Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem Hakim Karşısında - Son Dakika
Güncel

Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem Hakim Karşısında

Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk celsesi tamamlandı.

09.01.2018 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem'in "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın ilk celsesi tamamlandı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada verilen öğle arasının ardından savunmasını sürdüren Erdem, hakkındaki suçlamaları reddederek, savcılığın yorumlarını "taraflı" bulduğunu ileri sürdü.

Erdem, hayatı boyunca FETÖ'nün hiçbir kitabını meraktan dahi okumadığını iddia etti.

"Bu yapıyla devletin hiçbir biriminde mücadele olmadığı bir dönemde mücadele ettiği"ni savunan Erdem, "Bu yapının düşmanlığını kazandım. Yargıtay ve Danıştayda tıkandılar, eski operasyonlarını yapamaz hale geldiler. Bakanlıkta bütün kritik birimlerden mensuplarını uzaklaştırdım. 2013 yazında, en güçlü dönemlerinde Ankara ve İstanbul başsavcılarını değiştirdim." diye konuştu.

Müsteşarlığa atandıktan sonra bu yapıdan kişilerin toplantılarına katılmadığını, sadece yeni atananlara "hayırlı olsun" demek veya yemek daveti üzerine gittiğini anlatan Erdem, belli bir mensubiyeti olmadığı için gruplar arasında ayrım yapmadığını savundu.

FETÖ mensuplarının, 2010'daki anayasa değişikliğinin ardından yapılan HSYK seçimlerindeki dayatmaları nedeniyle 2014'teki seçimlere yönelik "tedbirler aldığı"nı iddia eden Erdem, "Bu yapı mensubu olmayan yüksek yargı üyelerini hakimevine toplantılara davet ettim. Burada, yapının kurulda ve yüksek mahkemelerdeki dayatmaları ortaya konuldu, mensupları deşifre edildi. Toplantılardan sonra paralel yapı mensupları, Yargıtay ve Danıştayda tek başına hareket edemez hale geldiler, kilitlendiler." şeklinde konuştu.

Yüksek yargıdaki FETÖ mensuplarının listelerini, soruşturmalar başlamadan önce birçok makamla paylaştığını anlatan Erdem, 2014'teki HSYK seçimlerinde FETÖ/PDY adayları karşısında Yargıda Birlik Platformu adaylarının desteklenmesi için hazırladığını söylediği metni duruşmada okudu.

Bu metni, kendisinin hesabının bulunmaması nedeniyle Gökmen Girgin adlı hakimin hesabından Adalet.org'da yayınlandığını bildiren Erdem, "Paralel yapının seçimi kazanma ihtimalinin olduğu ortamda metni yayınlayan Girgin'e teşekkür edileceğine, karı koca ihraç edildiler." dedi.

Daha önce evlerinde, ev hizmetlerinde çalışan Şengül Tuncal'ın, "Erdem'in evinde cemaat toplantıları yapıldığı" yönündeki beyanına değinen Erdem, Tuncal'ın beyanının çelişkili olduğunu savundu. Erdem, Tuncal'ın ifadeleriyle eşinin dolandırıcılıkla suçlandığını anımsatarak, "Tuncal, yönlendirilmiş ve bize kumpas kurulmuştur." iddiasında bulundu.

Himmet ve benzeri bağışta bulunmadığını öne süren Erdem, "Bağışları bizzat tanıdığım kişilere yaptım. Onun haricinde sadaka ve bağışlarımı Türk Kızılayı, İHH ve Deniz Feneri Derneği üzerinden yaptım. Hepsini de maaş hesabım üzerinden açıklama kısmına belirterek yaptım. FETÖ ile iltisaklı bir yere bağış yapsaydım savcılık ve kolluk çıkartırdı." dedi.

Erdem'in savunmasının uzaması üzerine dava, yarına ertelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Erdem Hakim Karşısında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement