Eskader'in "2015 Kültür Sanat Ödülleri" Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

Eskader'in "2015 Kültür Sanat Ödülleri" Sahiplerini Buldu

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ESKADER) "2015 Kültür Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu.

09.04.2016 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği'nin (ESKADER) "2015 Kültür Sanat Ödülleri" sahiplerini buldu.

Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi'ndeki ödül töreninde konuşan ESKADER Genel Başkanı Şerif Aydemir, "2008'den bu yana her yıl edebiyat kültür sanat alanlarında yaklaşık 30 dalda önemli eserler veren, kıymetli çalışmalar yapan kişilere ve kurumlara bu ödüller veriliyor." dedi.

Düzenlenen ödül töreninin ESKADER'in en önemli faaliyet alanlarından biri olduğun ifade eden Aydemir, "ESKADER ödül törenleri, bir şölen havasında kültür festivaline dönüşüyor. Ödüller için derneğimizin organları olan yönetim, denetleme ve istişare kurullarından oluşan ödül belirleme heyetimiz oluyor. O heyet, hem yıl boyunca çalışıyor hem de son iki ayda düşünce insanları, romancılar, hikayeciler, yazarlar ve eleştirmenlerin görüşleri alınarak, ciddi bir şekilde hakkaniyet ölçülerine uyularak ödüller belirleniyor." dedi.

"Okumaya Teşvik" kategorisinde "Sahaf Festivali" organizasyonuyla Beyoğlu Belediyesi adına ödül alan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da, Sahaf Festivali'nin, hayatı ve Beyoğlu için büyük kıymeti olduğunu belirterek, "Babam, Süleymaniye Camisi'nde görevli ve ben çocukken elimden tutup sahaflara götürürdü. Oradaki sohbet ortamını çok net hatırlıyorum. Onun için sahafların yeri bende ayrıdır. Böyle bir ödüle layık görülmemiz beni çok mutlu etti." ifadelerini kullandı.

"En İyi Kurum" dalında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi adına ödül alan Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı ise, Türkiye'de kültür sanat alanında ödüllerin verilmesinin kültürel bir hareketliliğe vesile olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Bu ödüllerin verilmesini, usta sanatçılara, hizmetleri için bir teşekkür vesilesi, genç sanatçılara da bir yüreklendirme hareketi olarak görüyoruz. Bu manada ödüllerin artarak devam etmesini, niteliğinin daha da yükselmesini diliyoruz. Türkiye'nin gelecekte ekonomi ve siyasette olduğu gibi, kültür-sanatta da öncü bir devlet haline gelmesi için kültürel hareketlenmelerin, hamlelerin artması en büyük dileğimiz. TYB olarak 40 yıla yakın süredir verdiğimiz kültür sanat ödüllerinin diğer dernekler tarafından da örnek alınması, bu alanda öncü bir hizmet yaptığımızın da göstergesi."

"Beş Şehirli Projesi" ve "Yılın Kültür Projesi" kategorilerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı adına ödül alan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu da, kültür-sanat alanında verilen ödüllerin teşvik edici bir yanının olduğuna dikkati çekerek, "Aslında sadece bir ödül töreninden bahsetmiyoruz, aynı zamanda marifetin, iltifata tabi olmasından da bahsediyoruz. İltifata tabi olan marifet, elbette ki yol alır." şeklinde konuştu.

ESKADER tarafından 29 kategoride verilen "2015 Kültür Sanat Ödülleri'nde, Emin Işık özel ödüle layık görülürken, Demirhan Kadıoğlu "çocuk", kategorisinde Demirhan Kadıoğlu, Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu "düşünce", Beyan Yayınları "kitap yayıncılığı", "Kafes" filmi "sinema", "Diriliş" dizisi "TV" ve Zihni Göktay da "tiyatro" kategorilerinde ödül aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Eskader'in '2015 Kültür Sanat Ödülleri' Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement