemeklerinden yıkanmalarına kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyorum."

Hasta ve yaşlı bakmanın zaman zaman elbette zorlukları bulunduğuna işaret eden Yıldız, eşinin, oğlunun ve ablalarının yardımıyla zorlukların üstesinden geldiklerini söyledi.

Yıldız, işaret dili bilmediklerini ancak kendi aralarında bir şekilde hareketlerle anlaşabildiklerini dile getirerek, "Kızlarımı bakarken hiç acizlenmedim, şimdiye kadar 'of' bile demedim, inşallah da demem. Ölene kadar benimle kalacaklar. Ben onlardan önce ölürsem de oğluma vasiyet ettim, o elinden geldiğince bakacak." diye konuştu.

Tek çocuğu olduğunu yineleyen Yıldız, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başka çocuğum olmadı. Şimdi iki de kızım oldu, onlar benim kızlarım. Allah bana iki kız birden verdi, biraz büyükler ama nazlılar, bebek gibiler. Kimse 'Halan ne yapıyor?' demiyor, 'Kızların ne yapıyor?' diyorlar. Ben de hala diye hitap etmiyorum, 'Kızlarım' diyorum, konu komşu da öyle diyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eşinin Engelli İki Halasına 'Bebek' Gibi Bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti
    12:09 Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşayan Bilal Yiğit, girdiği bunalım sonucu 2 adet akrep yedikten sonra yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi
    12:09 Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi

    Çin'de ankete dayalı kentsel işsizlik oranı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık düşüşle ortalama yüzde 5,2 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayında ise işsizlik oranı yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Kırsal kesimdeki göçmen işçi sayısı ise yüzde 2,2 artarak 185,88 milyona ulaştı. Ayrıca, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 5,3 artış gösterdi.

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Sönmez, turnuva ile ilgili Bandırmalı tenis severlere yaptığı açıklamada şampiyonluk için ter dökecek sporcuların heyecanını paylaştı.

  • Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı
    12:08 Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde devriye gezen yunus ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi durdurup arama yaptı. Yapılan aramada şüphelinin çaldığı ayakkabılar bulundu. Ayakkabılar sahibine teslim edilirken, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi
    12:04 AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi

    Bursa İl Seçim Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için alkış istemesinin ardından aynı isteği AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için de yapmıştır.


Advertisement