Eski ABD Temsiciler Meclisi Başkanı Gingrich Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Eski ABD Temsiciler Meclisi Başkanı Gingrich Açıklaması

Eski ABD Temsiciler Meclisi Başkanı Gingrich Açıklaması

Eski ABD Temsiciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich, Donald Trump'ın, Amerikan halkının taleplerine karşılık gelen tek aday olduğu için seçimleri kazandığını savunarak, "Trump, Washington'ın değil, Amerikan halkının seçimidir.

13.12.2016 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski ABD Temsiciler Meclisi Başkanı Newt Gingrich, Donald Trump'ın, Amerikan halkının taleplerine karşılık gelen tek aday olduğu için seçimleri kazandığını savunarak, "Trump, Washington'ın değil, Amerikan halkının seçimidir." dedi.

Washington merkezli Heritage Vakfı'nda düzenlenen "Trumpizmin İlkeleri" panelinde konuşan Gingrich, ABD'nin 45. başkanı seçilen Trump'ın Beyaz Saray'a giden hikayesini anlattı.

Trump'ın başarısını "Amerikan halkının ülkesine sahip çıkma süreci" olarak nitelendiren Gingrich, "Trump, Washington'ın değil, Amerikan halkının seçimidir." ifadesini kullandı.

"Trump herkesi yendi"

Emlak milyarderi Trump'ın "kendine özgü" bir lider ve ulusal bir figür olduğunu vurgulayan Gingrich, "Trump'ın karşısında Cumhuriyetçi Parti elitleri, Clinton ailesi, tüm Demokratlar ve Amerikan medyası vardı. Trump hepsini de yendi." ifadesini kullandı.

Özellikle ABD medyasına ağır eleştiriler getiren Gingrich, medyanın açık bir şekilde Trump'a karşı cephe aldığını ancak halkın bu duruma müdahale ederek sandıkta "cevap verdiğini" söyledi.

Trump'ın ön seçim süreci boyunca 16 Cumhuriyetçi aday adayını geride bırakarak başkan adayı olduğunu dile getiren Gingrich, kimsenin en başta bunu hayal edemediğini söyledi.

Cumhuriyetçi Trump'ın Demokrat rakibi Hillary Clinton karşısındaki galibiyetini "Amerikan halkının dediği oldu." sözleriyle özetleyen deneyimli politikacı, 20 Ocak'tan sonra Beyaz Saray'da bambaşka bir yönetimin olacağını iddia etti.

"Amerikan halkının hissiyatıyla örtüştü"

"Amerika'yı yeniden büyük yapalım" mottosunun ve Trump'ın eyalet eyalet gezerek insanlara anlattığı fikirlerinin Amerikalılar nezdinde karşılık bulduğunu ifade eden Gingrich, "Bu sözler, Amerikan halkının hemen her konudaki hissiyatıyla örtüştü." dedi.

Trump'ın yeni kabine oluşturma sürecindeki isimlerin "yeterli" ve "birikimli" olduklarını savunan Gingrich, yeni dönemde etkili bir başkanlık örneğinin sergileneceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Bir dönem, adı Trump'ın dışişleri bakanı adayları arasında da geçen Gingrich, ön seçimler boyunca Trump'ın yakın ekibi içinde yer alan önemli bir isim olarak biliniyor.

8 Kasım'daki başkanlık seçimlerini kazanan Trump, 20 Ocak 2017'deki yemin töreninin ardından Oval Ofis'teki koltuğuna oturacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski ABD Temsiciler Meclisi Başkanı Gingrich Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement