Eski Alman Cumhurbaşkanından İmamoğlu'na Tebrik Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Eski Alman Cumhurbaşkanından İmamoğlu'na Tebrik Ziyareti

Eski Alman Cumhurbaşkanından İmamoğlu\'na Tebrik Ziyareti

ALMANYA Federal Cumhuriyeti bir önceki Cumhurbaşkanı Christan Wulff, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

29.04.2019 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALMANYA Federal Cumhuriyeti bir önceki Cumhurbaşkanı Christan Wulff, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)  Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Almanya Federal Cumhuriyeti bir önceki Cumhurbaşkanı Christan Wulff, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Michael Reiffenstuel'i, İBB'nin Saraçhane'de bulunan hizmet binasının kapısında karşıladı. Daha sonra İBB anı defterine, "İstanbul Avrupa'nın en büyük metropollerinden birinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum." yazarak kısa bir açıklama yaptı. Wulff açıklamasında, "Yeni Büyükşehir Belediye Başkanını burada görmekten ve tebrik etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Deftere de yazığım gibi; İstanbul Avrupa'nın en büyük metropollerinden birinde bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Şu anda herkesin daha ziyade kendisi ile ilgilendiği bir dönemde ortaklıklarımıza işaret etmek çok büyük bir önem arz etmekte. Alman ve Türkler arasından uzun ve yoğun bir ilişki var. Farklı kalitede. Ben bu ilişkilerin muhafaza edilmesi ve daha ileri noktaya taşınması taraftarıyım. Dolayısıyla burada bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Biz her zaman Türkiye'nin yanında olacağız. O yüzden Büyükelçimiz burada, İstanbul Başkonsolosumuz burada. Her yeni başlangıç bir sihir taşımakta ve barındırmaktadır. Konukseverliğiniz için de ayrıca teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Ben de Sayın Cumhurbaşkanını büyükşehir belediye binamızda ağırlamanın onurunu yaşıyorum. Tabii ki, Almanya ve Türkiye ilişkileri yüzyıllara dayanıyor. Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul'un Avrupa'nın en büyük şehri olduğunu deftere yazdı ve bize büyük bir sorumluluk yükleyerek düşüncelerini yazdı. Dolayısıyla Avrupa'nın en büyük şehrinin bir belediye başkanı olarak önümüzdeki süreçte elbetteki, yerel iş birliği yerel dinamiklerin bir arada iş ürettiği sürece başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa'yı da yaşamak ve yaşatmak isteriz. Bunda çok başarılı olacağıma inanıyorum. Bunu hem İstanbul hak ediyor, hem de Türkiye'nin Avrupa ile olan ilişkileri bunu hak ediyor. İlerleyen yıllarda bu ilişkilerin başarıya, bu ilişkilerden doğan süreçlerin ürüne döndüğü zamanlarda Sayın Cumhurbaşkanını burada ağırlamak isterim." diye konuştu.

İmamoğlu ve Alman heyetin görüşmesi yaklaşık bir saat basına kapalı olarak gerçekleşti.

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Alman Cumhurbaşkanından İmamoğlu'na Tebrik Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.


Advertisement